İstanbul 16°
FatihAltayli

Fatih Altaylı

Diğer yazıları

Yazı İçeriği

  • Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a “FETÖ’cüdür” diyen müftü kimdi!

  • Göbek adı Yiğit

  • Kıbrıs’ı da tanır mıyız!

  • İlginç bir ziyaret, ilginç bir fotoğraf

  • NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

detail banner reklam

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a “FETÖ’cüdür” diyen müftü kimdi!

Köşe Yazıları

Fatih Altaylı

Nisan 4, 2025

Yazı İçeriği

  • Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a “FETÖ’cüdür” diyen müftü kimdi!

  • Göbek adı Yiğit

  • Kıbrıs’ı da tanır mıyız!

  • İlginç bir ziyaret, ilginç bir fotoğraf

  • NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

Göbek adı Yiğit

Ölüye bile hakaret etmekten utanmayan, hicap duymayan Çatalca Müftüsü’ne Diyanet İşleri Başkanlığı soruşturma başlatmış.

Soruşturma nedeni sosyal medya paylaşımları.

Aslına bakarsanız böyle bir soruşturmaya gerek yok.

Çünkü Diyanet İşleri Başkanlığı Çatalca Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu’nun bırakın sosyal medya paylaşımlarını, cemaziyülevvelini biliyor.

Çünkü Diyanet İşleri Başkanlığı’nın elinde bu herifin yediği herzelerle ilgili ayrıntılı bir rapor var.

Çatalca Müftüsü Mehmetailoğlu, Havran Müftüsü iken çok sıkı bir soruşturma geçirmiş.

Diyanet İşleri Başkanlığı Müfettişliği bu iddiaları araştırmak üzere 2 müfettiş görevlendirmiş.

Ortaya zehir zemberek bir rapor çıkmış.

Raporda yok yok.

Kamu malını şahsi işleri için kullanmaktan tutun, personele yönelik yakışıksız hareketlere, müftülük kadrolarını belirli bir cemaatin mensuplarına peşkeş çekmekten dört başı mamur yolsuzluk, usulsüzlüklere kadar her şey var ama asıl turpun büyüğü heybede.

Çatalca Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu için hazırlanan raporda aynen şöyle bir ifade yer alıyor:

“Geçmişte görev yapmış ve halihazırda görev yapan Diyanet İşleri Başkanları hakkında memuriyet vakarına yakışmayan söylemlerde bulunduğu, zaman zaman bulunduğu ortamlarda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve sabık Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in FETÖ ile irtibatlı olduğu oldukları şeklindeki iddiasını dile getirdiği böylece hem Diyanet İşleri Başkanlığının, hem de başkanlık makamının kamu kurum ve kuruluşları, kurum amirleri ve personel ve vatandaşlar nezdinde yıpranmasına yol  açtığı anlaşıldığından….”

Bu rapor sonucunda Ahmet Mehmetalioğlu müftülük görevinden alınıyor, tenzili rütbe ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nda vaiz olarak görevlendiriliyor.

Mehmetalioğlu buna karşı dava açıyor.

İzmir Bölge İdare Mahkemesi’ndeki dava da aleyhine sonuçlanıyor, mahkeme kendisine yönelik tüm suçlamaların doğru ve yerinde olduğuna ve vaizliğe indirilmesinin hukuki olduğuna karar veriyor.

İlginçtir, Diyanet İşleri Başkanlığında örgütlü sendikalardan Adil Sen, Ahmet Mehmetalioğlu’na sahip çıkıyor ama Mehmetalioğlu sendika yönetimine de musallat oluyor ve kendisine iyilik yapan sendika yönetimini de yaptığına yapacağına pişman etmeyi başarıyor.

Ancak ne oluyorsa oluyor, türlü haksızlık ve yolsuzluk sonucu müftülükten alınıp, vaizliğe indirilen Mehmetalioğlu bir süre sonra İstanbul İl Müftü yardımcılığına getiriliyor. Ardından da Çatalca Müftüsü yapılıyor.

Aslında il müftü yardımcılığı daha üst bir görev ama Çatalca’da “beylik kurmak” ve ilçe müftülüklerine Diyanet Vakfı tarafından sağlanan imkanları kullanmak daha hoşuna gidiyor ki zaten bununla ilgili sabıkaları müfettiş raporu ile sabit.

Peki, müftülükten atılıp vaizliğe getirilen bu kişinin yeniden müftü yapılmasının arkasındaki neden ne!

Diyanet İşleri Başkanlığında bununla ilgili türlü tevatür var.

Başkan Ali Erbaş’ın intihara sürüklenen gencecik bir müftüye sahip çıkmayıp, kendisine “FETÖ’cü” suçlaması yapan bu kişiye iade-i itibarının arkasındaki nedenler arasında Mehmetalioğlu’nun Ali Erbaş’ı tehdit etmesi, Ali Erbaş’a şantaj yapması olduğu konuşuluyor.

