İstanbul 9°
FatihAltayli

Fatih Altaylı

Diğer yazılarıFatihAltaylı

Yazı İçeriği

  • İnce rekora koşuyor

  • Çıkardığım imar afları için özür dilerim

  • NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

detail banner reklam

İnce rekora koşuyor

FatihAltaylı
Köşe Yazısı

Fatih Altaylı

Nisan 14, 2023

Yazı İçeriği

  • İnce rekora koşuyor

  • Çıkardığım imar afları için özür dilerim

  • NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

Çıkardığım imar afları için özür dilerim

Muharrem İnce, Türk ve dünya siyasetine yeni bir rekorla geçmek üzere.

En hızlı oy kaybeden siyasetçi olarak.

Her ekrana çıktığında, her konuştuğunda, her kalabalıklar ile karşı karşıya geldiğinde büyük kayba uğruyor.

Geçen akşam aynı anda iki yerde idi.

Oğuzhan Uğur ve Candaş Tolga Işık’ın programlarında.

Her iki programda da sinirleri gergin, herkesle kavgaya hazır, eleştiriye tahammülsüz, önüne gelene posta koymayı marifet bilen ve benzerlerini uzunca bir zamandır mebzul miktarda gördüğümüz politikacılardan biri olarak arzı endam eyledi.

Özellikle Oğuzhan Uğur’un programında, izleyici katılımcılarla girdiği diyaloglar, ettiği hakaretler, savurduğu tehditler ile mevcudun 2.0 versiyonu olduğunu sergiledi.

O gece sosyal medya platformu yöneticisi bir arkadaşım, İnce’nin performansını ve potansiyel desteğindeki değişimi anlık değerlendiren anketler yaptı.

Tespiti şu idi.

Kendi kitlesinde ve en büyük destekçisi olarak görünen 25 yaş altı genç erkek grubunda bile yaklaşık yüzde 50’lik bir kayıp yaşadı. Hem de birkaç saat içinde.

Bu alanda daha önceki rekor masadan kalkması sonrası Meral Akşener’de idi. Ancak o masaya yeniden dönüp, Yavaş ve İmamoğlu’nu da Başkan yardımcısı olarak kabul ettirince durumu toparladı.

İnce’nin gidişatı ise tam tersi. Toparlamak bir yana giderek batırıyor.

Zannederim birkaç programa daha çıkar, hele hele o programlarda gençlerle karşı karşıya oturursa, 3 program sonra Muharrem İnce diye bir siyasetçi kalmayacak.

Velev ki, “Çekildim” demesin.

İmar affına karşı çıktığım zaman iktidar trollerinin hedefi olmuştum.

Deprem sonrası “Bunca kaybın sorumlusu imar aflarına yol verenlerdir” demiş, yine muhalif tarafı tutmakla itham edilmiş, türlü hakarete maruz kalmıştım.

“Orman kanunu gibi bir kanun çıkarılsın ve imar affı Anayasa ile yasaklansın” diye yazdığımda da sonuç farklı olmadı. İktidar kanadının ağır eleştirilerine maruz kaldım.

Ama bakın Allah’ın işine, devri iktidarında 8 kez imar affı çıkaran AK Parti’nin lideri imar suçlarını “Affedilemez suçlar” arasına alacağını açıkladı ve “İmarın affı maffı olmaz” dedi.

Haydaaaaa, Atilla maydaaa.

İmar affı olmamalı dediğim, depremde ölenlerin günahı imar affı çıkaranların boynuna dediğim için beni linç edenler şimdi ne yapacaklar dersiniz.

Çok basit.

İmar aflarından ötürü cehape zihniyetini suçlayacaklar, HDP ile işbirliği neticesinde imar afları çıkarıldığını iddia edecekler, imar aflarının mimarının İsmet İnönü olduğunu anlatacaklar, tarihçilerine bununla ilgili belge ve bilgiler imal edecekler ve işin vahimi bazılarını da buna inandıracaklar.

Hatta iktidar trolleri benim imar aflarından yana olduğumu yayacaklar.

Ben güleceğim

Çünkü artık kızamıyorum.

Sadece gülüyorum.

NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

Sözde ahlak bekçilerinin haline gülmek zorunda bırakılmadığımız zaman.

FatihAltaylı
X’te yanıtla

X’te yazı hakkında yorumlarınızı paylaşın.

FatihAltaylı
  • Geçmiş yazılar

TümüFatihAltaylı
Adalet
Köşe Yazıları
Adalet

Fatih Altaylı

Aralık 1, 2025

Bize Biraz Müsaade
Köşe Yazıları
Bize Biraz Müsaade

Fatih Altaylı

Ekim 6, 2025

Silivri Günlüğü - 73
Köşe Yazıları
Silivri Günlüğü - 73

Fatih Altaylı

Ekim 2, 2025

  • Videolar

TümüFatihAltaylı
"Şarkı yapmak mutlu adam işi değil" görseli
FatihAltaylı
YouTube
Bedia Ceylan Güzelce & Özer Atik"Şarkı yapmak mutlu adam işi değil"Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim 00:00 Giriş 00:22 Bir günü nasıl geçiyor? 05:04 Müzik ile arası nasıl? 15:23 Şarkılarını nasıl yapıyor? 18:24 Yalçın Turan hayatına ne kattı? 20:08 Yaptığı programlarda etkilendikleri neydi? 23:37 Seyircide eskiden yeniye ruh hali değişiyor mu? 24:54 Yapay zekaya bakış açısı nedir? 30:36 Kapanış YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Aralık 14, 2025
"Yemek konusunda gerçekten pahalıyız" görseli
FatihAltaylı
YouTube
Bedia Ceylan Güzelce & Oğuz Yenihayat"Yemek konusunda gerçekten pahalıyız"Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim 00:00 Giriş 00:20 Bir günü nasıl geçiyor? 01:00 Kendi işini nasıl tanımlıyor? 06:43 Başına tuhaf şeyler geliyor mu? 08:50 Bir yeri beğenme kriterleri nelerdir? 13:27 Türkiye'ye ait olan ve tüm dünyanın bilmesini istediği neler var? 16:50 Türkiye'yi gezerken onu en çok şaşırtan ne oldu? 19:30 Türk ve Yunan mutfakları arasındaki rekabet hakkında ne düşünüyor? 21:06 Yurt dışına giderken yanında Türkiye'den ne götürüyor? 23:06 Yılbaşında yiyebileceğimiz öneriler listesi 27:28 Yemek konusunda bir yerin iyi olup olmadığını nasıl anlayabiliriz? 31:16 Gıdaların pahalılığı hakkında ne düşünüyor? 35:15 Türkiye'deki ve yurtdışındaki sokak lezzetleri arasında nasıl farklar var? 36:11 Sokak lezzetlerinde Türkiye'yi nasıl buluyor? 39:00 Türk mutfağı ve kültürünün sosyal medya üzerinden tanıtımları 42:00 Yemek sektöründeki güvensizlik ve denetimsizlik 42:36 İçerikleri hangi kanallardan takip edilebilir? 43:45 Türkiye'de asla unutamadığı lezzetler 46:00 Yurtdışından misafirleri gelse yemek için nerelere götürür? 50:20 Yapmayı düşündüğü başka ne tür projeler var? 52:03 Kapanış YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Aralık 7, 2025
Fatih Altaylı'nın savunması - Barolar Birliği Başkanı Avukat Erinç Sağkan görseli
FatihAltaylı
YouTube
Videolar yorumluyorFatih Altaylı'nın savunması - Barolar Birliği Başkanı Avukat Erinç SağkanTeke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Aralık 5, 2025