İstanbul 21°
FatihAltayli

Fatih Altaylı

Diğer yazıları

Yazı İçeriği

  • Emekliye zam yok ama DHMİ’den YDA’ya 23 milyar var

  • Ebubekir Şahin ailece sabah programı izliyor mu!

  • NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

detail banner reklam

Emekliye zam yok ama DHMİ’den YDA’ya 23 milyar var

Köşe Yazıları

Fatih Altaylı

Mart 1, 2024

Yazı İçeriği

  • Emekliye zam yok ama DHMİ’den YDA’ya 23 milyar var

  • Ebubekir Şahin ailece sabah programı izliyor mu!

  • NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

Ebubekir Şahin ailece sabah programı izliyor mu!

Son zamanlarda Devlet Hava Meydanları İşletmeleri’ndeki (DHMİ) bazı rezaletleri, bazı rezil ilişkileri yazıyorum.

DHMİ’ye iş yapan, havalimanı işleten müteahhitlerden alınan 60 milyon liralık lüks daireler, lüks daireleri iki bürokrata veren firmanın (YDA) işlettiği Dalaman Havalimanı’nın kira bedelinde yapılan yüz milyonlarca dolarlık indirim, tasarruf genelgelerine rağmen tefriş edilen makam odalarına harcanan milyonlar, bu harcamaların ortalığa dökülen faturaları, tefriş edilen odaya niyeyse koyulan gizli kasalar.

Daha neler neler.

Odayı yaptıran bürokratın eşiyle birlikte yaptığı Barcelona gezisine ise hiç değinmiyor, en lüks otellerde kaldığı ve on binlerce dolarlık alışverişlerin yapıldığı DHMİ koridorlarında konuşulan geziyi anlatmıyorum bile.

Diyeceksiniz ki, yazıyorsun yazıyorsun da ne oluyor.

Değişen bir şey mi var, rezalet sürüyor, hatta yazdıkların terfi ettiriliyor.

Boşuna niye kendini harap ediyorsun.

O iş öyle değil.

Ben yazarım.

Tarihe kayıt düşerim.

Gün olur devran döner.

Düzen değişir, bakan değişir, birisi bunların hesabını sorar.

Bugün de yine tarihe kayıt düşülsün diye DHMİ’de yine aynı ekibin başının altından çıkan bir başka rezaleti ya da rezalet hazırlığını yazacağım.

Belki biliyorsunuzdur, daha önce Milli Gazete ve Birgün Gazetesi de yazdı, hani şu Cumhurbaşkanı’nın satış mağazalarını ucuz diye övdüğü Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği var ya, çiftçilere para kazandırmak için kurulan.

Bu birliğin Ankara’da bir arazisi vardı.

Bu araziye DHMİ bürokratları ile son derece içli dışlı olan YDA İnşaat kat karşılığı iki adet kule yaptı.

Sonra da arazinin sahibi Tarım Kredi Kooperatifleri ile davalık oldu.

Çünkü arazide emsal artışı sağlamış, ancak artan emsalden arazi sahibine pay vermemişti. Olayın duyulması üzerine gazeteler haber yapmış, Tarım Kredi Kooperatifleri de dava açmak zorunda kalmıştı.

DHMİ’de YDA ile son derece içli dışlı olan ve YDA’dan milyonlarca liralık daireler alan grup şimdi bu iki kuleyi de DHMİ Genel Müdürlük Binası yapmak üzere satın aldırıyorlar.

Hem de 750 milyon dolar bedelle.  Yani 23 milyar 250 milyon TL’ye.

Hani şu emekliye maaş vermek için bulunamayan parayla.

DHMİ içinde dahi eleştirilen bu konu ile ilgili DHMİ’nin “lüks odacısı” M.G. “Bakan Bey istiyor” diyor hatta “Değer tespitini yaptırdığımız firma da bakan beyin akrabası” diye fısıldıyormuş.

Kim istiyor, kim alınsın diyor, değer tespitini kim yapıyor, ben bilemem.

Benim bildiğim şudur.

DHMİ’deki iki üst düzey bürokrata Ankara’daki sitesinden iki lüks daire veren YDA, önce Dalaman Havalimanı’nda bazı bölümleri kullanmadığını öne sürerek büyük toplamda devleti yüz milyonlarca dolar zarara uğratacak bir kira indirimi aldı.

Şimdi de Ankara’da Tarım Kredi ile davalık olduğu iki kuleyi 23 milyar TL’ye DHMİ’ye satıyor.

Siz de enflasyonla mücadelede devletten de katkı ve maaşlarınıza az da olsa düzeltme bekliyorsunuz değil mi!

Daha çok beklersiniz!

Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, televizyonlarda yayınlanan dizilerden şikayet ederek “Eşimle kızımla dizi izleyemiyoruz” demiş.

Beyefendi, zevkinize karışamam ama sapık supuk diziler izlemeye meraklı iseniz tabii ki, eşinizle ve özellikle de kızınızla birlikte ebette izleyemezsiniz.

Eşinizle ve kızınızla televizyon izleyeceğiniz zaman iktidarınıza yakın kanallarda ki, öyle olmayan kanal pek yok, ve hatta TRT’de izleyebileceğiniz pek çok dizi var.

Birlikte onları izleyin, sonra kendi zevkinize uygun dizileri yalnız başınıza izlersiniz.

Şimdi diyeceksiniz ki, ‘Ben onu demek istemedim”

Bal gibi de onu demek izlediniz.

