İstanbul 7°
FatihAltayli

Fatih Altaylı

Diğer yazılarıFatihAltaylı

Yazı İçeriği

  • Galatasaray 1 puanı zor bulur

detail banner reklam

Galatasaray 1 puanı zor bulur

FatihAltaylı
Köşe Yazısı

Fatih Altaylı

Ekim 4, 2012

Yazı İçeriği

  • Galatasaray 1 puanı zor bulur

Galatasaray 1 puanı zor bulur

GALATASARAY-Braga maçında tribüne girerken karşılaştığım Galatasaraylı arkadaşlar, "Ne o keyfin yok" deyince, "Yenilgi seyredecek olsan senin keyfin olur mu?" yanıtını verdim. Galatasaray ilk golü yiyince yanımda duran Atilla'ya, "Bir tane de 90. dakikaya doğru yeriz. 2-0 biter bu iş" dediğim gibi. Galatasaray-Braga maçı 90 dakika değil 3 gün sürse Galatasaray, Braga'yı yenemezdi. Çünkü Galatasaray bu futbolla değil herhangi bir Avrupalı kupa takımını, Türkiye ligindeki vasat ekipleri bile zor yener. Maçın istatistiğine bakın, ne demek istediğimi anlarsınız. Galatasaray'ın topla oynama yüzdesi 68, rakibinin 32. Yani maçın yüzde 68'inde top Galatasaraylı futbolcuların ayağında. Rakip kalede yarattığı pozisyon sayısı 0. Braga kalecisinin maç boyunca yaptığı tek kritik kurtarış yok. Maçın yüzde 32'sinde topla oynayan Braga ise 2 gol buldu. Yüzde yüzlük 3 golün ikisini Muslera mucizevi şekilde kurtardı, birini Bragalılar ıskaladı. Niye böyle oldu derseniz basit. Galatasaray futbol takımı sanki basketboldaki set oyunu gibi bir oyun kuruyor. Sahadaki 10 kişinin yeri belli. Al gülüm ver gülüm pas yapıyorlar. Kimse kıpırdamıyor yerinden. Maçın başında Umut ve Burak ikişer kez boş alana depar attılar ama yan pas yapmaya şartlanmış orta saha bu deparları görmeyince onlar da durdu. Bir takım elbette bunu yapar ama 20 dakika bastırır, sonra maç içi dinlenme dediğimiz bu tür paslara döner. 90 dakika böyle oynanmaz. Galatasaray'ın 10 kişisi sahada sabit yerlere yerleşiyor. Braga'nın 10 kişisi de ne yapacağı belli olan bu adamların karşısına. Futbol maçı bitiyor, langırt maçı başlıyor. Oyun böyle tıkandığı zaman yapılacak olan belli. Ceza alanına uzun toplar atarsın, forvetlerin orayı karıştırır, savunmanın dengesi bozulmaya başlar. O arada bir şey olursa olur. Galatasaray bunu yaptı ama ne zaman? Son 10 dakikada. Açık söyleyeyim. Bu yenilgi beni hiç şaşırtmadı. Gidişat Akhisar maçında belliydi. Son derece gariban bir takım olan Akhisar karşısında bile Galatasaray, organize pozisyon yaratamadı. Defans hatalarından ve kapılan iki toptan goller buldu. Böyle oynayan bir Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nden iyi ihtimalle tek puan bulur. O tek puanı da son maçta sahaya yedek takımla çıkacak Manchester United'dan alır. Ligde ise işleri iyice zor. Hele bu hafta Eskişehir'de.

FatihAltaylı
X’te yanıtla

X’te yazı hakkında yorumlarınızı paylaşın.

FatihAltaylı
  • Geçmiş yazılar

TümüFatihAltaylı
Adalet
Köşe Yazıları
Adalet

Fatih Altaylı

Aralık 1, 2025

Bize Biraz Müsaade
Köşe Yazıları
Bize Biraz Müsaade

Fatih Altaylı

Ekim 6, 2025

Silivri Günlüğü - 73
Köşe Yazıları
Silivri Günlüğü - 73

Fatih Altaylı

Ekim 2, 2025

  • Videolar

TümüFatihAltaylı
"Şarkı yapmak mutlu adam işi değil" görseli
5 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Bedia Ceylan Güzelce & Özer Atik"Şarkı yapmak mutlu adam işi değil"Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim 00:00 Giriş 00:22 Bir günü nasıl geçiyor? 05:04 Müzik ile arası nasıl? 15:23 Şarkılarını nasıl yapıyor? 18:24 Yalçın Turan hayatına ne kattı? 20:08 Yaptığı programlarda etkilendikleri neydi? 23:37 Seyircide eskiden yeniye ruh hali değişiyor mu? 24:54 Yapay zekaya bakış açısı nedir? 30:36 Kapanış YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Aralık 14, 2025
"Yemek konusunda gerçekten pahalıyız" görseli
FatihAltaylı
YouTube
Bedia Ceylan Güzelce & Oğuz Yenihayat"Yemek konusunda gerçekten pahalıyız"Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim 00:00 Giriş 00:20 Bir günü nasıl geçiyor? 01:00 Kendi işini nasıl tanımlıyor? 06:43 Başına tuhaf şeyler geliyor mu? 08:50 Bir yeri beğenme kriterleri nelerdir? 13:27 Türkiye'ye ait olan ve tüm dünyanın bilmesini istediği neler var? 16:50 Türkiye'yi gezerken onu en çok şaşırtan ne oldu? 19:30 Türk ve Yunan mutfakları arasındaki rekabet hakkında ne düşünüyor? 21:06 Yurt dışına giderken yanında Türkiye'den ne götürüyor? 23:06 Yılbaşında yiyebileceğimiz öneriler listesi 27:28 Yemek konusunda bir yerin iyi olup olmadığını nasıl anlayabiliriz? 31:16 Gıdaların pahalılığı hakkında ne düşünüyor? 35:15 Türkiye'deki ve yurtdışındaki sokak lezzetleri arasında nasıl farklar var? 36:11 Sokak lezzetlerinde Türkiye'yi nasıl buluyor? 39:00 Türk mutfağı ve kültürünün sosyal medya üzerinden tanıtımları 42:00 Yemek sektöründeki güvensizlik ve denetimsizlik 42:36 İçerikleri hangi kanallardan takip edilebilir? 43:45 Türkiye'de asla unutamadığı lezzetler 46:00 Yurtdışından misafirleri gelse yemek için nerelere götürür? 50:20 Yapmayı düşündüğü başka ne tür projeler var? 52:03 Kapanış YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Aralık 7, 2025
Fatih Altaylı'nın savunması - Barolar Birliği Başkanı Avukat Erinç Sağkan görseli
FatihAltaylı
YouTube
Videolar yorumluyorFatih Altaylı'nın savunması - Barolar Birliği Başkanı Avukat Erinç SağkanTeke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Aralık 5, 2025