İstanbul 16°
FatihAltayli

Fatih Altaylı

Diğer yazılarıFatihAltaylı

Yazı İçeriği

  • Dün alkışlanan bakan bugün kimin hedefinde!

  • Dorukhan’ın katilleri yargılanacak

  • NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

detail banner reklam

Dün alkışlanan bakan bugün kimin hedefinde!

FatihAltaylı
Köşe Yazısı

Fatih Altaylı

Mayıs 16, 2024

Yazı İçeriği

  • Dün alkışlanan bakan bugün kimin hedefinde!

  • Dorukhan’ın katilleri yargılanacak

  • NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

Dorukhan’ın katilleri yargılanacak

Ayhan Bora Kaplan soruşturması, giderek bir bakanın başını yemeye yönelik bir operasyona dönüştürülüyor.

Bu fikir bana ait değil.

Ankara’daki bir soruşturmayı yakından takip eden ve bu işleri derinlemesine ele alma kapasitesine sahip birine ait.

Dün giderek sarpa saran ve karanlık bir hal almaya başlayan bir soruşturma ile ilgili aralarında bazı bürokratların da bulunduğu birkaç kişi ile konuştum.

Çünkü çok açık ama bir o kadar da anlaşılmaz bir pislik vardı ortada.

Bir süre önce Ayhan Bora Kaplan adlı çete reisine yönelik operasyon yaptığı için “kahraman” ilan edilen polisler, şimdi kendilerini kahraman ilan edenlerin hedefi haline gelmişlerdi.

Ne oluyordu da, bir süreç böylesine farklı bir yöne sürüklenebiliyor, ya da çekilebiliyordu.

Dün yaptığım tüm konuşmalardan anladığım şu oldu.

Birileri İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı bakanlık koltuğundan kaldırmak için düğmeye basmıştı.

Bunun nedeni ise Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının “istenmeyen” yönlere gitme olasılığıydı.

Konuştuğum bir İçişleri bürokratı “Gizli tanığın AK Partili bakanları işin içine sokmaya çalıştığı iddiası var. Oysa gizli tanığın ilk ifadesinde sonradan dosyaya eklendiği söylenen o isimler yer almıyor. Burada geçmişte FETÖ’nün kumpas davalarında olduğu gibi sonradan eklenmiş bazı unsurlar var. Bunlar soruşturmayı sulandırmak, hedef şaşırtmak için bu yola başvurulmuş hissiyatı uyandırıyor.” dedi.

Bunun benim anladığım manası şu: Emniyet içinde bir el gizli tanığın ifadelerine eklemeler yapıyor veya yaptırıyor ve sonra da bu hükümete karşı komplo gibi gösterilip, bu soruşturmayı yürüten polislerin üzerine yıkılıyor.

Aynı bürokratın “Mülkiye müfettişleri olayı inceliyor. Rapor bugün yarın çıkar. O zaman her şey çok daha iyi anlaşılır. Birileri bu soruşturmadan rahatsız ve soruşturmayı sabote etmeye çalışıyor olabilir” sözleri manidardı.

Hedefin Ali Yerlikaya’yı yıpratmak ve görevden aldırmak olduğu konusunda kimsenin kuşkusu yok.

Bunun için her yol denenecek belli ki!

Bu konuda muhalif basının desteğini almak için izlenecek yol da hemen hemen belli.

Menzil Tarikatı bağlantısı kullanılacak.

Menzilcilerin İçişleri Bakanlığı’nda örgütlendiği sanki yeni öğreniliyormuş gibi, sanki başka bakanlıklarda da göz göre göre örgütlendikleri bilinmiyormuş gibi gündeme getirilecek.

Ali Yerlikaya sağlı sollu yıpratılacak ve görevden alınması sağlanacak.

Bu arada Ayhan Bora Kaplan soruşturması da “sadeleştirilecek” ve bir çete lideri değil, bir çakal yargılamasına dönüştürülerek, dal budak sarması istenmeyen yerlere ilerlemesi engellenecek.

Bu davanın ortaya koyduğu gerçek şu.

Devlet bitirilmiş.

Türkiye’nin en önemli bakanlıklarında at izi it izine karışmış.

Dün övülen bakanlara, bugün komplo kurulur hale gelmiş.

