Tarihi hezimete aday bir derbi

“Galatasaray’ın bu haline bakınca ‘Fenerbahçe’yi nasıl yenecek?’ diye düşünüyorum ve sonra bir gülme alıyor beni. Aslında tarihi hezimete aday bir maç. Fenerbahçe, Galatasaray’ı paramparça edebilir. Ama derbi bu, her şey olabilir. Yine bir sürpriz olup bizi de sevindirebilir. Zor mu? Çok zor ama imkansız değil.”

– İlk sorumuz pazar günü oynanacak derbi ile ilgili. İki takımın durumu ne olursa olsun G.Saray-F.Bahçe maçlarının sonuçları asla önceden belli olmaz. Nasıl bir derbi bekliyorsunuz?
“Galatasaray’ın bu haline bakınca ‘Fenerbahçe’yi nasıl yenecek?’ diye düşünüyorum ve sonra bir gülme alıyor beni. Aslında tarihi hezimete aday bir maç. Fenerbahçe, Galatasaray’ı paramparça edebilir. Ama derbi bu, her şey olabilir. Yine bir sürpriz olup bizi de sevindirebilir. Zor mu? Çok zor ama imkansız değil. Zaten tek umudum da böyle bir sürpriz. Başakşehir maçının 2. yarısında oynadıkları gibi oynarlarsa kazanır bizimkiler. Ama önce niyet etmeleri lazım ve Galatasaraylı futbolcular pek niyetli görünmüyor. Oysa onurları için çıkıp oynamaları lazım.”

 

DURSUN ÖZBEK SEÇİM KARARI ALMALI

– Galatasaray Yönetimi cumartesi günkü mali kongrede seçim kararı almalı mı? Yoksa bu yönetim devam mı etmeli?
Bence almalı değil, almak zorunda. Yoksa Galatasaray için de, bu yönetim için de çok kötü olur. Dursun Özbek en azından yönetimini yenilemeli ve daha sağlam bir ekiple, daha işi bilen bir ekiple devam etmeli; etmek istiyorsa… Yoksa Galatasaray’ı çok zor, çok kötü günler bekliyor söyleyeyim. Dursun Özbek’i de aynı şekilde. Allah muhafaza kendi işlerini bile bozar bu gidiş.”


BÜLENT KORKMAZ İYİ Kİ GELMEDİ

– G.Saray, Bülent Korkmaz’a teklif götürdü. Ama Korkmaz kısa süreli sözleşmeyi kabul etmedi. Şimdi Hollandalı altyapı hocası Riekerink takımın başında olacak. Yönetimin bu hamlesine ne diyorsunuz?
“Bülent iyi yaptı. Üç aylığına Galatasaray’a gelip de ne yapacaktı. Galatasaray Yönetimi tam anlamıyla sapıtmış vaziyette. Bülent Korkmaz, benim hayranı olduğum bir futbolcu, bir profesyoneldir. Adamlığı, insanlığı 10 numaradır. Ama Galatasaray’a teknik direktör olmak başka bir şey. Küme düşmeye oynayan Mersin’den bile ayrılmış Bülent’i üç aylığına Galatasaray’a getiremezsin. Bülent Korkmaz’ı şöyle getirirsin, getirebilirsen: 5 yıllık sözleşme yaparsın. Arkasında durursun ve direnirsin. O zaman başarılı olabilir ama bu yönetimle hiç bir hoca başarılı olamaz. O yüzden de iyi ki gelmedi. Bülent için de iyi oldu, Galatasaray için de.”


