İstanbul 23°
FatihAltayli

Fatih Altaylı

Diğer yazılarıFatihAltaylı

Yazı İçeriği

  • Gani’nin muhteşem İngilizcesi

detail banner reklam

Gani’nin muhteşem İngilizcesi

FatihAltaylı
Köşe Yazısı

Fatih Altaylı

Mart 16, 2013

Yazı İçeriği

  • Gani’nin muhteşem İngilizcesi

Gani’nin muhteşem İngilizcesi

BERN Büyükelçiliği Basın Ataşesi Hacı Mehmet Gani, hakkındaki iddialara ilişkin yazılı bir yanıt vermiş dün. Suçlamalara çeşitli yanıtlar veriyor. Yanıtta her şey var ama 12.000 Amerikan Doları olduğu söylenen maaşıyla ilgili bir şey yok. Büyükelçilerin 8 bin dolar civarında bir maaş aldığı yerde basın ataşesinin 12.000 dolar alması hayli ilginç. Ama ben oraya takılmadım. Hacı Mehmet Gani Beyefendi, TÖMER'de 9 ay kurs alarak İngilizce öğrenmesinin mümkün olmadığı yolundaki eleştirilere yanıt verirken aynen şöyle yazıyor açıklamasında: "Hacı Mehmet GANİ 01.10.2008, 23.06.2009 tarihleri arasında 9 (dokuz) ay Ankara TÖMER Dil Eğitim Merkezine İngilizce kursuna gitmiş ve mezun olmuştur. Eğer bu kurslar 9 ayda sadece 'Have Are You' 'nasılsınız' hitabını öğretiyorsa söyleyecek başka bir söze gerek yoktur." Bence de bu açıklamadan sonra başka söze hacet yok. İlköğretim düzeyinde İngilizce bilenlerin bile yazmakta sıkıntı çekmeyeceği "How are you" cümlesini "Have are you" olarak yazan basın ataşesinin bu yabancı dil bilgisiyle İsviçre medyasını fethedeceğinden ve Türkiye'yi layıkıyla temsil edeceğinden artık hiçbirimizin kuşkusu kalmamıştır. Bu İngilizce'ye 12.000 dolar az bile... Diyanet: Türkiye'deki maaşıyla geçici görevli DÜN milletvekili Oktay Ekşi'nin verdiği "İnanması güç" soru önergesi ve ona verilen "İnanması daha da güç" yanıtı yazdım okuduysanız. Yabancı dil bilmeyen basın ataşesinin 12 bin dolar maaşla Bern Büyükelçiliği'ne atanmasını, dil bilmeyen müşavire 3000 İsviçre Frangı maaşla tercüman tutulmasını ve eşinin de "din görevlisi" sıfatıyla aynı elçiliğe tayin edilmesini... Oktay Ekşi'ye ilgili bakanlıktan verilen yanıtta din işleri görevlisi olarak tanınan Öznur Gani ile ilgili bir bilgi verilmemişti ve "Bunu Diyanet İşleri Başkanlığı bilir" denilmişti. Yazım üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Başkan Yardımcısı Prof. Mehmet Emin Özavşar aradı. Oktay Ekşi'ye verilmeyen yanıtı vermek üzere. Doğruyu söylemek gerekirse, en açık yanıt da onlardan geldi. Prof. Özavşar, "Özlem Gani ile ilgili soru önergesinde yer alan bilgiler doğru değil. Bize sorulsaydı doğrusunu iletirdik" dedikten sonra durumu anlattı: "Öznür Gani'nin örgün eğitimden yararlanmadığı ve imam hatip lisesi veya ilahiyat fakültesi mezunu olmadığı, hatta üniversite mezunu bile olmadığı bilgisi doğru değil. Kendisi 2 yıllık İlahiyat Yüksekokulu mezunudur ve kadrolarımızda Kuran kursu yöneticisi olarak yer almaktadır. Eşinin Bern Büyükelçiliği'mize tayini sonrasında kendi de bizden tayin talebinde bulunmuş ve bu talep doğrultusunda Bern Büyükelçiliği'mize din görevlisi olarak geçici görevle atanmıştır. Görev süresi 1 yıldır. Bu göreve atanmasıyla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ek bir ödeme yapılması da söz konusu değildir. Türkiye'de aldığı maaş ne ise aynen devam etmektedir. Yurtdışı görev nedeniyle ekstra bir ödeme yapılmamaktadır." Ben de kendisine teşekkür ettim.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Şansın çok çalışanların ve aklını kullananların yanında olduğunu anladığımız zaman.

FatihAltaylı
X’te yanıtla

X’te yazı hakkında yorumlarınızı paylaşın.

FatihAltaylı
  • Geçmiş yazılar

TümüFatihAltaylı
Silivri Günlüğü - 61
Köşe Yazıları
Silivri Günlüğü - 61

Fatih Altaylı

Eylül 16, 2025

Silivri Günlüğü - 60
Köşe Yazıları
Silivri Günlüğü - 60

Fatih Altaylı

Eylül 15, 2025

Silivri Günlüğü - 59
Köşe Yazıları
Silivri Günlüğü - 59

Fatih Altaylı

Eylül 15, 2025

  • Videolar

TümüFatihAltaylı
Fatih Altaylı YORUMLAYAMIYOR: "Türkiye" görseli
2 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Mehmet Demirkol yorumluyorFatih Altaylı YORUMLAYAMIYOR: "Türkiye"Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Eylül 17, 2025
Fatih Altaylı YORUMLAYAMIYOR: "Hukuk Devleti" görseli
3 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Barış Terkoğlu yorumluyorFatih Altaylı YORUMLAYAMIYOR: "Hukuk Devleti"Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Eylül 16, 2025
4 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube

Zeki Demirkubuz yorumluyor

Fatih Altaylı YORUMLAYAMIYOR: "Hak"

Eylül 15, 2025

5 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube

Bedia Ceylan Güzelce & Müfit Can Saçıntı

"Gülmek bir savunma mekanizması"

Eylül 14, 2025