İstanbul 14°
FatihAltayli

Fatih Altaylı

Diğer yazıları
detail banner reklam

2011 Temmuz’undan bir yazı...

Köşe Yazıları

Fatih Altaylı

Mayıs 24, 2013

2011 Temmuz’undan bir yazı...

GEÇENLERDE bir siyasetçiyle sohbet ediyorduk. Bir kupür çıkarıp uzattı. Eski bir gazete yazısı. 2011 yılının temmuz ayında yazılmış. “Öcalan akil adam mı olacak?” başlığının altında şöyle diyordu: “Terör meselesinin geldiği noktaya bakar mısınız! PKK terörist, BDP terörün maşası, KCK hepsinden beter, DTK ihanet odağı. Bunlarla Kürt sorununu çözmek mümkün değil. Peki bu sorunun çözülmesi için katkı sağlayacak ‘akil ve iyi adam’ kim? Abdullah Öcalan. PKK öldürüyor, Öcalan ‘Çok çok üzgünüm’ diyor. Cemil Bayık ‘İmralı’da imha planları hazırlanıyor’ derken, Abdullah Öcalan ‘Bir haftada terörü bitiririm’ diyor. Sağda solda örgütlenmiş Kürt ırkçıları ‘bölünme’ sloganları atıyor. Öcalan ‘Bölünme düşünülemez’ diyor. Bu durumun sonu şimdiden belli. Pek yakında ‘Abdullah Bey, sizi serbest bırakalım. Bunların arasında en düzgün, en anlaşılabilir, en iyi, en makul insan sizsiniz’ diyeceğiz. Ardından dağdaki terörist inecek. Silahlar susacak. Olur mu? Olur!” Bu yazıyı 2 yıl önce ben yazmışım. Siyasetçi bunu bana hatırlatarak iyi yaptı. “Ne değişti de şimdi Öcalan bu noktaya geldi?” sorusunu soranlara, “Durum hep buydu. Sadece kimse bunu değerlendirmeye cesaret edememişti” yanıtını vermek için.   Fast food’a da ekstra vergi koyalım ALKOLLÜ içkilerle ilgili sınırlamalar yaygınlaşıyor. İtiraz etmek de güç. Bir yanda sağlık meselesi var, diğer yanda alkol bağımlılığı kötü. Hele hele alkollü araç kullanma meselesinin savunulacak hiçbir yanı yok. İslamiyet’le ilgisi olmayan pek çok Avrupa ülkesi, özellikle de Kuzey Avrupa ülkeleri ve İngiltere de alkolle savaşıyorlar zaten. Alkollü içki reklamı neredeyse bütün Avrupa’da, özellikle de televizyonlarda yasak. O zaman diyecek fazla bir laf kalmıyor. En azından içmek yasak değil. Zaten içmenin yasaklanması tarihte hiçbir zaman çözüm de getirmemiş. Devlet “İçmeyin” dedikçe daha çok içmiş millet. Kaybeden devlet ve millet olmuş. Kazanan kaçakçı. Ama eğer her işin “yasakla” çözüleceği zannediliyorsa, Sağlık Bakanlığı uzunca bir süredir “obezite”ye savaş açtı. Türkiye’de “obez” oranı, alkol kullananların oranından fazla. Yarattığı sağlık sorunları da daha fazla haliyle. O zaman madem başladık yasaklara... Yiyecek içecek reklamlarını da yasaklayalım. Fast food’cuların tabela asması, çocukların görebileceği yerlere ilan vermesi yasaklansın. Fast food’lara ekstra vergi koyalım. Hatta daha da ileri gidelim. Boy kilo endeksi normalin üzerinde olanlara devlet el koysun. Zayıflama kamplarına kapatsın. Madem yasakla oluyor. Bu da olur!

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Kendisine güvenmeyenin kimseye güvenemeyeceğini anladığımız zaman.

FatihAltaylı
X’te yanıtla

X’te yazı hakkında yorumlarınızı paylaşın.