Güç odağı olma çabasındakiler sadece troll orduları değil, gazeteci orduları da kurmuşlar.

Suçlanan polis müdürleri ile ilgili soruşturmanın MİT’e devredilmesi muhtemelen çok daha iyi oldu.

MİT tüm bu kavgalardan bu çekişmelerden, örgütlenmelerden kendini ne kadar koruyabilmiştir bilmiyoruz.

Yine de daha güvenilir bir pozisyonda olacağını tahmin edebiliyoruz.

Bu arada iktidar partisi içindeki yeni “hizipleşmeler” de ortaya çıkmaya başlıyor.

Bakalım bunlar arasında birinciliği kim kazanacak!

Emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık’ın oğlu Dorukhan Büyükışık, çok açık bir cinayete kurban gittiği halde, cinayet içinde pek çok kamu görevlisinin de olmasını gerektiren bir komplo ile karartılmış ve kaza süsü verilerek üzeri örtülmüştü.

Baba Ethem Büyükışık ise bunun bir cinayet olduğundan emindi ve binbir emekle şahane bir evlat olarak yetiştirdiği, çok iyi eğitimler almış, 3 dil bilen ve parlak bir geleceği olduğu aşikar oğlunun katillerinin serbest kalmaması için müthiş bir mücadeleye girişti.

Eşinden bile gizlediği bu mücadelede oğlunun nasıl öldürüldüğünü tespit etmekle kalmadı, cinayeti karartan komployu da gördü.

Ve sonrasında her yerde bunu anlatmaya başladı.

Kapı kapı geziyor, oğlu için adalet arıyordu.

Pek çok medya kuruluşu, özellikle de Youtube kanalı kendisine destek oldu.

Son olarak geçen sonbaharda benim Youtube kanalıma konuk oldu.

Ve benim de gözyaşları içinde dinlediğim öyküyü anlattı.

Bu yayın dava açısından zannederim bir dönüm noktası oldu.

Adalet Bakanlığı hemen devreye girdi.

Büyükışık, Adalet Bakanı Tunç ile buluştu.

Büyükışık’ın ortaya koyduğu delilleri inceleyen Bakanlık, “kaza” denilerek kapatılmış dosyayı “kanun yararına bozma” yoluyla yeniden açtı.

Ve Yargıtay 1. Ceza Dairesi de, ortaya koyulan deliller ışığında Dorukhan Büyükışık’ın ölümünün bir kaza olamayacağına ve bunun şüphe götürmez bir şekilde bir “cinayet” olduğuna hükmetti.

Ve şimdi dava yeniden açılacak.

Sanıklar bu kez daha adil olacağını umduğumuz bir dava sürecinde yargılanacaklar.

Adalet geç de olsa tecelli edecek.

Ethem Büyükışık Paşa, bu sürece yaptığımız katkılardan dolayı bana bir teşekkür mektubu yollamış.

Aman paşam, ne teşekkürü.

Asıl biz size teşekkür borçluyuz.

Adalet için yıllarca sürdürdüğünüz bu mücadelenize bizi de dahil ettiğiniz için.

NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

Kullanışlı aptallar adam zannedilmediği zaman.

FatihAltaylı
X’te yanıtla

X’te yazı hakkında yorumlarınızı paylaşın.