Bu “karanlık” müftünün dönemin parası ile yaklaşık 50 bin dolar bir parayı vatandaşlardan dinî vaatlerle toplayıp, bu para ile bir müftünün şahsi borcunu kapatmasını da başka bir gün konuşuruz.

Hele önce Ali Erbaş kendisine FETÖ’cü diyen bu adamı niye tekrar müftü yapmış bir anlatsın.

Sonrasına bakarız!

5 milyon insan “boykot” paylaşımı yapmış.

16 kişi gözaltına alındı.

Çoğu ünlü.

Biri de Oyuncular Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Cem Yiğit Üzümoğlu.

Paylaşımında suç olabilecek herhangi bir şey de yok.

Ama piyango ona çıktı.

Niye ona!

Çünkü ünlü.

Çünkü emsal, çünkü timsal.

Gözdağı vermek, “İktidarın hoşuna gitmeyen eylemlerin parçası olursanız başınıza bunlar gelir” demek için uygun bir isim.

Bu yüzden geri kalan 4 milyon 999 bin 999 kişinin önemi yok.

Onlar yerine bir Üzümoğlu’nu alınca herkese mesajı ulaştırmış oluyorsunuz.

Peki, Üzümoğlu ne yaptı!

İfadesini verdi ve çıkınca “Anayasal hakkımı kullandım. Kullanmaya devam edeceğim. Kullanmamızın önüne engel çıkarılırsa onunla da mücadele edeceğim” dedi.

Tam da Oyuncular Sendikası yöneticisine yakışır, tam da sorumluluk sahibi, ülkesini, vatanını seven, ülkesinin geleceği için dertlenen bir gencin söyleyeceği sözler.

Tabii şu andan itibaren daha da hedeftir.

Muhtemelen önce troller tarafından hiç tanımadığı kişilerle irtibatlıymış gibi gösterilecek, hayatında görmediği insanlarla görüşmüş gibi yapılacak, başına daha büyük çoraplar örülmeye çalışılacak, tüm bunların olabilmesi için de öncelikle iktidar trollerinin önüne atılacaktır.

Ama anlamadıkları şudur.

Cem Üzümoğlu’nu korkutmanın timsali yapmak isterken, o “korkmamanın” timsali oldu.

Unuttukları, bu gencin göbek adının ‘Yiğit” olduğu.

Tıpkı diğer 301 genç gibi.

Kıbrıs’ı da tanır mıyız!

Biliyorsunuz yıllar önce Türkiye’nin öncülüğünde kurulmuş bir teşkilat var.

Türk Keneşi ya da Türk Devletleri Teşkilatı.

Bu Türkçe konuşan Türk kökenli devletlerin uluslararası alanda işbirliği yapması, böylelikle daha güçlü bir odak olması ve ortak sorunlarını çözebilmesi için oluşturulmuş bir güç.

Ya da güçtü.

Son aylarda bu teşkilatın üyeleri arasında ilginç gelişmeler olmaya başladı.

Türk Teşkilatı üyesi “Türk Devletleri” birbirlerinin peşi sıra Kıbrıs Rum Kesimi’ne büyükelçi atamaya başladılar.

Önce Kazakistan, ardından Türkmenistan.

Şimdi sıra kimde bilmiyorum.

Tek korkum, yarın mesaiye başlayacağı söylenen Devlet Bahçeli’nin Kürt açılımından sonra bir de “Kıbrıs açılımı” başlatması.

“Türkiye’nin ulvi çıkarları için Güney Kıbrıs demekten vazgeçmeli ve Kıbrıs Cumhuriyeti’ni Kıbrıs’ın tek resmî temsilcisi olarak tanımalıyız” derse doğrusu hiç şaşırmayacağım.

İlginç bir ziyaret, ilginç bir fotoğraf

Dün çok şaşırdığım bir sosyal medya paylaşımına rast geldim.

Anlatayım, siz de şaşırın.

Çiğdem Simavi’yi duymuşsunuzdur herhalde.

Koç Grubu’nun “ana kraliçesi”.

Rahmi Koç’un eski eşi, üç çocuğunun yani rahmetli Mustafa Koç’un, Holding’in başkanı Ömer Koç’un ve Fenerbahçe’nin başkanı Ali Koç’un annesi.

Akşam saatlerinde Espresso Lab’in patronu Esat Kocadağ, sosyal medya hesabından bir fotoğraf paylaştı.

86 yaşındaki Çiğdem Simavi, üşenmemiş kalmış Espresso Lab’in Merter’deki merkezine ziyarete gitmişti.

Muhtemeldir ki, Çiğdem Hanım daha önce hayatında bir kez olsun Espresso Lab’den tek bir fincan kahve içmemiş, yine muhtemeldir ki, uzun yıllardır Merter’e gitmemiştir.

Tam da bugünlerde, Espresso Lab’i ziyaret etmesi, hem de Esat Kocadağ’ın çok övündüğü merkez ofisine kadar giderek bunu bir de fotoğrafla belgelemesi şansa olacak bir şey değildir.

Görünen o ki, Koç Ailesi Ana Kraliçe vasıtasıyla birilerine bir mesaj vermeye çalışıyor.