  • Geçmiş yazılar

Tümü
Amaç siyasi zararı azaltmak
Köşe Yazıları
Amaç siyasi zararı azaltmak

Fatih Altaylı

Ekim 4, 2026

TFF’de istifa ya da istifalar yakın
Köşe Yazıları
TFF’de istifa ya da istifalar yakın

Fatih Altaylı

Ekim 2, 2026

SPK hâlâ suç duyurusunda bulunmadı
Köşe Yazıları
SPK hâlâ suç duyurusunda bulunmadı

Fatih Altaylı

Ekim 1, 2026

  • Videolar

Tümü
Hilux'un hızlı evrimi! Yeni Toyota Hilux görseli
3 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Fatih Altaylı ile Direksiyonda Teke TekHilux'un hızlı evrimi! Yeni Toyota HiluxYeni Toyota Hilux tüm gücüyle sahnede! Direksiyonda Teke Tek’in bu bölümünde Fatih Altaylı, gelişmiş arazi performansı ve sportif detaylarıyla öne çıkan bu özel versiyonu test ediyor. Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim
Ekim 2, 2026
Yapay zeka 2030'da insanlığı yok edecek mi? görseli
FatihAltaylı
YouTube
Prof. Dr. Emre Onur Kahya & Fatih AltaylıYapay zeka 2030'da insanlığı yok edecek mi?00:00 Giriş 01:34 Yapay zeka üzerine çalışma yapmak için yurtdışına gitmesi 04:36 Jacob Coxon'un paylaştığı twit ve yapay zeka tehlikesi 20:51 Hugging Face saldırısı 36:33 Hugging Face nedir? 39:41 Hugging Face bu saldırıyı farketmese ne olurdu? 46:52 Yapay zeka devletlerin elinde daha mı güvenli? 55:41 Yapay zekanın gelişimi insanlara gösterilenin daha mı ilerisinde? 1:13:33 Yapay zeka çok tehlikeli hale gelmesi durumunda fişini çekmek mümkün mü? 1:19:03 Kapanış #işbirliği
Eylül 27, 2026
Fatih Altaylı ile Pazar Sohbeti: "Şampiyon olacağım dedim oldum!" görseli
FatihAltaylı
YouTube
Ali Türkkan & Fatih AltaylıFatih Altaylı ile Pazar Sohbeti: "Şampiyon olacağım dedim oldum!"Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim 00:00 Giriş 01:33 Dünya Gençler Şampiyonluğu ne demek? 02:30 Kaç pilot yarışıyor? 03:37 Ralli pahalı bir spor mu? 04:33 Otomobil sporuna nasıl başladı? 06:42 Bu işten ne zaman para kazanmaya başladı? 07:01 Neden ralliyi tercih etti? 08:59 Ralli mi, pist mi daha zor? 10:09 Dünya Şampiyonası’na nasıl katıldı? 11:29 Sponsorları az mı? 13:07 Yarışlarını nasıl izleyebiliriz? 14:37 Bu seneki hedefi ne? 17:57 WRC ile WRC2 arasında ne fark var? 19:18 Rallide araç kullanımında başka bir boyuta geçiliyor mu? 21:22 Dünya şampiyonu olunca ne hissetti? 22:48 Eğitim hayatı nasıl ilerledi? 23:59 Kariyer planlaması nasıl olacak? 25:20 Ford ile şampiyon olmaya devam edebilir mi? 26:55 Bir yıllık çalışma takvimi nasıl ilerliyor? 27:52 WRC2’de hedefi ne? 28:22 Federasyon yeterince destekliyor mu? 30:01 Formula 1 izliyor mu? 30:30 En zor otomobil sporu hangisi? 32:12 Nasıl bir antrenman programı izliyor? 33:14 Özel hayatını nasıl etkiliyor? 34:37 İşin duygusal boyutu nasıl? 38:54 Kapanış YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Eylül 27, 2026