Yoksa para ile abone olunan, izlemek için insanların para ödediği ve bu yüzden de farklı içerik sunmakta olan bir yayın platformunda yayınlanan diziden, programdan size ne…

Mesela ben o platformların hiçbirine abone değilim.

Ne olup bittiği de beni hiç ilgilendirmiyor.  

Ve RTÜK Başkanı Ebubekir Bey, size bir şey sormak istiyorum.

Sabah programlarını izleyebiliyor musunuz?

Mesela son derece muhafazakar görüntülü giysiler içindeki kadınların konu komşu ile ya da diğer akrabalar ile yaptıklarını ve yattıklarını ballandıra ballandıra anlattıkları ve kimin eli kimin cebinde türü bu muhafazakarlığın anlatıldığı sabah programlarını kızınızla ve eşinizle izleyebiliyor musunuz?

Ya da AKP’li bir milletvekilinin sahip ve yönetici olduğu bir televizyon kanalında sonucunun “yüzünüze taze sperm sürmeyi” tavsiye ettiği programları ailece “beğenerek” mi izliyorsunuz?

Merakımdan soruyorum Ebubekir Şahin Bey.

Bir tür anket yapıyorum.

NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

Enflasyonla mücadele, itibardan tasarruf edemeyenlerin çalışana ve emekliye eziyet etmesi anlamına gelmediği zaman.

FatihAltaylı
X’te yanıtla

X’te yazı hakkında yorumlarınızı paylaşın.

  • Geçmiş yazılar

Tümü
Milli piyango mu bu!
Köşe Yazıları
Milli piyango mu bu!

Fatih Altaylı

Temmuz 7, 2026

CHP, beis ve yeis
Köşe Yazıları
CHP, beis ve yeis

Fatih Altaylı

Temmuz 6, 2026

Fikir açıklamama özgürlüğü yok mu!
Köşe Yazıları
Fikir açıklamama özgürlüğü yok mu!

Fatih Altaylı

Temmuz 5, 2026

  • Videolar

Tümü
Yunan metin çevirilerinin bilime katkısı görseli
2 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Prof. Dr. Celal Şengör & Fatih Altaylı - Teke Tek BilimYunan metin çevirilerinin bilime katkısıShark FlexBreeze Portatif Fan - Eviniz ve Bahçeniz İçin Mükemmel Serinlik Çözümü! https://www.sharkninja.com.tr/products/shark-flexbreeze-portatif-fan-fa220eu?utm_source=fatih_altayli&utm_medium=youtube&utm_campaign=shark_fan_Jun26 00:00 Giriş 05:01 Solvay Konferansı fotoğrafı 07:11 Solvay Konferansı fotoğrafı bugün çekilebilir mi? 10:36 İrlandalı keşişlerin kopyaladığı eski metinler 13:52 Aristo ve doğa bilimleri 24:32 Hrıstiyanlar nasıl gelişim gösteriyor? 27:53 Modern bilimin başlangıcı 35:44 Galile'den önceki bilim adamları problemleri fark edemediler mi? 38:09 İslam dünyasının geçmiş dönemde bilimde Batı'dan geride kalmasının sebepleri 46:50 Kapanış #işbirliği
Temmuz 5, 2026
Fatih Altaylı ile Pazar Sohbeti: "Ömürlük koleksiyonu 1,5 yılda yaptım!" görseli
2 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Koleksiyoner Mehmet ÇebiFatih Altaylı ile Pazar Sohbeti: "Ömürlük koleksiyonu 1,5 yılda yaptım!"Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim 00:00 Giriş 02:28 Saat koleksiyonu işi nereden çıktı? 19:01 Hangi saat markalarına sahip? 23:53 Koleksiyonerlik pahalı bir iş mi? 29:47 Türk hat sanatı hak ettiği yerde mi? 42:20 Murat Bardakçı'nın "Türk resmini sanattan saymam" cümlesi 51:15 Eserin değerini nasıl belirliyor? 1:05:07 Pandemi döneminde eserlerin fiyatları neden yükseldi? 1:08:36 Çatı Müze işi ne durumda? 1:19:20 Kapanış #işbirliği YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Temmuz 5, 2026
"Ajda Pekkan ve Manifest Kuşağı" görseli
5 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Fatih Altaylı & Bedia Ceylan Güzelce"Ajda Pekkan ve Manifest Kuşağı"Sanatın büyülü dünyasına birlikte dalıyoruz! 🎨🎬🎶 Resimden tiyatroya, müzikten edebiyata, danstan dijital sanata kadar uzanan geniş bir yelpazede, farklı bir sanat dallarına dair özgün içerikler, keyifli sohbetler ve ilham veren hikayelerle karşınızdayız. 00:00 Giriş 00:15 Deniz Göktaş'ın stand-up gösterisi 03:27 24 Haziran 2026 Scorpions İstanbul konseri 06:50 Kars'taki Gastronomi Film Festivali 08:36 Dua Lipa'nın evliliği 10:21 Fatih Altaylı evlilik hakkında ne düşünüyor? 13:28 Manifest grubu 17:02 Yaz ayındaki konserler 30:51 Fatih Altaylı'nın yakın tarihteki dünya hakkında düşünceleri 36:18 Christopher Nolan'ın "The Odyssey" filmi 36:40 İstanbul Caz Festivali 37:41 Fatih Altaylı dizi-film izliyor mu? 40:03 Kapanış #işbirliği
Temmuz 2, 2026