İstanbul 20°
FatihAltayli

Fatih Altaylı

Diğer yazıları

Yazı İçeriği

  • Gerçek dünyaya döndük

  • Gelin size o restoranlara kimin gidebildiğini anlatayım

  • NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

detail banner reklam

Gerçek dünyaya döndük

Köşe Yazıları

Fatih Altaylı

Temmuz 7, 2024

Yazı İçeriği

  • Gerçek dünyaya döndük

  • Gelin size o restoranlara kimin gidebildiğini anlatayım

  • NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

Gelin size o restoranlara kimin gidebildiğini anlatayım 

Neyse, rüya bitti, artık kendi ülke gündemimize dönebilir ve birbirimizden nefret etmeye devam edebiliriz.

Bize kısa süreliğine de olsa başarılı bir ülkeymişiz hissiyatı yaşatan milli oyuncularımıza teşekkür ederiz.

Ne yalan söyleyeyim, Avusturya’yı eleyeceğimizi hiç zannetmiyordum, onu geçince Hollanda’yı çok daha rahat eleriz diye düşünüyordum. İlk yarıdaki şahane oyuna karşın ikinci yarıda geciken değişiklikler, hiçbir varlık gösteremeyen Kenan Yıldız’daki ısrar, geliyorum diyen gole karşı alınamayan önlemler, Samet’in zaman zaman yaptığı bireysel hatalardan biri ile birleşince ve Montella müdahalelerinde çok geç kalınca kazanamadık.

Hakem ve tabii VAR’daki ahlaksızlar da az sinsi alçaklar değildi.

Müldür’e yapılan harekette kırmızıyı gösterebilseler, iş farklı olabilirdi.

Ama her şeye rağmen biliniz ki, iyi bir takımız ve iyi bir teknik direktörümüz var.

Çocuklara ve hocalarına teşekkür etmeliyiz.

Montella’ya da bu takımı kısa sürede bu kadar iyi hale getirmeyi başardığı, kupaya katılması bile mucizelere bağlı takımı kupaya götürmekle kalmayıp çeyrek finale yükselttiği, yeni bir jenerasyonu Türkiye’ye tanıttığı, takımlarında yer bulamayan pek çok oyuncuyu bu takımda bizlere izlettirdiği ve bu oyuncuları takımlarından daha iyi kullandığı için ayrıca minnettar olmalıyız.

Maçtan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maça gitme kararı ile ilgili olarak “Bence gitmesin. Giderse kötü bir sonuçta ayağı uğursuz geldi derler.” demiştim.

Gitti tam da öyle oldu. Gecenin sosyal medyadaki TT’si ‘uğursuz” kelimesi idi.

Siyasi risk almanın şaşırtmayan sonucuydu.

Bu arada Türkiye’nin golünden sonra şeref tribününde sevinen Bilal Erdoğan ve Mehmet Büyükekşi’nin hareketleri kadar komik olan şey, Türk kelimesini ağzına almaktan korkan ümmetçilerin birdenbire Türk olduklarını hatırlamaları ve Türklüğe sahip çıkmaları oldu.

Suriyeli sevici Arabofil bir kitle iki gün için de olsa Türklüğü hatırladı, Türklüğün öneminden söz etti. Düne kadar ‘Türk’ dediğimizde bize faşist diyenler kısa süreliğine de olsa Türklük yarışına girdiler ve ayaklarının altına aldıkları milliyetçilikten dem vurdular.

Turnuvadan aklımızda kalacak olan Merih Demiral’ın yaptığı bozkurt işaretinin bir sonucu da, bu işaretin MHP’nin tekelinden kurtarılması olabilir.

Göreceğiz.

Maçtan sonra Oğuz Alper Öktem mesaj atmış.

“Abi, ne güzel yalandan bir storyline ile takılıyorduk. Bir haftadır kimseyi izlemiyordum. Hayal dünyasında maç futbol falan gidiyorduk. Büyü fena bozuldu. Yanlış anlama ama pazartesi hiç istemeyerek seni izlemeye geri dönücem. Moralim çok bozuldu.”

Gerçek dünyaya dönüyoruz.

Kemerlerinizi bağlayın.

Kemerler bağlı ise başlayalım.

İki şeyden bıktım.

Bir, “Bodrum çok pahalı” söyleminden.

İki, “Ekonomik kriz varsa eğlence yerleri niye dolu? Bunca lüks otomobili kim satın alıyor?” diyen beyinsizlerden.

Bodrum pahalı ise Bodrum’a gitmezsin o kadar basit. Ki Bodrum’un her yeri pahalı değil, pahalı olan yerler pahalı. Onların da nereler olduğunu herkes biliyor. Bodrum’un en pahalı yeri AKP iktidarının bir bakanının ise zaten siyaset de bu durumu biliyor demektir.

Pahalı mekanların dolu, pahalı mağazaların iş yapıyor, pahalı otomobillerin çok satıyor olmasına gelince.

Onun da nedeni iktidar, iktidarın 22 yıldır uyguladığı ekonomi politikası.

