Şerefsizleri siyasi irade açıklasın

“Tek Yürek Türkiye programına katılıp canlı yayında bol keseden atıp milyarlar bağışlayan ama bu paraları ödemeyen şerefsizler kim?” diye sordum geçen hafta.

Hiçbiri çıkıp da “O benim” demedi.

Deprem yardımı olarak o akşam canlı yayında söz verilen paraların 41 milyarının ödenmediğini, ödemeyenlerin arasında bir cepten bir cebe para aktaran ve bağışları Sayıştay ve Meclis denetimi dışına çıkaran kamu kurumları olduğunu da biliyoruz.

Onlardan da ses seda çıkmadı.

Ama Türkiye’nin önemli müteahhitlerinden biri aradı.

İktidara 5 müteahhit kadar yakın olmasa da, çok da uzak olmayan, önemli bir müteahhit.

“Fatih Bey, söz verdiği paraları ödemeyen bu kişi ya da kurumların kim olduğunu sorarak ve paraları ödemeyenlere ‘şerefsiz’ diyerek o kadar doğru bir iş yapıyorsunuz ki, yüreğimizin yağları eriyor. Ağzınıza elinize sağlık.” dedi.

 Sonra o günleri anlattı.

“Deprem gecesi ben de herkes gibi acı haberle uyandım. Sabah ilk iş olarak muhasebeye talimat verdim ve ellerinde yeterli para olmadığını bildiğim AFAD’a milyar düzeyinde bir yardım yolladım. Çünkü ilk günlerde bu paranın çok önemli olacağını biliyordum. Kendim de hemen deprem bölgesindeki şantiyelerimizden birine doğru yola çıktım. Onlarca iş makinası, yüzlerde personel ile enkazdan kurtarma, yol yapımı, köprü onarımı gibi acil işlere hemen koştuk. Hesabını tutmadım ama orada da birkaç yüz milyon liralık bir iş yaptık. Helali hoş olsun. Sonra bu yardım programı işi çıktı. Ben zaten gerekeni yaptığım ve yapmaya da devam edeceğim için bu programa katılıp, sanki reklam yapar gibi yardım yapmayı istemedim. Ancak Acun Ilıcalı aradı. ‘Muhakkak katılman lazım. Sensiz olmaz’ dedi.

Ben ‘Para yollayayım ama katılmayayım’ dedim. Çok ısrar etti.

Kıramadım. Katıldım. Programda 15 milyon sözü verdim. Parayı hemen ertesi gün yolladım. Sonra bir 15 daha yolladım. Ancak sonra öğrendik ki, o gece söz verenlerin çoğu paraları ödememiş. Bu paraları ödemeyenlere şerefsizler dedin. Öylesine haklısınız ki, aynı fikirdeyiz.”

Paraları ödemeyenlerin açıklanması konusunda, beni arayan müteahhit de ısrarcı olmuş.

“Paralar ödenmedi lafları çıkınca AFAD’ı aradım. ‘Lütfen ödemeyenleri açıklayın. Hepimiz töhmet altında kalıyoruz.’ dedim. ‘Açıklayamam’ dedi. Niye diye sordum. ‘Siyasi irade lazım. Siyasi irade talimat versin hemen açıklayayım.’ dedi.”

Arayan müteahhit konuştukça öfkeleniyordu.

“En azından söz verdiği miktarları ödeyenleri açıklayın o zaman dedim. Güldü. Onu da yapamayacağını anladım. O zaman şimdi Acun Ilıcalı’ya söylüyorum. O gece kendini ortaya attı. O zaman o da düşsün bu ödenmeyen paraların peşine. O açıklasın kim ödedi kim ödemedi…  Kim şu şerefsizler herkes öğrensin.”


Tivitçi muhalefette tık yok

Bir gün önce Balıkesir’de kendini sivil toplum örgütleri platformu olarak tanımlayan bir grup festivallerin yasaklanmasını talep ediyor.

Dün de bir başka grup İstanbul’da Feshane’de 300 sanatçının eserlerinin sergilendiği bir sergiyi basıyor. Gerekçe “ahlaka aykırı olması.” Polis engellemese girip sergiyi darmadağın edecekler…

Tüm bunlar olurken muhalefetten tık yok.

Tweet atarak muhalefet yaptığını zanneden Kemal Kılıçdaroğlu bu rezaletlerle ilgili tweet bile atmıyor.

Hadi o parti işleri ile meşgul, önünde kaybetmesi gereken bir yerel seçim, yıpratması gereken CHP’li belediye başkanları var.

Ya diğer muhalefet partileri.

İYİ Parti? Hâlâ öyle bir parti var mı!

Meral Akşener? Hayatta mı!

Özgürlükçü, liberal, muhafazakar demokrat DEVA! Anayasa’nın ilk dört maddesi dışında özgürlüklere müdahaleyi normal mi buluyorlar!

Ya Saadet ve Gelecek! Grup kurmak dışında bir siyasetleri olmayacak mı!

Toplamınız sözde yüzde 48.

Emin olun bu haliniz ile 1 bile değilsiniz!


O mercii Ankara’da değil

THY Yönetim Kurulu Başkanı Bolat, pilotların kokpitte namaz kılabilmesi için, kurallarda değişiklik yapacaklarını açıklamış.

Herhalde, pilotlar namaz kılacağı zaman uçağın burnunu Mekke’ye çevirmelerini sağlayacak bir düzenleme yapacaklar.

Yahu Allah aşkına, böyle bir düzenleme yapacaksan bunun konuşulacağı yer kamuoyu değil, uçuş güvenliği ile ilgili düzenlemeleri yapan yerel ve uluslararası kuruluşlardır.

Dünyadaki tek Müslüman ülke Türkiye değil, Müslüman pilotların uçtuğu tek havayolu THY değil.

Büyük ihtimalle bu konu ile ilgili Saudia’nın, Malezya Hava Yolları’nın, Garuda’nın yaptığı düzenlemeler, aldığı izinler vardır.

Eğer şimdiye kadar yapmadı isen gider onların aldığı izinler, yaptığı uygulamalar ne ise onu yaparsın, dileyen pilotlar hatta sadece pilotlar değil, diğer uçuş personeli de istiyorsa ona göre ibadetini yapar.

Ama zaten biliyoruz ki, sizin derdiniz personelin ibadet etmesini kolaylaştırmak değil ki!

Sizin derdiniz, etrafa “ne kadar Müslüman olduğunuzu” kanıtlamak.

Ama emin olun, sizin ne kadar iyi bir Müslüman olduğunuzu kanıtlamanız gereken tek bir makam var.

Ve yine emin olun o da Ankara’da bir Saray’da oturmuyor.  


Kızılay‘a kadın eli iyi fikir

Kerem Kınık faciasından sonra Kızılay’ın yeni başkanı Prof. Fatma Meriç Yılmaz olmuş. 

Kendisini hiç tanımam. 

AK parti döneminde, sağlık alanında parlamış bir kadın hekim. 

Önemli görevler üstlenmiş. 

Kızılay’a bir “kadın eli” değmesinde yarar var. 

Umarım başarılı olur ve kurumu eski saygınlığına yeniden kavuşturur. 


NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

Her başarılı siyasetçinin, başarılı bir devlet adamı olamayacağını öğrendiğimiz zaman. 

Erişilebilirlik Araçları