F.BAHÇE 1-0’A GÜVENİRSE SORUN YAŞAR

– F.Bahçe bugün Braga ile oynayacak. Yorumunuz nedir?
“Açık söyleyeyim kolay maç değil. Fenerbahçe’nin iyi bir savunması var ve Braga genelde deplasmanlarda daha başarılı. Turu hep deplasman sonuçları ile aştılar ama Fenerbahçe, 1-0’a güvenip savunmaya gömülürse çok stres yaşar. Allah muhafaza 1 gol yerlerse o maç bitmez. Fenerbahçe sahasında Lokomotiv’e karşı oynadığı gibi oynamalı, rakip sahada da olsa…”


ŞAMPİYONLUK YARIŞI SON MAÇA KADAR SÜRER

– Beşiktaş’ın eksik maçları bitti. Liderliğe oturdu. Kamuoyunda artık puan kaybetmeyecekleri ve şampiyon olacakları yönünde ciddi bir düşünce var. Siz ne dersiniz?
“Vallahi Bravo. O zaman federasyona söyleyeyim “lig bitti” desin, kupayı Beşiktaş’a versinler. Nasıl böyle kesin konuşabilir insanlar anlamak mümkün değil. Ben bu düşünceye hiç katılmıyorum. Bence son maça kadar sürer bu yarış. Sonucu derbiler değil, Anadolu takımları belirleyecek, hep olduğu gibi. Hiç ummadığınız bir anda her iki takım da puan kaybedebilir. Fenerbahçe’nin dezavantajı Avrupa’da da devam ediyor olması. Kadrosu geniş, orada sorun yok ama konsantrasyon açısından sorun olabilir. Ben ligin bittiğini hiç ama hiş düşünmüyorum.”

 

BEŞİKTAŞ ÇOK RAHAT BİR GALİBİYET ALMADI

– Trabzon-Beşiktaş maçını nasıl buldunuz? Beşiktaş çok rahat bir galibiyet aldı. Bir de ne olacak bu Trabzon’un hali?
“O kadar rahat bir galibiyet de almadı. İlk yarı bayağı zorlandılar ama Trabzonspor’un gücü yetmedi dayanmaya. Bu arada Beşiktaş’ın bir penaltısını da hakemin yediğini unutmayalım. Trabzon’un halinde bir acayiplik yok. Sıkıntılı süreçler yaşadılar. Kötü yönetimler kulübü sıkıntıya soktu. Ama yeni başkanları iyi gibi. Konuşmalarından öyle anlıyorum. Toparlanırlar.”

 

CUMA YEMEKLERİNDE GEYİK YAPIYORUZ

– Sizin cuma günleri Galatasaraylı arkadaşlarınızla yediğiniz geleneksel yemekler her seferinde olay oluyor. Ne zaman yemek yeseniz ‘cin’ gazeteciler “Galatasaray’da büyük oluşum buluştu” ya da “Gizli toplantı” veya “Seçime hazırlanıyorlar. Yakaladık” yorumları yapıyorlar. Şu yemekleri anlatmanızı istesek, bir daha da konu olmasın medyaya. Siz de sıkıntıya düşmeyin.
“Gazetelerin yazdığı delilik alameti. Bizim bir arkadaş grubumuz var. Hepsi Galatasaraylı. Başımızda Faruk Süren. Herhalde 15 yıldır falan her cuma buluşur yemek yeriz. Uzun uzun. Öğlen buluşuruz, akşam üzerine kadar sohbet eder, geyik yaparız. Galatasaray da konuşuruz tabii ama sadece Galatasaray da konuşmayız. Eskiden cumartesileri buluşurduk ama eşlerimiz kızdığı için cumaya aldık son birkaç yıldır. Faruk Süren, Ali Dürüst ve ben demirbaşız. Atilla Donat da genelde katılır. Bir önceki hafta Tayfun Uzunova da vardı mesela. Bazen 10 kişiye kadar çıkarız, bazen sadece üçümüz oluruz. Bunu da herkes bilir Galatasaray’da. Ama eğer o günlerde Galatasaray’da bir kongre falan varsa bizim bu yemekler medyaya malzeme olur. Biz bu yemekleri genelde Paper Moon’da yapıyoruz ama geçen hafta Maslak’ta bir otelin altındaki lokantaya gittik. Çünkü otelin sahibi Cem Kınay benim çok eski dostum. Cem arayıp, “Bu hafta benim davetlim olun” dedi. Biz de ‘Tamam’ dedik ama Faruk Başkan büyük tecrübe. Bir gece önce beni arayıp “Fatih, oraya gidince medyaya malzeme olmayalım” dedi. Haklı da çıktı. Sanki olağanüstü bir olaymış gibi medyaya yansıdı bizim her cuma yediğimiz yemek.”