Avrupa’da gelir adaletsizliği endeksine göre, gelir adaletsizliğinin en yüksek olduğu bırakın en yüksek olmayı, ikinci sıradaki ülkeden iki kat daha adaletsiz olan tek bir ülke var.

O ülkenin adı Türkiye.

Avrupa ülkelerinde en zengin yüzde 1’in ülkenin toplam gelirinden aldığı payın oranının en yüksek olduğu ülke Türkiye.

AKP’nin yönettiği ülkede, en zengin yüzde 1 ülke gelirinin yüzde 14’üne sahip.

NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

Ülkenin 13 milyon işgalcinin ayakları altında ezilmesine gık diyemeyenler, milliyetçiliği bir işaretten ibaret zannetmediği zaman. 

FatihAltaylı
X’te yanıtla

X’te yazı hakkında yorumlarınızı paylaşın.

  • Geçmiş yazılar

Tümü
Haksız kazancın faizini iade etmedi
Köşe Yazıları
Haksız kazancın faizini iade etmedi

Fatih Altaylı

Ekim 6, 2026

Fon dolandırıcılığı seçmene nasıl anlatılıyor!
Köşe Yazıları
Fon dolandırıcılığı seçmene nasıl anlatılıyor!

Fatih Altaylı

Ekim 5, 2026

Amaç siyasi zararı azaltmak
Köşe Yazıları
Amaç siyasi zararı azaltmak

Fatih Altaylı

Ekim 4, 2026

  • Videolar

Tümü
Fatih Altaylı ile Pazar Sohbeti: "Türk bilardosu başarı mirasına sahip!" görseli
2 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Güzin Müjde KarakaşlıFatih Altaylı ile Pazar Sohbeti: "Türk bilardosu başarı mirasına sahip!"Hayattaki gerçek lüks, kaliteli bir uykudur. Kaliteli uyku deneyimini keşfetmek için Yatsan mağazaları ve yatsan.com’a davetlisiniz. www.yatsan.com Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim 00:00 Giriş 02:45 Bilardo ile nasıl tanıştı, hikâyesi nasıl gelişti? 06:01 Voleyboldan neden uzaklaştı? 09:06 İlk katıldığı şampiyonada derece yapabildi mi? 09:46 Üniversite ile bilardo beraber gidebildi mi? 11:36 İyi bir ıstaka kaç para? 13:41 3 senede bilardo çözülebilir mi? 14:55 Bir bilardo şampiyonu kaç saat bilardo oynar? 16:01 Türkiye’de bilardocular nasıl seçiliyor? 17:18 PBA sadece Kore’de mi var? 17:06 Bilardoda takımlar var mı, yoksa bireysel giden bir spor mu? 18:12 Bilardo pahalı bir iş mi? 18:47 Bilardodan para kazanabiliyor mu, avukatlıkla beraber nasıl yaptı? 19:52 Senede kaç turnuva var? 21:43 Türkiye 3 ana dalda şampiyon olan ülkelerden mi? 22:46 Türkiye’de kaç bilardocu var? 24:45 Bilardo yaşam tarzını etkiler mi? 26:02 Vuruş hesaplarını nasıl yapıyorlar? 29:52 Basit alınacak bir sayıyı daha havalı vurduğu oluyor mu? 30:41 Istakanın ucuna neden tebeşir sürülür? 32:35 Bilardoda masadan masaya fark olur mu? 35:14 Bilardoda kadınlar için de bir kıyafet düzeni var mıdır? 37:14 Evinde bir bilardo masası var mı? 39:35 Eskiye göre Avrupa’da bilardo daha mı az revaç görüyor? 41:16 Bilardonun bir yaşı var mı? 42:52 Bilardo bir centilmenlik sporu mu? 43:54 Beyaz topla başlayıp bitirilen eller oluyor mu? 44:40 Bilardonun simülatörü var mı? 45:52 Gelecek için bir şampiyonluk sözü verebilir mi? 48:16 Kapanış #işbirliği YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Ekim 4, 2026
Din, modern insanın hayatındaki yerini tamamladı mı? görseli
2 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Prof. Dr. Ahmet Arslan & Fatih AltaylıDin, modern insanın hayatındaki yerini tamamladı mı?00:00 Giriş 02:14 Hazırladığı kitabı 04:04 Son zamanlarda neden din konusu üzerine çalışmalar yaptı? 23:02 Gelecekte dinleri ve inançları nasıl görüyor? 37:00 Sentetik akılda basiret olacak mı? 53:20 Aslında insanoğlu Matrix'te mi yaşıyor? 1:03:00 Psikoloji geleceğin bilimi mi? 1:09:35 Kapanış #işbirliği
Ekim 4, 2026
Hilux'un hızlı evrimi! Yeni Toyota Hilux görseli
4 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Fatih Altaylı ile Direksiyonda Teke TekHilux'un hızlı evrimi! Yeni Toyota HiluxYeni Toyota Hilux tüm gücüyle sahnede! Direksiyonda Teke Tek’in bu bölümünde Fatih Altaylı, gelişmiş arazi performansı ve sportif detaylarıyla öne çıkan bu özel versiyonu test ediyor. Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim
Ekim 2, 2026