İstanbul 30°
FatihAltayli

Fatih Altaylı

Diğer yazıları

Yazı İçeriği

  • Siz vergi ödeyin ki, ABD’liler zengin olsun

  • Çocuklarınıza ihanet ediyorsunuz

  • Rektöre gel rektöre

  • İyi bayramlar

  • NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

detail banner reklam

Siz vergi ödeyin ki, ABD’liler zengin olsun

Köşe Yazıları

Fatih Altaylı

Haziran 16, 2024

Yazı İçeriği

  • Siz vergi ödeyin ki, ABD’liler zengin olsun

  • Çocuklarınıza ihanet ediyorsunuz

  • Rektöre gel rektöre

  • İyi bayramlar

  • NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

Çocuklarınıza ihanet ediyorsunuz

Bayramınızı zehir etmek istemem ama bayram günü de olsa gerçekleri yazmak zorundayım.

“Soyuluyorsunuz” haberiniz olsun.

Hem de ne soyulmak.

Hem de kimin için soyulmak.

Anlatayım.

Bank of America’yı bilirsiniz muhtemelen.

ABD’nin ve haliyle dünyanın en büyük bankalarından biridir. (Bugünlerde 2. sırada)

Amerika Birleşik Devletleri’nin 50 eyaletinde ve 40 farklı ülkede şubeleri olan, 46 milyon müşterisi 4600 şubesi ve 16 bin ATM ile bu müşterilerine hizmet veren Bank of America aynı zamanda dünyanın en büyük yatırım bankalarından da biridir.

Toplam varlıkları 3,2 trilyon dolara ulaşan banka her ay müşterilerine “Letter to investors” adı altında yatırım tavsiyeleri içeren bir mektup yollar.

Bank of America’nın bu ayki yatırım tavsiyeleri arasında ilk sırayı ne alıyor biliyor musunuz!

Türkiye.

Şaka yapmıyorum.

Banka, yatırımcılarına “Türkiye’de banka hesabı açın” tavsiyesinde bulunuyor.

Bank of America’nın dediği özetle şu:

“Dolarlarınız Türk lirası ile değiştirin ve 6 ay vade ile Türkiye’de bankaya yatırın. Yüzde 50’nin üzerinde bir faiz getirisi elde edeceksiniz. Türk lirasının dolar karşısındaki değer kaybı önümüzdeki altı 6 ay için yüzde 12 ila 15 arasında öngörülüyor. Bu durumda altı ay içinde yaklaşık yüzde 18 ila 15 arasında net getiri elde etmiş olacaksınız. Net getiriniz yüzde 10 civarında olacak. Şu anda dünyanın hiçbir yerinde daha kazançlı bir yatırım fırsatı görünmüyor.”

Bunu söyleyen dünyanın büyük yatırım bankalarından biri, büyük ortağı Warren Buffett olan bir banka.

Düşünün Amerika’nın en önemli bankalarından biri bunu öneriyor.

Bu ne demek biliyorsunuz değil mi!

Türkiye soyuluyor demek.

Kur Korumalı Mevduat ile Türk halkının parasını Türk zenginlere peşkeş çekenler, şimdi Türk halkının parasını ABD’li zenginlere aktarıyorlar.

ABD’liler başta olmak üzere Bank of America’nın 40 ülkedeki müşterileri paralarını Türkiye’de faize yatıracaklar.

Yatırdıkları her 10 milyar doları altı ay sonra 11 milyar dolar olarak alıp gidecekler.

Dünyanın hiçbir yerinde elde edemeyecekleri bir kazancı ceplerine atacaklar.

Siz zannediyorsunuz ki, Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, AKP’nin harcamaları için para bulmaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan Boeing 747’lerle gezmeye devam etsin diye sizi en ağır vergiler altında inim inim inletiyor, moto kuryelerin cebindeki üç kuruşa bile bu yüzden göz dikiyor.

Elbette o da var ama asıl neden o değil.

Mehmet Şimşek, ABD’li zenginler dolarlarına daha çok gelir elde etsinler diye size vergi koyuyor.

Sistemden nemalanan üç beş sözde ekonomist de buna alkış tutuyor.

Cumhurbaşkanlığı kabinesinin açıklandığı günün ertesi, YouTube programımda yeni hükümet ile ilgili görüşlerimi açıklarken, bu kabinenin en zayıf halkasının Milli Eğitim Bakanı olduğunu ve bu bakanla Türk Milli Eğitim sisteminin daha da kötüye gitmesinin çok muhtemel olduğunu söyledim. 

Bazıları beni peşin hükümlü, önyargılı olmakla suçladılar. 

Aradan geçen 1 yıl 13 günlük sürede meydana gelen her olay haklılığımı ortaya çıkardı. 

