İstanbul 17°
FatihAltayli

Fatih Altaylı

Diğer yazıları

Yazı İçeriği

  • CHP’deki Tessio

  • Böyle yasa yapan AB’yi AKP ister mi!

  • Atsız övgüsü AKP’ye mesaj mı!

  • NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

detail banner reklam

CHP’deki Tessio

Köşe Yazıları

Fatih Altaylı

Mayıs 8, 2024

Yazı İçeriği

  • CHP’deki Tessio

  • Böyle yasa yapan AB’yi AKP ister mi!

  • Atsız övgüsü AKP’ye mesaj mı!

  • NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

Böyle yasa yapan AB’yi AKP ister mi!

Mario Puzo’nun şahane bir filme de konu olan Baba kitabını hatırlarsınız muhtemelen.

New York mafyasını, Las Vegas’ın kuruluşunu anlatan hatta içinde Frank Sinatra olduğu iddia edilen bir karakteri de barındıran keyifli bir kitaptır.

Romanın baş karakteri Don Corleone, elindeki gücü, uyuşturucu işi için kullanmayı reddedince bir suikast girişimi ile karşı karşıya kalır. Ölümden döner. 

İntikamını almak ise aile işleri ile hiç alakası olmayan, savaş kahramanı oğlu Michael’a düşer ve bir mafya babası ile ona korumalık yapan bir kirli polisi öldüren Michael Sicilya’ya kaçmak zorunda kalır. Sicilya’da Michael’a düzenlenen bir suikastta da Michael’ın eşi ölür.

Michael bir şekilde aklanır, ülkesine geri döner ve babasının en yakın adamı haline gelir.

Tüm bu suikastlerin ardında aile içinden biri olması gerektiğini söyler baba Don Corleone ve intikamını planlar.

Aile intikamını Baba’nın ölümünden sonra alacaktır, plan böyledir ama hainin kim olduğu hâlâ meçhuldür.

Don Corleone Michael’a şöyle der ölümünden önce.

“Ben ölünce sana yanaşacaklardır. Seni zayıf ve aptal zannedip görüşmek isteyeceklerdir. Sana karşı taraftan görüşme teklifini içimizden biri getirecektir. Görüşme teklifini bizden biri aracılığı ile yapacaklar. Teklifi sana kim iletirse, içimizdeki hain odur. Onu öldürmelisin.”

Herkes ailenin iki ‘caporegime’sinden biri olan neşeli, eğlenceli Clemenza’dan şüphelenmektedir. Çünkü diğer caporegime Tessio ciddi ve aileye bağlılığından herkesin emin olduğu biridir.

Ve babanın ölümünün hemen ardından, rakip ailelerden Michael’a bir görüşme teklifi gelir.

Teklifi getiren ise herkesin tahmininin aksine Tessio’dur.

Bunu niye anlattım.

Biliyorsunuz, CHP lideri Özgür Özel dün bir siyasi parti liderinin düşmemesi gereken bir tuzağa düşürüldü.

Onlarca gazetecinin hapse girmesine neden olan, AKP’nin en kirli işlerinin sosyal medyadaki tetikçisi olduğuna inanılan Taha Hüseyin Karagöz ile CHP’deki makamında bir görüşme yaptı.

Taha Hüseyin Karagöz, CHP’li İstanbul belediyesinde PKK’lıların çalıştığı iddiasını hiçbir veriye dayanmadan sosyal medya hesabından paylaşmış, Ekrem İmamoğlu ile eşinin bir lokantada yediği yemeği suçmuşçasına haber yapmış, 6 Şubat depremlerinden sonra AHBAP Derneği’ni karalayıcı paylaşımlara imza atmış, Kılıçdaroğlu’nun yurtdışı gezileri sırasında Alevi yurttaşlarımızla ilgili çirkin imalarda bulunmuş bir trollden başka bir şey değil.

Ne bir fikir adamı, ne de gerçek bir gazeteci.

Özgür Özel’in bu kişiyle görüşmesi haliyle tepki topladı.

Aynen İmamoğlu‘nun da bir geziye yanında FETÖ sözcülerini ve bazı tetikçileri götürmüş olduğu seyahate gösterilen tepki gibi.

Yukarıdaki hikayeyi anlatmamın nedeni de işte bu görüşme.

Ben Özgür Özel’in bu tetikçiyi tanıdığını, bildiğini hiç ama hiç zannetmiyorum.

Parti içinden birileri bu görüşmeyi planlamış ve bunu Özgür Özel’in karşısına çıkarmış olmalı.

Özgür Bey bilsin ki, bu görüşmeyi kim ayarladı ise, bu kişinin randevusunu kim tesis etti ise CHP’deki hain odur.