FatihAltaylı
  • Geçmiş yazılar

TümüFatihAltaylı
Bize Biraz Müsaade
Köşe Yazıları
Bize Biraz Müsaade

Fatih Altaylı

Ekim 6, 2025

Silivri Günlüğü - 73
Köşe Yazıları
Silivri Günlüğü - 73

Fatih Altaylı

Ekim 2, 2025

Silivri Günlüğü - 72
Köşe Yazıları
Silivri Günlüğü - 72

Fatih Altaylı

Ekim 2, 2025

  • Videolar

TümüFatihAltaylı
"Gerçek aşkın nadir olduğu bir gerçek" görseli
FatihAltaylı
YouTube
Bedia Ceylan Güzelce & Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı"Gerçek aşkın nadir olduğu bir gerçek"Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor. 00:00 Giriş 02:00 Neden eskisi gibi insanlar birbirleriyle konuşmuyor? 05:30 Aşkta zamanla değişen bir şeyler oldu mu? 07:43 Sonsuz aşk diye bir şey var mı? 10:44 Bir üroloji doktorunun günü nasıl geçer? 12:44 Kitabın ismi "Konuşulmayan Erkeklik" nereden geliyor? 15:53 İnsanların üroloji hastalıklarına karşı bir korkusu var mı? 18:35 Bizim kültürümüzde cinsel kimlik nasıl inşa ediliyor? 21:45 Kadınların ve erkeklerin rolleri arasında bir dengesizlik var mı? 24:06 Sosyal medya insanı yalnızlaştırıyor mu? 27:32 İnsan olarak kusurlarımızı nasıl anlayacağız? 31:00 Sadece iletişimsizlikten kaynaklı biten ilişkiler 32:25 Sosyal medyanın mukayese etkisi doğru mu? 35:05 Kadınlar ve erkekler birbirlerinin en çok nelerinden şikayetçi oluyorlar? 37:26 Andropoz ve menopoz kavramlarının gerçeği yansıtmadığı durumda ne yapmak lazım? 38:23 Bu konularda gençlerin bilgisi ve durumu nasıl? 42:14 HPV ile alakalı nasıl bir yol izlenmeli? 43:43 HPV hakkında genel bilgilendirme 46:39 Cinsel yolla artan hastalıkların sayısında bir artış var mı? 47:53 Hangi yaştan sonra insanlar üroloğa görünmeye başlamalı? 49:11 Ailelerin çocuklarına yaklaşımıyla ilgili ne gibi tavsiyeler verebilir? 50:39 Robotik fonksiyonlarının ilerlemesiyle tıpta insan elinin önemi azalıyor mu? 53:10 Kapanış
Kasım 16, 2025
"Dinleyiciye istediğim gibi ulaşmayan çok şarkım var!" görseli
FatihAltaylı
YouTube
Bedia Ceylan Güzelce & Demet Sağıroğlu"Dinleyiciye istediğim gibi ulaşmayan çok şarkım var!"Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim 00:00 Giriş 00:39 Bir günü nasıl geçiyor? 02:05 Hikayesi olan şarkılar azaldı mı? 03:56 Hikayesi olan fakat farkedilmeyen şarkısı oldu mu? 04:41 Bir şarkı yazmaya nasıl başlıyor? 06:50 Geçmişte yaşadığı durumlar şarkı yazarken kendisini etkiliyor mu? 09:52 Magazin ile arasındaki mesafe 11:59 Şöhret kazandıktan sonra kalbinin kırıldığı olaylar oldu mu? 12:18 Yayınlamadığı eseleri 13:02 Cem Adrian ile yollarının kesişmesi 15:06 Özgüvenini nereden buluyor? 17:46 Arnavut Kaldırımı şarkısı 21:39 Kınalı Bebek şarkısı 23:40 Günümüz müziklerini nasıl buluyor? 24:27 Bugünkü imkanlar 90'larda olsaydı müzik dünyası nasıl olurdu? 26:19 Yapay zeka ve müzik ilişkisi ile ilgili ne düşünüyor? 27:24 Dinleyiciye ulaşmak günümüzde daha mı kolay? 31:12 Kapanış YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Kasım 9, 2025
"Her reçete her insana uygun değil" görseli
FatihAltaylı
YouTube
Bedia Ceylan Güzelce & Klinik Psikolog Beyhan Budak"Her reçete her insana uygun değil"Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor. 00:00 Giriş 00:48 Bir günü nasıl geçiyor? 01:35 Emeklilere tavsiyeleri 03:11 Hobinin faydaları nedir? 07:14 Mutlu insan kimdir? 10:46 İnsanlarda zamanla ne değişiyor? 13:37 Alacaklı olma halinden nasıl kurtuluruz? 16:42 Güzel anlara neden tutunamıyoruz? 26:12 Psikolojide etiketleme durumu 33:39 Mahcubiyet duygusu 39:13 İnsan ne zaman psikoloğa gitmeli? 45 59 İyi hissetmek için öneriler 51:34 Özgüvenin çocuklukta mı oturması gerekli? 53:22 Değersizlik duygusu 56:21 Doğru insanı nasıl buluruz?
Kasım 2, 2025