İstanbul 22°
FatihAltayli

Fatih Altaylı

Diğer yazıları
detail banner reklam

Bir garip buluşma ve türedi etiği

Köşe Yazıları

Fatih Altaylı

Ekim 13, 2013

Bir garip buluşma ve türedi etiği

BU dönemin "türedi' gazetecileri var, isimlerini saymaya gerek yok, az çok büyük bölümüne ismen aşinasınızdır. Bu "türediler' genelde pek bir şey söylemiyorlar. Bir fikirleri, bir zikirleri falan da yok zaten. Sadece yüksek perdeden haykırarak önemli bir şey söylüyormuş izlenimi yaratmaya çalışıyorlar. En çok ve sadece yaptıkları şey ise geçmişin ve hatta bugünün güçlü ve etkili gazetecilerine çamur atıp, kendilerince medya etiği dersi vermek. En çok söyledikleri de bu gazetecilerin geçmiş dönemlerde siyasete müdahale ettikleri ve siyaseti dizayn etmeye çalıştıkları. Bunların saldırısı altındaki gazeteciler geçmişte siyaseti dizayn etmeye çalıştılar mı bilmiyorum. Mutlaka bunu yapmış veya yapmaya çaba göstermiş olanları vardır ve böyle bir durum medya etiğiyle, medyanın görev alanıyla asla bağdaşmaz. "Türedilerin' bu konudaki eleştirileri haklıdır. Fakaaaat! Bu eleştirileri yapan "yeni dönem türedi gazetecilerin' derdinin asla ve asla medya etiği veya dürüst gazetecilik olmadığı her geçen gün biraz daha ortaya çıkıyor. Bunların derdi aslında, "Biz niye bunları yapamadık. Biz niye siyaseti dizayn edecek kadar güçlü gazeteciler olamadık"tan ibaret. "Türedi gazeteci' sınıfına sokmaktan imtina edeceğim Fehmi Koru bile böyle yapmadı mı? Yıllarca Bilderberg toplantılarına katılan birkaç gazeteciye demediğini bırakmadı. Sonra kendisi aynı toplantıya davet edilince topukları poposuna vurarak bu toplantıya katılmadı mı? Koru bunu yaparsa "türediler' ne yapmaz! Elbette siyaseti de ticareti de dizayn etmeye, hatta bunların arasında "arabuluculuk' yapmaya bile soyunmaz mı? Soyunurlar elbet. Ve zaten soyunmuşlar bile. Bu türedilerin en ünlüsü, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olması beklenen "Çare' siyasetçiyle buluşmuş. İstanbul'un Nişantaşı'ndaki en klasik ve en lezzetli lokantasında bir araya gelmişler. "Türedinin' sesi hayli yüksek olduğu için yan masalardakiler de konuşmaya isteyerek veya istemeyerek kulak misafiri olmuşlar. Dinleyenlere göre aralarında şöyle konuşmalar geçmiş: Türedi gazeteci, Çare siyasetçiye "Aday olursan Tayyip Bey'e hiç dokunmayacaksın, o zaman bizimkiler de sana dokunmayacaklar başkan, anlaştık mı?' demiş. Siyasetçi, kendini iktidar partisi adına konuşmaya yetkili gören türediye, 'Ben asla ve asla Tayyip Bey'i eleştirmem, hatta başkan seçilirsem kendisiyle Kadir Bey'den daha uyumlu çalışırım. Lütfen bunu ilet sayın Başbakan'ıma' yanıtını vermiş. Ardından ikili İstanbul'un diğer ilçelerinde kimlerin başkan olması gerektiğine dair fikir alışverişinde bulunmuşlar. Gayet samimi ve bol kahkahalı sohbetin ardından ayrılmışlar. Olay duyulunca bir internet sitesinin muhabiri, türedi gazeteciyi aramış ve buluşmayla ilgili sorusuna şu yanıtı almış: "Ne konuştuğum sizi ilgilendirmez. İstediğim her şeyi konuşurum. Size mi soracağım ne konuşacağımı.' Bu "absürd' buluşmanın kodlarını çözmeye çalışanlara tavsiyem, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu'ndaki bazı isimleri hatırlamaları.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Güzelliğin geçici, aptallığın ise kalıcı olduğunu bildiğimiz zaman.

FatihAltaylı
X’te yanıtla

X’te yazı hakkında yorumlarınızı paylaşın.