Açıkçası nedenini çok merak ettim.

Öylesine bir ziyaret olmadığından eminim.

NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

AKP’li olsa madalya takacakları Mahir Polat’ı CHP’li diye cezaevinde öldürmeye çalışmadıkları zaman.

FatihAltaylı
X’te yanıtla

X’te yazı hakkında yorumlarınızı paylaşın.

  • Geçmiş yazılar

Tümü
Dürüst gazetecilerin dikkatli olma zamanı
Köşe Yazıları
Dürüst gazetecilerin dikkatli olma zamanı

Fatih Altaylı

Eylül 30, 2026

Çağlayan notları
Köşe Yazıları
Çağlayan notları

Fatih Altaylı

Eylül 29, 2026

100 şehir hastanesi, 440 F-16, 227 F-35, 31 Boğaz Köprüsü
Köşe Yazıları
100 şehir hastanesi, 440 F-16, 227 F-35, 31 Boğaz Köprüsü

Fatih Altaylı

Eylül 28, 2026

  • Videolar

Tümü
Yapay zeka 2030'da insanlığı yok edecek mi? görseli
4 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Prof. Dr. Emre Onur Kahya & Fatih AltaylıYapay zeka 2030'da insanlığı yok edecek mi?00:00 Giriş 01:34 Yapay zeka üzerine çalışma yapmak için yurtdışına gitmesi 04:36 Jacob Coxon'un paylaştığı twit ve yapay zeka tehlikesi 20:51 Hugging Face saldırısı 36:33 Hugging Face nedir? 39:41 Hugging Face bu saldırıyı farketmese ne olurdu? 46:52 Yapay zeka devletlerin elinde daha mı güvenli? 55:41 Yapay zekanın gelişimi insanlara gösterilenin daha mı ilerisinde? 1:13:33 Yapay zeka çok tehlikeli hale gelmesi durumunda fişini çekmek mümkün mü? 1:19:03 Kapanış #işbirliği
Eylül 27, 2026
Fatih Altaylı ile Pazar Sohbeti: "Şampiyon olacağım dedim oldum!" görseli
4 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Ali Türkkan & Fatih AltaylıFatih Altaylı ile Pazar Sohbeti: "Şampiyon olacağım dedim oldum!"Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim 00:00 Giriş 01:33 Dünya Gençler Şampiyonluğu ne demek? 02:30 Kaç pilot yarışıyor? 03:37 Ralli pahalı bir spor mu? 04:33 Otomobil sporuna nasıl başladı? 06:42 Bu işten ne zaman para kazanmaya başladı? 07:01 Neden ralliyi tercih etti? 08:59 Ralli mi, pist mi daha zor? 10:09 Dünya Şampiyonası’na nasıl katıldı? 11:29 Sponsorları az mı? 13:07 Yarışlarını nasıl izleyebiliriz? 14:37 Bu seneki hedefi ne? 17:57 WRC ile WRC2 arasında ne fark var? 19:18 Rallide araç kullanımında başka bir boyuta geçiliyor mu? 21:22 Dünya şampiyonu olunca ne hissetti? 22:48 Eğitim hayatı nasıl ilerledi? 23:59 Kariyer planlaması nasıl olacak? 25:20 Ford ile şampiyon olmaya devam edebilir mi? 26:55 Bir yıllık çalışma takvimi nasıl ilerliyor? 27:52 WRC2’de hedefi ne? 28:22 Federasyon yeterince destekliyor mu? 30:01 Formula 1 izliyor mu? 30:30 En zor otomobil sporu hangisi? 32:12 Nasıl bir antrenman programı izliyor? 33:14 Özel hayatını nasıl etkiliyor? 34:37 İşin duygusal boyutu nasıl? 38:54 Kapanış YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Eylül 27, 2026
"Müzeler siyasetin etkisi altındadır!" görseli
FatihAltaylı
YouTube
Fatih Altaylı & Bedia Ceylan Güzelce"Müzeler siyasetin etkisi altındadır!"00:00 Giriş 05:49 Trump’ın Smithsonian’a Amerikan tarihi açıklaması 12:45 F1 nasıl geçti? 18:15 Hayko Cepkin müziği bırakmaya karar verdi 19:03 Anyma konseri iptal edildi 21:01 Celine Dion sahneye çıktı 22:08 Venedik Film Festivali 27:27 Prenses Diana’nın kıyafeti satışa çıktı 29:38 Erol Evgin konseri 31:07 Hangi ayda nereye gidilir? 41:08 İş Sanat’ta görev değişikliği 42:27 Don Kişot geliyor 43:09 İstanbul Tiyatro Festivali başlıyor 44:36 Şabanoğlu Şaban tekrar çekiliyor 45:34 Venedik Film Festivali’nde Penélope Cruz ve Javier Bardem imza attılar 47:04 Ekran süresinin 2 saatle sınırlanması 47:27 Yapay zekâ tehdidi 49:47 Nijerya’nın British Museum’dan eserlerini alması 53:10 Kapanış
Eylül 21, 2026