İstanbul 22°
FatihAltayli

Fatih Altaylı

Diğer yazıları

Yazı İçeriği

  • İnce rekora koşuyor

  • Çıkardığım imar afları için özür dilerim

  • NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

detail banner reklam

İnce rekora koşuyor

Köşe Yazıları

Fatih Altaylı

Nisan 14, 2023

Yazı İçeriği

  • İnce rekora koşuyor

  • Çıkardığım imar afları için özür dilerim

  • NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

Çıkardığım imar afları için özür dilerim

Muharrem İnce, Türk ve dünya siyasetine yeni bir rekorla geçmek üzere.

En hızlı oy kaybeden siyasetçi olarak.

Her ekrana çıktığında, her konuştuğunda, her kalabalıklar ile karşı karşıya geldiğinde büyük kayba uğruyor.

Geçen akşam aynı anda iki yerde idi.

Oğuzhan Uğur ve Candaş Tolga Işık’ın programlarında.

Her iki programda da sinirleri gergin, herkesle kavgaya hazır, eleştiriye tahammülsüz, önüne gelene posta koymayı marifet bilen ve benzerlerini uzunca bir zamandır mebzul miktarda gördüğümüz politikacılardan biri olarak arzı endam eyledi.

Özellikle Oğuzhan Uğur’un programında, izleyici katılımcılarla girdiği diyaloglar, ettiği hakaretler, savurduğu tehditler ile mevcudun 2.0 versiyonu olduğunu sergiledi.

O gece sosyal medya platformu yöneticisi bir arkadaşım, İnce’nin performansını ve potansiyel desteğindeki değişimi anlık değerlendiren anketler yaptı.

Tespiti şu idi.

Kendi kitlesinde ve en büyük destekçisi olarak görünen 25 yaş altı genç erkek grubunda bile yaklaşık yüzde 50’lik bir kayıp yaşadı. Hem de birkaç saat içinde.

Bu alanda daha önceki rekor masadan kalkması sonrası Meral Akşener’de idi. Ancak o masaya yeniden dönüp, Yavaş ve İmamoğlu’nu da Başkan yardımcısı olarak kabul ettirince durumu toparladı.

İnce’nin gidişatı ise tam tersi. Toparlamak bir yana giderek batırıyor.

Zannederim birkaç programa daha çıkar, hele hele o programlarda gençlerle karşı karşıya oturursa, 3 program sonra Muharrem İnce diye bir siyasetçi kalmayacak.

Velev ki, “Çekildim” demesin.

İmar affına karşı çıktığım zaman iktidar trollerinin hedefi olmuştum.

Deprem sonrası “Bunca kaybın sorumlusu imar aflarına yol verenlerdir” demiş, yine muhalif tarafı tutmakla itham edilmiş, türlü hakarete maruz kalmıştım.

“Orman kanunu gibi bir kanun çıkarılsın ve imar affı Anayasa ile yasaklansın” diye yazdığımda da sonuç farklı olmadı. İktidar kanadının ağır eleştirilerine maruz kaldım.

Ama bakın Allah’ın işine, devri iktidarında 8 kez imar affı çıkaran AK Parti’nin lideri imar suçlarını “Affedilemez suçlar” arasına alacağını açıkladı ve “İmarın affı maffı olmaz” dedi.

Haydaaaaa, Atilla maydaaa.

İmar affı olmamalı dediğim, depremde ölenlerin günahı imar affı çıkaranların boynuna dediğim için beni linç edenler şimdi ne yapacaklar dersiniz.

Çok basit.

İmar aflarından ötürü cehape zihniyetini suçlayacaklar, HDP ile işbirliği neticesinde imar afları çıkarıldığını iddia edecekler, imar aflarının mimarının İsmet İnönü olduğunu anlatacaklar, tarihçilerine bununla ilgili belge ve bilgiler imal edecekler ve işin vahimi bazılarını da buna inandıracaklar.

Hatta iktidar trolleri benim imar aflarından yana olduğumu yayacaklar.

Ben güleceğim

Çünkü artık kızamıyorum.

Sadece gülüyorum.

NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

Sözde ahlak bekçilerinin haline gülmek zorunda bırakılmadığımız zaman.

FatihAltaylı
X’te yanıtla

X’te yazı hakkında yorumlarınızı paylaşın.

