İstanbul 7°
FatihAltayli

Fatih Altaylı

Diğer yazılarıFatihAltaylı

Yazı İçeriği

  • Bir karışıklık bir özür

detail banner reklam

Bir karışıklık bir özür

FatihAltaylı
Köşe Yazısı

Fatih Altaylı

Ocak 30, 2022

Yazı İçeriği

  • Bir karışıklık bir özür

Bir karışıklık bir özür

Bugün yazı günüm olmamakla birlikte bu düzeltmeyi yapmak zorunda olduğum için yazıyorum. Kusura bakmayın. Dün Göç İdaresi Başkanlığı’nın internet üzerindeki Türkiye’de yaşamak (Living in Turkey) kılavuzunda, FETÖ izleri olduğunu ve Zaman gazetesinin tavsiye edildiğini yazınca, Göç İdaresi Başkanı Savaş Ünlü aradı hemen. “Fatih Bey, Zaman gazetesinin tavsiye edildiği Türkiye’de yaşama rehberini ilgili sitemizde bulamıyoruz. Siz bunu nerede ve nasıl gördünüz. Lütfen bize de iletir misiniz?” dedi son derece nazik bir şekilde. Ben de hemen kendisine Halktv internet sitesi üzerinden linkle ulaştığım sitenin adresini ve ne olur ne olmaz diye siteden aldığım ekran görüntüsünü yollayacağımı söyledim ve hemen telefonuna ilgili link ve ekran görüntüsünü gönderdim. Birkaç dakika sonra tekrar aradı. “Fatih Bey, bu bizim yayına koyduğumuz site değil. Bizi taklit eden bir site. Bizimle alakası yok” diyerek kendi sitelerinin adresini yolladı. Bu arada bir başka internet sitesinde de Göç İdaresi Başkanlığı’na ait livinginturkey.gov.tr adresinin kapatıldığı yazılmıştı. Buna da açıklık getirdi. “Livinginturkey.gov adresi bize ait ama bu adresi asla işletmeye almadık. Çünkü alınan karar gereği Turkey değil Türkiye olarak domain alıyoruz. Ve gov değil com olmasına gayret gösteriyoruz. Bu yüzden bizim bu amaçla kurduğumuz site livinginturkiye.com. Ve bu site asla kapatılmadı. Diğer bahsedilen siteyi ise hiç açmadık ki, kapatalım” dedi. Bunun üzerine ben de Sayın Başkan’a “O zaman hemen Halktv’yi de uyarmak lazım. Farkında olmadan onlar da size ait olduğunu düşündükleri bir sitenin hizmetini paylaşıyorlar” dedim. Daha sonra Halktv de bu linki kaldırdı. Tüm okurların bilgisine sunarım. Kafa karıştıran bu yanlışlık için de özür dilerim.

FatihAltaylı
X’te yanıtla

X’te yazı hakkında yorumlarınızı paylaşın.

FatihAltaylı
  • Geçmiş yazılar

TümüFatihAltaylı
Adalet
Köşe Yazıları
Adalet

Fatih Altaylı

Aralık 1, 2025

Bize Biraz Müsaade
Köşe Yazıları
Bize Biraz Müsaade

Fatih Altaylı

Ekim 6, 2025

Silivri Günlüğü - 73
Köşe Yazıları
Silivri Günlüğü - 73

Fatih Altaylı

Ekim 2, 2025

  • Videolar

TümüFatihAltaylı
"Şarkı yapmak mutlu adam işi değil" görseli
5 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Bedia Ceylan Güzelce & Özer Atik"Şarkı yapmak mutlu adam işi değil"Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim 00:00 Giriş 00:22 Bir günü nasıl geçiyor? 05:04 Müzik ile arası nasıl? 15:23 Şarkılarını nasıl yapıyor? 18:24 Yalçın Turan hayatına ne kattı? 20:08 Yaptığı programlarda etkilendikleri neydi? 23:37 Seyircide eskiden yeniye ruh hali değişiyor mu? 24:54 Yapay zekaya bakış açısı nedir? 30:36 Kapanış YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Aralık 14, 2025
"Yemek konusunda gerçekten pahalıyız" görseli
FatihAltaylı
YouTube
Bedia Ceylan Güzelce & Oğuz Yenihayat"Yemek konusunda gerçekten pahalıyız"Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim 00:00 Giriş 00:20 Bir günü nasıl geçiyor? 01:00 Kendi işini nasıl tanımlıyor? 06:43 Başına tuhaf şeyler geliyor mu? 08:50 Bir yeri beğenme kriterleri nelerdir? 13:27 Türkiye'ye ait olan ve tüm dünyanın bilmesini istediği neler var? 16:50 Türkiye'yi gezerken onu en çok şaşırtan ne oldu? 19:30 Türk ve Yunan mutfakları arasındaki rekabet hakkında ne düşünüyor? 21:06 Yurt dışına giderken yanında Türkiye'den ne götürüyor? 23:06 Yılbaşında yiyebileceğimiz öneriler listesi 27:28 Yemek konusunda bir yerin iyi olup olmadığını nasıl anlayabiliriz? 31:16 Gıdaların pahalılığı hakkında ne düşünüyor? 35:15 Türkiye'deki ve yurtdışındaki sokak lezzetleri arasında nasıl farklar var? 36:11 Sokak lezzetlerinde Türkiye'yi nasıl buluyor? 39:00 Türk mutfağı ve kültürünün sosyal medya üzerinden tanıtımları 42:00 Yemek sektöründeki güvensizlik ve denetimsizlik 42:36 İçerikleri hangi kanallardan takip edilebilir? 43:45 Türkiye'de asla unutamadığı lezzetler 46:00 Yurtdışından misafirleri gelse yemek için nerelere götürür? 50:20 Yapmayı düşündüğü başka ne tür projeler var? 52:03 Kapanış YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Aralık 7, 2025
Fatih Altaylı'nın savunması - Barolar Birliği Başkanı Avukat Erinç Sağkan görseli
FatihAltaylı
YouTube
Videolar yorumluyorFatih Altaylı'nın savunması - Barolar Birliği Başkanı Avukat Erinç SağkanTeke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Aralık 5, 2025