CHP Genel Başkanı yanı başındaki Tessio’yu önce yanından sonra partiden uzaklaştırmalıdır.

Bu itibar suikastının arkasında kim varsa, ihanet içindedir.

Yarın öbür gün FETÖ artıklarını, AKP’nin safra diye attığı diğer trolleri de CHP’de görmek istemiyorsa, hainden kurtulmalıdır.

Türkiye, tarikat ve cemaatlerin baskısı sonucu, Erdoğan’ın bana göre yasalara uygun olmayan tek taraflı bir kararı ile İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmıştı.

İstanbul Sözleşmesi’nin amacı, cinsiyet ayrımcılığına son vermek ve kadına karşı şiddeti sona erdirmekti ve bu durum bazılarını rahatsız edince Erdoğan iktidarı, kendi iktidarları döneminde hazırlanan ve tüm dünyanın imzasına açılan İstanbul Sözleşmesi’nden çıktı.

“Sözleşmeden çıkıyoruz ama merak etmeyin kadınlarımızı koruyacağız” dediler.

Ama elbette bu gerçek değildi.

Türkiye’de kadına şiddet alabildiğine devam ediyor, her yıl 400 kadar kadın şiddete uğrayarak hayatını kaybediyor.

Nisan ayında da 32 kadın öldürüldü. 17 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu.

Ve şimdi Avrupa Birliği ülkeleri İstanbul Sözleşmesi hükümlerini hayata geçirebilmek için tüm birlik üyelerinde geçerli olacak bir ortak yasayı kabul ediyorlar.

Üç yıl içinde tüm üye ülkelerin kabul etmesi gereken yeni yasa şiddet, zorla evlendirme, kadın sünneti ve sanal ortamda tacize karşı kadınları korumayı hedefliyor. Kadınların ihtiyaç duydukları anda yardıma ulaşabilmesini sağlıyor ve kadınlara yönelik tehdit, şiddet ve zorbalığın yakınlarından veya aile bireylerinden gelmesi halinde öngörülen cezaları misli ile ağırlaştırıyor.

Anlıyorsunuz herhalde Türkiye’nin AKP’nin ilk yıllarında çok da hevesli olduğu AB üyeliğinden niye uzaklaştığını.

Atsız övgüsü AKP’ye mesaj mı!

Bahçeli’nin Nihal Atsız’ı övmesine çok ama çok şaşırdım.

Sıkı bir Türkçü, sağlam bir ırkçı olan Nihal Atsız Atatürk karşıtı ve Kemalizm düşmanıydı ama aynı zamanda çok da iyi bir anti-İslamistti.

Alparslan Türkeş ile yollarını ayırmasındaki en büyük etken, MHP’nin milliyetçiliğin yanına mukaddesatçılığı da koyması oldu.

Çünkü Atsız aynı zamanda sıkı bir Arap ve İslam karşıtı idi. Hatta sadece İslam’a değil, tüm dinlere mesafeliydi ve ağır eleştiriler getirirdi. 

Bu yüzden de siyasal İslamcı bir parti ile koalisyon kuran bir MHP ile uyum sağlaması ve MHP’nin bugünkü çizgisini tasvip etmesi ise hemen hemen imkansızdı.

Bu yüzden Bahçeli’nin Nihal Atsız’ı “400 dirhem adam” olarak tanımlaması basit bir cümle, ölmüş bir Türkçü'ye sıradan bir övgü olarak görülmemelidir.

Nihal Atsız’a övgü siyasete yeni bir yön verme arzusunun ilk tezahürü olabilir.

Mesaj bize değil AKP’yedir. 

NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

Ehvenişere mahkum edilmediğimiz zaman.

FatihAltaylı
X’te yanıtla

X’te yazı hakkında yorumlarınızı paylaşın.