  • Geçmiş yazılar

Tümü
Kurşun atana af, saçını örene ihraç
Köşe Yazıları
Kurşun atana af, saçını örene ihraç

Fatih Altaylı

Ağustos 20, 2026

Güzelaydın: “Ali Dürüst Sportif A.Ş.’nin başına geçmeli”
Köşe Yazıları
Güzelaydın: “Ali Dürüst Sportif A.Ş.’nin başına geçmeli”

Fatih Altaylı

Ağustos 19, 2026

Yapay zeka tartışmaları
Köşe Yazıları
Yapay zeka tartışmaları

Fatih Altaylı

Ağustos 18, 2026

  • Videolar

Tümü
Osmanlı'da modernleşme görseli
5 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan & Fatih Altaylı - Teke Tek BilimOsmanlı'da modernleşmeShark FlexBreeze Portatif Fan - Eviniz ve Bahçeniz İçin Mükemmel Serinlik Çözümü! https://www.sharkninja.com.tr/products/shark-flexbreeze-portatif-fan-fa220eu?utm_source=fatih_altayli&utm_medium=youtube&utm_campaign=shark_fan_Jun26 00:00 Giriş 04:55 Modernleşme nedir? 12:00 Osmanlı'da modernleşmenin ilk adımları 18:40 Modernleşme ve gelenekçilik 23:32 Osmanlı'da bankacılık sistemi neden kurulamadı? --shorts 26:45 Osmanlı'nın zengin tebaası var mıydı? 39:29 Türk aydınları kendi çağdaşları arasında geride mi? 52:25 Batı’nın teknolojisi hariç başka bir şeyini almamak mümkün mü? 56:07 Mısır modernleşmesi niye durdu? 1:03:21 İran modernleşmesi 1:16:48 Kore modernleşmesi 1:21:15 Kapanış #işbirliği
Ağustos 16, 2026
Fatih Altaylı ile Pazar Sohbeti: "Plajlarda çalmayı sevmiyorum!" görseli
5 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Faruk SabancıFatih Altaylı ile Pazar Sohbeti: "Plajlarda çalmayı sevmiyorum!"Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim 00:00 Giriş 02:04 Neden sanayici olmadı da DJ oldu? 07:46 Zengin bir aileden gelmek bu işte avantaj mı? 09:55 Tiësto onu nasıl keşfetti? 12:29 Nasıl bir hayat geçirdi? 15:16 DJ'liğe nasıl başladı? 17:36 Parçaları sürekli değiştiriyor mu, yoksa aynı parçaları mı çalıyor? 21:47 Günde kaç saat müzik dinliyor? 23:18 Hangi ülkelerde konser verdi? 24:11 Örnek aldığı DJ'ler var mı? 25:28 DJ'likte hedefi ne? 27:07 Türk sanatçılarla projeler düşünüyor mu? 30:15 Canlı orkestrayla birlikte çalmayı planlıyor mu? 30:43 Yapay zekânın DJ'liğe etkisi 35:57 DJ'likte para var mı? 38:05 DJ'likte telif meselesi nasıl oluyor? 38:41 Bir DJ en çok nerede çalmak ister? 42:42 Kapanış YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Ağustos 16, 2026
Üniversiteye gitme isteği azalıyor mu? görseli
FatihAltaylı
YouTube
Prof. Dr. Erhan Erkut & Fatih Altaylı - Teke Tek BilimÜniversiteye gitme isteği azalıyor mu?Shark FlexBreeze Portatif Fan - Eviniz ve Bahçeniz İçin Mükemmel Serinlik Çözümü! https://www.sharkninja.com.tr/products/shark-flexbreeze-portatif-fan-fa220eu?utm_source=fatih_altayli&utm_medium=youtube&utm_campaign=shark_fan_Jun26 00:00 Giriş 03:26 Üniversite tercihleri ve önemleri 09:49 Üniversitelerin 3 senelik eğitime düşmesi planlanması 13:00 Üniversite kontenjanlarının dolmaması ve sonrasında azaltılması 17:44 Yapay zeka ile birlikte açılan bölümler 21:48 Üniversite sınavına giren kişi sayısının azalması 26:29 Üniversite fiyatlarının artışı 38:29 Sınavlarda sıfır çeken öğrenci sayısının artması ve eğitime etkisi 41:11 Yurtdışına eğitime gidenlerin sayısı artıyor mu? 43:18 Türkiye'deki öğrenci kalitesi düşüyor mu? 49:58 Devlet üniversitelerinin düşüşü, özel ve vakıf üniversitelerinin yükselişi 53:02 Bugünkü bilgi birikimi ile bir tercih yapacak olsa hangi bölüm ve okulda okumak isterdi? 55:13 Kapanış #işbirliği
Ağustos 9, 2026