İstanbul 13°
FatihAltayli

Fatih Altaylı

Diğer yazıları

Yazı İçeriği

  • Gerçek dünyaya döndük

  • Gelin size o restoranlara kimin gidebildiğini anlatayım

  • NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

detail banner reklam

Gerçek dünyaya döndük

Köşe Yazıları

Fatih Altaylı

Temmuz 7, 2024

Yazı İçeriği

  • Gerçek dünyaya döndük

  • Gelin size o restoranlara kimin gidebildiğini anlatayım

  • NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

Gelin size o restoranlara kimin gidebildiğini anlatayım 

Neyse, rüya bitti, artık kendi ülke gündemimize dönebilir ve birbirimizden nefret etmeye devam edebiliriz.

Bize kısa süreliğine de olsa başarılı bir ülkeymişiz hissiyatı yaşatan milli oyuncularımıza teşekkür ederiz.

Ne yalan söyleyeyim, Avusturya’yı eleyeceğimizi hiç zannetmiyordum, onu geçince Hollanda’yı çok daha rahat eleriz diye düşünüyordum. İlk yarıdaki şahane oyuna karşın ikinci yarıda geciken değişiklikler, hiçbir varlık gösteremeyen Kenan Yıldız’daki ısrar, geliyorum diyen gole karşı alınamayan önlemler, Samet’in zaman zaman yaptığı bireysel hatalardan biri ile birleşince ve Montella müdahalelerinde çok geç kalınca kazanamadık.

Hakem ve tabii VAR’daki ahlaksızlar da az sinsi alçaklar değildi.

Müldür’e yapılan harekette kırmızıyı gösterebilseler, iş farklı olabilirdi.

Ama her şeye rağmen biliniz ki, iyi bir takımız ve iyi bir teknik direktörümüz var.

Çocuklara ve hocalarına teşekkür etmeliyiz.

Montella’ya da bu takımı kısa sürede bu kadar iyi hale getirmeyi başardığı, kupaya katılması bile mucizelere bağlı takımı kupaya götürmekle kalmayıp çeyrek finale yükselttiği, yeni bir jenerasyonu Türkiye’ye tanıttığı, takımlarında yer bulamayan pek çok oyuncuyu bu takımda bizlere izlettirdiği ve bu oyuncuları takımlarından daha iyi kullandığı için ayrıca minnettar olmalıyız.

Maçtan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maça gitme kararı ile ilgili olarak “Bence gitmesin. Giderse kötü bir sonuçta ayağı uğursuz geldi derler.” demiştim.

Gitti tam da öyle oldu. Gecenin sosyal medyadaki TT’si ‘uğursuz” kelimesi idi.

Siyasi risk almanın şaşırtmayan sonucuydu.

Bu arada Türkiye’nin golünden sonra şeref tribününde sevinen Bilal Erdoğan ve Mehmet Büyükekşi’nin hareketleri kadar komik olan şey, Türk kelimesini ağzına almaktan korkan ümmetçilerin birdenbire Türk olduklarını hatırlamaları ve Türklüğe sahip çıkmaları oldu.

Suriyeli sevici Arabofil bir kitle iki gün için de olsa Türklüğü hatırladı, Türklüğün öneminden söz etti. Düne kadar ‘Türk’ dediğimizde bize faşist diyenler kısa süreliğine de olsa Türklük yarışına girdiler ve ayaklarının altına aldıkları milliyetçilikten dem vurdular.

Turnuvadan aklımızda kalacak olan Merih Demiral’ın yaptığı bozkurt işaretinin bir sonucu da, bu işaretin MHP’nin tekelinden kurtarılması olabilir.

Göreceğiz.

Maçtan sonra Oğuz Alper Öktem mesaj atmış.

“Abi, ne güzel yalandan bir storyline ile takılıyorduk. Bir haftadır kimseyi izlemiyordum. Hayal dünyasında maç futbol falan gidiyorduk. Büyü fena bozuldu. Yanlış anlama ama pazartesi hiç istemeyerek seni izlemeye geri dönücem. Moralim çok bozuldu.”

Gerçek dünyaya dönüyoruz.

Kemerlerinizi bağlayın.

Kemerler bağlı ise başlayalım.

İki şeyden bıktım.

Bir, “Bodrum çok pahalı” söyleminden.

İki, “Ekonomik kriz varsa eğlence yerleri niye dolu? Bunca lüks otomobili kim satın alıyor?” diyen beyinsizlerden.

Bodrum pahalı ise Bodrum’a gitmezsin o kadar basit. Ki Bodrum’un her yeri pahalı değil, pahalı olan yerler pahalı. Onların da nereler olduğunu herkes biliyor. Bodrum’un en pahalı yeri AKP iktidarının bir bakanının ise zaten siyaset de bu durumu biliyor demektir.

Pahalı mekanların dolu, pahalı mağazaların iş yapıyor, pahalı otomobillerin çok satıyor olmasına gelince.

Onun da nedeni iktidar, iktidarın 22 yıldır uyguladığı ekonomi politikası.

Avrupa’da gelir adaletsizliği endeksine göre, gelir adaletsizliğinin en yüksek olduğu bırakın en yüksek olmayı, ikinci sıradaki ülkeden iki kat daha adaletsiz olan tek bir ülke var.