  • Geçmiş yazılar

Tümü
Kurşun atana af, saçını örene ihraç
Köşe Yazıları
Kurşun atana af, saçını örene ihraç

Fatih Altaylı

Ağustos 20, 2026

Güzelaydın: “Ali Dürüst Sportif A.Ş.’nin başına geçmeli”
Köşe Yazıları
Güzelaydın: “Ali Dürüst Sportif A.Ş.’nin başına geçmeli”

Fatih Altaylı

Ağustos 19, 2026

Yapay zeka tartışmaları
Köşe Yazıları
Yapay zeka tartışmaları

Fatih Altaylı

Ağustos 18, 2026

  • Videolar

Tümü
Osmanlı'da modernleşme görseli
4 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan & Fatih Altaylı - Teke Tek BilimOsmanlı'da modernleşmeShark FlexBreeze Portatif Fan - Eviniz ve Bahçeniz İçin Mükemmel Serinlik Çözümü! https://www.sharkninja.com.tr/products/shark-flexbreeze-portatif-fan-fa220eu?utm_source=fatih_altayli&utm_medium=youtube&utm_campaign=shark_fan_Jun26 00:00 Giriş 04:55 Modernleşme nedir? 12:00 Osmanlı'da modernleşmenin ilk adımları 18:40 Modernleşme ve gelenekçilik 23:32 Osmanlı'da bankacılık sistemi neden kurulamadı? --shorts 26:45 Osmanlı'nın zengin tebaası var mıydı? 39:29 Türk aydınları kendi çağdaşları arasında geride mi? 52:25 Batı’nın teknolojisi hariç başka bir şeyini almamak mümkün mü? 56:07 Mısır modernleşmesi niye durdu? 1:03:21 İran modernleşmesi 1:16:48 Kore modernleşmesi 1:21:15 Kapanış #işbirliği
Ağustos 16, 2026
Fatih Altaylı ile Pazar Sohbeti: "Plajlarda çalmayı sevmiyorum!" görseli
4 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Faruk SabancıFatih Altaylı ile Pazar Sohbeti: "Plajlarda çalmayı sevmiyorum!"Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim 00:00 Giriş 02:04 Neden sanayici olmadı da DJ oldu? 07:46 Zengin bir aileden gelmek bu işte avantaj mı? 09:55 Tiësto onu nasıl keşfetti? 12:29 Nasıl bir hayat geçirdi? 15:16 DJ'liğe nasıl başladı? 17:36 Parçaları sürekli değiştiriyor mu, yoksa aynı parçaları mı çalıyor? 21:47 Günde kaç saat müzik dinliyor? 23:18 Hangi ülkelerde konser verdi? 24:11 Örnek aldığı DJ'ler var mı? 25:28 DJ'likte hedefi ne? 27:07 Türk sanatçılarla projeler düşünüyor mu? 30:15 Canlı orkestrayla birlikte çalmayı planlıyor mu? 30:43 Yapay zekânın DJ'liğe etkisi 35:57 DJ'likte para var mı? 38:05 DJ'likte telif meselesi nasıl oluyor? 38:41 Bir DJ en çok nerede çalmak ister? 42:42 Kapanış YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Ağustos 16, 2026
Üniversiteye gitme isteği azalıyor mu? görseli
FatihAltaylı
YouTube
Prof. Dr. Erhan Erkut & Fatih Altaylı - Teke Tek BilimÜniversiteye gitme isteği azalıyor mu?Shark FlexBreeze Portatif Fan - Eviniz ve Bahçeniz İçin Mükemmel Serinlik Çözümü! https://www.sharkninja.com.tr/products/shark-flexbreeze-portatif-fan-fa220eu?utm_source=fatih_altayli&utm_medium=youtube&utm_campaign=shark_fan_Jun26 00:00 Giriş 03:26 Üniversite tercihleri ve önemleri 09:49 Üniversitelerin 3 senelik eğitime düşmesi planlanması 13:00 Üniversite kontenjanlarının dolmaması ve sonrasında azaltılması 17:44 Yapay zeka ile birlikte açılan bölümler 21:48 Üniversite sınavına giren kişi sayısının azalması 26:29 Üniversite fiyatlarının artışı 38:29 Sınavlarda sıfır çeken öğrenci sayısının artması ve eğitime etkisi 41:11 Yurtdışına eğitime gidenlerin sayısı artıyor mu? 43:18 Türkiye'deki öğrenci kalitesi düşüyor mu? 49:58 Devlet üniversitelerinin düşüşü, özel ve vakıf üniversitelerinin yükselişi 53:02 Bugünkü bilgi birikimi ile bir tercih yapacak olsa hangi bölüm ve okulda okumak isterdi? 55:13 Kapanış #işbirliği
Ağustos 9, 2026