ESKİŞEHİRLİ OYUNCULAR ENAYİLİK YAPTI

– Eskişehir’de Akhisar’ın attığı gol için ne diyeceksiniz? Kim haklı? Golün kurallara uygun olduğu ama Akhisar’ın da uyanıklık yaptığı düşünülüyor. Siz ne diyeceksiniz?
“İzledim olayı ve pazartesi sabahı Bloomberg’te de yorumladım. Bence Akhisar uyanıklık yapmadı, Eskişehirli futbolcular enayilik yaptı. Ama pazartesi televizyonda söylediğimi tekrarlayayım, asıl suçlu hakem. Oyunu yanlış yerden başlattı. En azından 20 metre geride kesti pozisyonu ve kalktı orta alandan başlattı. Eskişehirli futbolcular ise uyudu. En az suçlu olan Akhisarlılar’dır. Hakem atışı yapılırken bir Eskişehirli topun yanında olmaz mı? Hakem topu almış, başlatacağı belli. Eskişehirli oyuncular hala saha kenarında takılıyor, akıl mı bu? Ama yine de asıl mesele hakemin topu çok ileriden oyuna sokması.”

 

FUTBOLCULAR MAÇA ÇIKMASIN

“Çok kötü bir hafta sonuydu ve Türkiye’de kötü haftaların sonu gelmiyor. Keşke futbolcular sahaya çıkmayı reddetseydi. Hala geç kalınmış değil. Ellerinde saçma sapan pankartlarla sahaya çıkacaklarına kendileri maça çıkmasınlar.”

Çok üzücü bir hafta sonu geçirdik. Hepimizin içi acıyor. Yaşanan hain saldırı hepimizi derinden yaraladı. Bu konuyla ilgili neler söylemek istersiniz?

– Evet, çok kötü bir hafta sonuydu ve Türkiye’de kötü haftaların sonu gelmiyor. Bu sefer futbolu da vurdu terör ve Umut’un babası da terör sonucu hayatını kaybetti. Bence futbolcular bu vesileyle iyi bir mesaj verebilirdi bu topluma. Bu duyarsız, unutkan, umursamaz topluma. Keşke diyorum, futbolcular maçları protesto etselerdi ve bu hafta futbolcular sahaya çıkmayı reddetseydi. Teröre karşı çok sağlam bir mesaj olurdu ve belki de uyuyan, umursamayan bu toplumu bir nebze harekete geçirmeye yarardı hareketleri. Hala geç kalınmış değil. Ellerinde saçma sapan pankartlarla sahaya çıkacaklarına kendileri maça çıkmasınlar.

 

F.BAHÇE TARAFTARINI KUTLUYORUM

Bu arada Ankara’daki olaya anında tepki göstererek, tribünde o tezahüratları yapan F.Bahçe taraftarını kutluyorum. Hepsinin ellerinden öpüyorum. F.Bahçe taraftarları kendileriyle ne kadar övünse azdır. Eskiden en iyi taraftar G.Saray’daydı. Ama artık bu özelliğimizi kaybettik. Fenerbahçe taraftarı da, Beşiktaş taraftarı da bizim taraftarları aştı. Taraftar sayımız çok arttı ama taraftar kalitemiz çok düştü. Türkiye’nin aynası gibi oldu G.Saray tribünleri.

Erişilebilirlik Araçları