O ülkenin adı Türkiye.

Avrupa ülkelerinde en zengin yüzde 1’in ülkenin toplam gelirinden aldığı payın oranının en yüksek olduğu ülke Türkiye.

AKP’nin yönettiği ülkede, en zengin yüzde 1 ülke gelirinin yüzde 14’üne sahip.

NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

Ülkenin 13 milyon işgalcinin ayakları altında ezilmesine gık diyemeyenler, milliyetçiliği bir işaretten ibaret zannetmediği zaman. 

FatihAltaylı
X’te yanıtla

X’te yazı hakkında yorumlarınızı paylaşın.

  • Geçmiş yazılar

Tümü
Gazeteci ile kavga edilir mi!
Köşe Yazıları
Gazeteci ile kavga edilir mi!

Fatih Altaylı

Nisan 6, 2026

Bu benzetme haksızlık
Köşe Yazıları
Bu benzetme haksızlık

Fatih Altaylı

Nisan 5, 2026

Uğurcan
Köşe Yazıları
Uğurcan

Fatih Altaylı

Nisan 3, 2026

  • Videolar

Tümü
Fatih Altaylı ile Pazar Sohbeti: "Oyunculuk para için yapılacak iş değil!" görseli
2 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Mert Ramazan DemirFatih Altaylı ile Pazar Sohbeti: "Oyunculuk para için yapılacak iş değil!"Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli 00:00 Giriş 01:29 Yeni aldığı motoru 04:14 Hayatının göz önünde olmasından rahatsız mı? 06:10 Karşı cinsin ilgisinden rahatsız mı? 07:10 Oyunculuğa ne zaman başladı? 14:19 Ailesi neler yapıyor? 15:42 İstanbul'daki ilk günleri 22:15 Dijital platform işlerini özellikle mi seçti? 26:23 Disney'deki yeni işi onu tatmin etti mi? 27:30 Yapım işlerine dahil oluyor mu? 28:01 Tiyatro hakkında ne düşünüyor? 29:33 Kazandığı parayı nasıl değerlendiriyor? 33:15 Ailesi dizilerine dair yorum yapıyor mu? 33:56 Evlilik düşüncesi var mı? 35:06 Gelecek planları neler? 36:58 Oyunculuğu nasıl öğrendi? 38:28 Spor yapıyor mu? 46:24 Kapanış Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Nisan 5, 2026
Geçmişten günümüze kütüphaneler görseli
2 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Prof. Dr. Celal Şengör & Oğuz Selim Başar & Fatih AltaylıGeçmişten günümüze kütüphanelerhttps://www.sharkninja.com.tr/collections/hava-temizleyicisi?utm_source=fatih_altayli&utm_medium=youtube&utm_campaign=shark_ninja_hava_temizleyici_kampanyasi_march26 https://www.sharkninja.com.tr/collections/kablosuz-supurgeler?utm_source=fatih_altayli&utm_medium=youtube&utm_campaign=shark_ninja_supurge_kampanyasi_march26 #işbirliği 00:00 Giriş 04:50 Kütüphane nedir? 06:06 Bir yerin kütüphane olması için kaç kitap barındırması gerekli? 11:50 Parşömen nedir? 22:16 Eski kütüphaneler 27:19 İskenderiye Kütüphanesi 31:36 İskenderiye Kütüphanesi nasıl yok oldu? 35:46 Bergama Kütüphanesi 42:56 Celcus Kütüphanesi 44:13 Beytü'l Hikme 45:39 Joanina Kütüphanesi 47:03 Bodlean Kütüphanesi 58:43 Düşes Anna Amalia Kütüphanesi 1:01:49 Klementinum Kütüphanesi 1:04:02 Avusturya Milli Kütüphanesi 1:06:04 Bibliothèque nationale de France 1:06:45 Kitaplar nasıl muhafaza edilmeli? 1:13:25 Britanya Milli Kütüphanesi 1:15:58 ABD Kongre Kütüphanesi 1:17:58 Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi 1:21:03 Oğuz Selim Başar'ın kütüphane merakı nereden geliyor? 1:24:08 Efemera nedir? 1:29:21 Bir kütüphane nasıl kullanılmalı? 1:32:50 Kapanış
Nisan 5, 2026
"Her sanatçı çağının tanığıdır" görseli
4 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Bedia Ceylan Güzelce & Fırat Engin"Her sanatçı çağının tanığıdır"Sanatın büyülü dünyasına birlikte dalıyoruz! 🎨🎬🎶 Resimden tiyatroya, müzikten edebiyata, danstan dijital sanata kadar uzanan geniş bir yelpazede, farklı bir sanat dallarına dair özgün içerikler, keyifli sohbetler ve ilham veren hikayelerle karşınızdayız. 00:00 Giriş 02:32 Heykel bölümü nasıldı, imkanlar neydi? 03:11 Heykel bölümünde öğrenciyken hangi malzemeleri sevdi? 08:33 Sanatçının yolculuğunda farklı dönemler nasıl belli oluyor? 11:13 "Bu iş oluyor" dediği nokta neresiydi? 12:10 Bugünün dünyası sanatını nasıl etkiledi? 14:33 Yeni hangi projelerle uğraşıyor? 15:12 Teknolojinin heykele katkısı nasıl? 17:26 Kapanış
Nisan 3, 2026