  • Geçmiş yazılar

Tümü
Golü ye, tehlikeyi atlat
Köşe Yazıları
Golü ye, tehlikeyi atlat

Fatih Altaylı

Mayıs 22, 2026

Dostu olmayan adam
Köşe Yazıları
Dostu olmayan adam

Fatih Altaylı

Mayıs 21, 2026

Hiçbir şey yeni değil
Köşe Yazıları
Hiçbir şey yeni değil

Fatih Altaylı

Mayıs 20, 2026

  • Videolar

Tümü
"Atatürk'ü anlamak için tek kitap yeterli değil!" görseli
3 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Fatih Altaylı - Teke Tek Kitap"Atatürk'ü anlamak için tek kitap yeterli değil!"Kitapyurdu: https://www.kitapyurdu.com/?srsltid=AfmBOorlol9UhdW5ABYzEMpGL1N1tYeOW-RfhiwgTMoyO3DNHb2uF-Z6 🔎 Teke Tek Kitap’ta her ay farklı kitapları mercek altına alıyor, yazarlarını, konularını ve tartışmaya açtıkları meseleleri konuşuyoruz. 00:00 Giriş 03:27 Atatürk hakkındaki kitaplar 05:52 Lord Kinross'un "Atatürk" kitabı 11:13 Nutuk 12:38 Afet İnan'ın "Atatürk hakkında hatıralar ve belgeler" kitabı 20:25 Edward Casey "Mekânın kaderi" kitabı 21:26 Turan Farajova'nın "İstanbul Apartmanları" kitabı 24:21 Fabio Grassi'nin "Atatürk" kitabı 26:07 Ahmet Kuru'nun "İslam" kitabı 34:29 19 Mayıs 36:56 Şiir kitapları 39:12 Kapanış #işbirliği
Mayıs 19, 2026
Fatih Altaylı ile Pazar Sohbeti: “Ticarette başarısız olduğum için tiyatrocu oldum” görseli
5 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Alper KulFatih Altaylı ile Pazar Sohbeti: “Ticarette başarısız olduğum için tiyatrocu oldum”Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim 00:00 Giriş 02:22 Trabzonlu olması 05:10 Amerika'da neden tiyatro okumaya gitti? 07:34 Boş vakitlerinde hammallık mı yapıyordu? 11:23 Ferzan Özpetek'le Hamam filmindeki rolü neydi? 13:00 BKM'nin kuruluşundan beri orada mı? 19:50 Oynadığı diziler neler? 23:49 Askerlik anıları 29:00 Güldür Güldür'de oynamak yorucu değil mi? 33:53 Güldür Güldür'den neden ayrıldı? 35:33 Barselo oyunu nedir? 38:15 En sevdiği branş hangisi? 39:38 Çocuklarının isimleri 40:27 “Erkekler kendini ifade etmekte zorlanıyor” cümlesi 43:43 Evlilik nasıl gidiyor? 48:21 Ticari girişimlerindeki başarısı? 1:00:11 Şu anda olan oyunları neler? 1:01:09 Ortam sanatçı açısından zorlayıcı mı? 1:04:03 Kapanış YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Mayıs 17, 2026
Hantavirüs, Covid-19’dan daha büyük tehlike mi? görseli
5 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Prof. Dr. Önder Ergönül & Fatih AltaylıHantavirüs, Covid-19’dan daha büyük tehlike mi?Espresso, cold brew, filtre kahve; tek cihazda. Ninja Luxe Café Premier'ı keşfedin: https://www.sharkninja.com.tr/collections/ozel-fiyatlar?utm_source=Fatih_altayli&utm_medium=youtube&utm_campaign=shark_April26 https://www.sharkninja.com.tr/products/ninja-luxe-cafe-premier-espresso-makinesi-es601eu?utm_source=Fatih_altayli&utm_medium=youtube&utm_campaign=shark_ninja_kahve_makinesi_April26 Shark PowerDetect Clean&Empty ile güçlü algılama ve Auto-Empty sistemiyle toza temas etmeden hijyenik temizliği keşfedin: https://www.sharkninja.com.tr/products/shark-powerdetect-clean-empty-sarjli-dikey-supurge-gold-ip3251eut?utm_source=Fatih_altayli&utm_medium=youtube&utm_campaign=shark_ninja_supurge_April26 #işbirliği 00:00 Giriş 04:08 Hantavirüs nedir? 08:22 Hantavirüs türleri 10:29 Hantavirüs yayılan gemideki ilk vakalar ve dünyadaki geçmişi 24:01 Türkiye'deki hantavirüs vakaları 27:22 Hantavirüsün belirtileri 31:49 Kırım Kongo Kanamalı Ateşi 37:58 Hantavirüs yayılan gemideki insanların karantinaya alınması gerekiyor mu? 39:26 Bu gemideki hantavirüs solunum yolu ile mi yayılıyor? 40:26 Dünya Sağlık Örgütü gemideki insanların durumlarını tek tek takip ediyor mu? 41:38 Koç Üniversitesi'ndeki çalışmaları nasıl gidiyor? 44:38 Hantavirüs ismi nereden geliyor? 45:33 Önümüzdeki dönemlerde korkmamız gereken yeni virüsler olacak mı? 46:27 Grip ve zatürre aşıları 47:46 Aşıların kalp krizi yapma riskleri var mı? 51:03 Kapanış
Mayıs 17, 2026