İstanbul 27°
FatihAltayli

Fatih Altaylı

Diğer yazıları
detail banner reklam

FETÖ olsa bu kararı alırdı

Köşe Yazıları

Fatih Altaylı

Aralık 3, 2020

FETÖ olsa bu kararı alırdı

Türkiye’yi yönetenler ya da idare edenler her ne kadar yüksek perdeden konuşurken AB’yi hedef gösterseler de gayet iyi bilirler ki Türkiye’nin özellikle ticarette en önemli partneri AB’dir. İhracatımızın büyük bölümü AB ülkelerinedir. Dış ticaret açığımızın en az olduğu ülkeler AB ülkeleridir. Rusya ve Çin’de neredeyse 1’e 10 aleyhimize olan dış ticaret, AB’de oldukça dengelidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da söylediği gibi Türkiye’deki yatırımcı “hakiki” yabancı sermayede de AB ülkeleri açık ara öndedir. Bu yüzden de AB ile ilişkileri bir şekilde ayakta tutmak gereklidir. Biliyorsunuz önümüzdeki günlerde bir AB Zirvesi var ve bu zirvede Türkiye aleyhine yaptırımlar çıkması çok muhtemel. Çünkü Türkiye olarak AB’ye ve Avrupa Konseyi’ne geçen yıl “reforme judiciaire” yani “yargı reformu” yapacağımıza söz vermişiz. Buna rağmen Avrupa Konseyi’nin partner sivil toplum kuruluşlarının desteği ile hazırladığı 2019’u ele alan 2020 raporunda yine çok ciddi eleştiriler var. Hapishanelerdeki gazeteci sayısında düşüş olmasından ve bazı iyileştirilmelerden söz edilirken en ağır eleştiriler RTÜK’ün uygulamalarına ve RTÜK’ün genişletilen yetki alanına ayrılmış. AB, RTÜK’ün keyfi ve yasalara dayanmayan uygulamalarına, Türkiye’deki basın özgürlüğüne en ağır tehditlerden biri olarak gördüğünü açıkça belirtmiş. Peki RTÜK ne yapıyor! AB Zirvesi öncesi, sanki Türkiye’yi iyiden iyiye zor duruma düşürmek istermiş gibi, ana muhalefet partisi temsilcisinin sözlerinden dolayı yayıncı kuruluşa “gözdağı” gibi ceza veriyor. Program yöneticisinin ısrarlı karşı çıkışına ve konuğun sözünü düzeltmesini talep etmesine rağmen en üst dereceden yayıncıya ceza veriyor. Bu kesinlikle “Muhalefete söz verirseniz, onların sözlerinden sizi sorumlu tutarım” diyerek muhalefeti ekranlardan uzak tutma çabası olarak görülecek, öyle okunacaktır. Bu Türkiye’yi zor duruma düşürmek için alınmış bir karardır. RTÜK FETÖ’cüdür diyemem ama böyle bir kararı ancak ve ancak Türkiye’yi karalamak isteyen FETÖ’cüleri sevindirir. ***

Ne zaman sıkışsa CHP kurtarır

CHP milletvekillerinin ve sözcülerinin AK Parti iktidarına yaptığı iyiliği ekran ekran dolaşan iktidar destekçisi tipler emin olun yapamıyor. Bu iyilik ya da kıyak bazen Ünal Çeviköz oluyor bazen Ali Mahir Başarır. Siz bakmayın iktidar partilerinin Ali Mahir Başarır’a sert sözlerine öfke dolu çıkışlarına. Onlar da farkındalar kendilerine yapılan iyiliğin. İktidarın kendi tabanına bile anlatmakta zorlandığı, kolay kolay hesap vermeyen hükümetin birkaç kez üste üste izah etmek zorunda kaldığı "Katar’a satışlar” meselesinde  CHP’li Başarır öyle şuursuzca bir laf etti ki, iktidar tarafı bir anda gündemi bambaşka bir yere çekerek Katar’la ilgili suallerden kendini kurtardı. Başarır’ın haddini ve belki kastını da aşan cümleleri ile öyle bir yeni gündem ve öyle bir yeni hedef buldu ki iktidar, geri kalan tüm mevzular 3. plana itildi. İktidar sıkıştığı köşeden çıktı ve karşı atağa geçti. Bu yüzden iktidar kanadı Ali Mahir Başarır’a bir teşekkür borçludur. Çünkü AK Parti her sallandığında, CHP’den mutlaka bir kurtarıcı destek gelmektedir. CHP gerçekten AK Parti’yi devirmek istiyorsa, yapması gereken tek şey sessizce durmaktır. ***

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Akıllı düşmanı aptal dosta tercih ettiğimiz zaman.

FatihAltaylı
X’te yanıtla

X’te yazı hakkında yorumlarınızı paylaşın.

  • Geçmiş yazılar

Tümü
Medyanın kirli zincirinde daha kimler var?
Köşe Yazıları
Medyanın kirli zincirinde daha kimler var?

Fatih Altaylı

Ağustos 7, 2026

Böyle yasalar referanduma gitmez
Köşe Yazıları
Böyle yasalar referanduma gitmez

Fatih Altaylı

Ağustos 6, 2026

İnanca stok arası caiz midir!
Köşe Yazıları
İnanca stok arası caiz midir!

Fatih Altaylı

Ağustos 5, 2026

  • Videolar

Tümü
Türk AI girişimine 4 milyon dolar! görseli
3 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Fatih Altaylı & Dr. İbrahim Ethem HamamcıTürk AI girişimine 4 milyon dolar!Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim 00:00 Giriş 01:51 İbrahim Ethem Hamamcı kimdir ve akademik çalışmaları neler? 10:54 Kendi şirketlerini kurma süreçleri 11:37 ETH Zurich'de bu araştırma fikri ile nasıl karşılandı ve neden bu araştırmayı tercih etti? 12:39 Yapay zekayı kullanarak tıpta ne geliştirmeyi amaçlıyorlar? 16:33 Yapmaya çalıştıkları gelişim için ne kadar sürede tamamlanmasını öngörüyorlar? 17:08 Kendisine gelen iş tekliflerini neden kabul etmedi? 18:38 Şirketleri nerede ve ekipleri nasıl? 19:07 Şirketlerine yatırım alabiliyorlar mı? 19:48 Şirketlerinin gelişme planları nasıl? 20:27 Şirketlerinde tam olarak ne üretiyorlar? 23:33 Üzerinde çalıştıkları yapay zekanın kişiye özel ilaç üretiminde bir faydası olacak mı? 24:36 10 yıl sonra bu geliştirdikleri iş ile kendisini nerede görüyor? 25:03 Üniversite tercihi yapacak olan gençlere tavsiyeleri neler? 30:48 Bu yaptıkları işi Türkiye'ye taşımayı düşünüyorlar mı? 31:48 Kapanış YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Ağustos 4, 2026
"Her kuruş yardımın hesabını vereceğiz!" görseli
4 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel & Fatih Altaylı"Her kuruş yardımın hesabını vereceğiz!"Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim 00:00 Giriş 01:58 Butlan kararı 05:58 Butlan kararı kimin meselesi? 11:32 Kılıçdaroğlu bu günlerin sinyalini vermiş miydi? 17:16 Halktan böyle bir destek bekliyor muydu? 25:40 CHP'den ayrılma kararı 30:09 AK Parti'ye geçişlerin duracağının garantisi var mı? 48:12 Cemil Tugay kalacak mı? 50:13 CHP'de Özgür Özel'e yakın isimler kaldı mı? 52:50 Yargıtay kararından eminken neden partiden ayrıldı? 56:53 İttifak arayışı olacak mı? 1:01:43 Seçim güvenliğini nasıl sağlayacak? 1:06:25 Ekrem İmamoğlu merkezli bir parti kuruldu? 1:10:03 Özgür Özel'in fezlekeleri ve dokunulmazlığın kalkma ihtimali 1:14:38 Anket sonuçlarına nasıl bakıyor? 1:18:30 Terörsüz Türkiye süreci 1:25:48 ASELSAN'ın özelleştirilmesi 1:26:59 Medyadaki operasyonlar 1:34:19 Bağışların sürmesi için çağrısı olacak mı? 1:41:40 Muhalif medyayla parasal ilişkileri var mı? 1:53:56 Abdest alırken yayınlanan fotoğrafı hakkında ne düşünüyor? 1:57:05 Kapanış YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Ağustos 3, 2026
Fatih Altaylı ile Pazar Sohbeti: Halef'te neler oluyor? görseli
5 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
İlhan Şen, Biran Damla Yılmaz, Mert DoğanFatih Altaylı ile Pazar Sohbeti: Halef'te neler oluyor?Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim 00:00 Giriş 02:46 Biran Damla Yılmaz dizi teklifi geldiğinde neler hissetti? 05:41 Oynadığı role nasıl büründü? 08:06 Mert Doğan nereli? 09:21 Mert Doğan'nı rolü ve şivesi 11:21 Oynadığı karaktere neler kattı? 17:52 İlhan Şen, ayakkabı eleştirisinden sonra Fatih Altaylı'ya gıcık oldu mu? 19:15 Oyuncular Urfa'yı sevdi mi? 20:40 Urfa'yı gezdiler mi? 22:22 Biran Damla Yılmaz nereli, nasıl bir ailesi var? 26:57 Şehirdışı diziler özel hayatlarını etkiliyor mu? 30:18 Mert Doğan'ın oyunculuk eğitimi nasıl? 33:52 İlhan Şen'in oyunculuk serüveni nasıl başladı? 35:47 Aziz Yıldırım mühendis olduğu için mühendisliği seçtiği doğru mu? 37:22 Best Model yarışmasına neden katıldı? 38:55 Urfa'da nasıl fit kalmayı başarıyor? 41:28 Yaşadığı ilin dışında çalışmak İlhan Şen'in özel hayatını etkiliyor mu? 44:53 Yurt dışında oyunculuk yapma fikrine nasıl bakıyorlar? 48:03 Dizide bu yıl neler olacak? 48:19 Gelecekte başka hedefleri var mı? 50:28 Verdikleri emeğin karşılığında maddi kazançları yeterli mi? 52:22 Senaryonun devamını bilmeden çalışmak zor olmuyor mu? 55:30 Kapanış YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Ağustos 2, 2026