Son olarak bir okulda, öğrencilerin son derece normal kıyafetleri gerekçe gösterilerek çağ dışı bir müdür tarafından mezuniyet törenine alınmaması karşısında herkes müdür hakkında bir soruşturma açılmasını beklerken, Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunun işgalcisi Y.T. televizyon kanallarına çıkarak müdürün haklı olduğunu söyledi ve müdürü savundu. 

Bu savunma karşısında kullandığı cümleleri burada tekrarlarsam muhtemeldir ki beni dava eder ve ağır bir cezaya çarptırılırım. 

Bu yüzden kendisine aslında cuk oturan ifadelerimi burada tekrarlamayacağım. 

Ancak şunu biliniz ki, o koltuğa oturtulmuş bu canlı formu çocuklarınızın geleceğini yok ediyor. 

Siz de buna göz yumarak çocuklarınıza ihanet ediyorsunuz.

NOT: Milli Eğitim Bakanı’nın adını açıkça yazmayıp sadece baş harflerini yazıyor olmamın nedeni, bana göre kendisinin ağır bir suçlu olması ve Basın Kanunu gereği henüz yargılanıp cezası kesinleşmemiş suçluların adlarının sadece baş harflerinin yazılmasıdır. 

Rektöre gel rektöre

Sizden ricam önce aşağıda, Yeşilvadi Konakları adlı sitenin yönetiminin sitede yaşayanlara yolladığı şu kısa bilgi notunu okumanız:

“Sn.YEŞİLVADİ KONAKLARI SİTE SAKİNLERİMİZ,
Herhangi bir hizmetten yararlanmak için o hizmetin bedelinin ödenmesi gerektiği bilinen bir husustur.
Sitemizde de siz sakinlerimize verilen bir çok hizmet vardır ve bunlardan biri de ana güvenlik kapısından girişte kullanılan otomatik araç geçiş hizmetidir.
Bu sistem site sakinlerinin ödediği aidatlarla kurulmuş ve yine ödenen aidatlarla her ay bedeli karşılanarak sürdürülmesi sağlanmaktadır.
Ne var ki aidatını ödemeyen bazı site sakinleri aidatını ödeyenlerin finanse ettiği bu hizmetten haksız bir şekilde yararlanmakta ısrar ediyorlar.
Bu durumdaki kişilere bunun böyle sürdürülemeyeceği iletilmiş ve aidat ödememekte ısrar eden sakinlerin otomatik geçiş hakları yönetim kararı ile iptal edilmiştir.
Bu durumda yapılacak iş aidatın ödenmesi ve otomatik geçiş kaydının yeniden tesisidir.
Durum böyle olmasına karşın bugün (14.06.2024 cuma günü) saat 16.50-17.00 civarında aidat borçları nedeniyle otomatik geçişi iptal edilen A1 Blok D: 20 sakini Prof. Dr. Hacı Ali Mantar Bey yanında aracı kullanan oğlu ile birlikte girdiği otomatik geçiş bariyerini aracı üzerine sürerek kırmışlardır. Ardından güvenlik personeline bağırıp çağırmışlar, yönetim ofisine giderek muhasebe elemanımıza hakaret ve ayni şekilde telefonda site müdürünü tehdit etmişlerdir.
Şu anda maalesef otomatik geçiş kullanılamamaktadır.
Kendilerinden derhal aidatlarını yatırmalarını, site personellerinden özür dilemelerini, verdikleri zararı tazmin ve tamir etmelerini istiyoruz.
Yönetim olarak da elbette gereği ayrıca yapılacaktır.
Fatura mukabili yaptırılacak tamirat bedeli vs. tazmin ettirilecek ve derhal MALA KASTEN ZARAR VERME SUÇU işlendiği için gerekli cezai takibatın yapılması sağlanacaktır.”

Peki oturduğu sitenin aidatını aylardır ödemeyen ve aidatı ödemediği için açılmayan sitenin girişindeki otomatik bariyer sistemini parçalayan ve sonra da site çalışanlarına küfür kıyamet saldıran bu Profesör Hacı Ali Mantar kim biliyor musunuz!

Gebze Teknik Üniversitesi rektörü.

Yanlış okumuyorsunuz, bu magandaca hareketi yapan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile atanmış bir rektör.

Yani anlayacağınız AKP’nin bir göreve en layık olmayanı bulup atama geleneği sürüyor.

Kutluyoruz.

Sağa sola atayacağınız başka maganda var ise merakla bekliyoruz.

Giderayak eksik kalmasın…

İyi bayramlar

Biz gazetecilerin asıl işi biraz tatsız bir iş olsa da, size tatsız haberler vermek, biraz canınızı sıkmaktır.

Arada bazen keyifli birkaç şey yazsak da, işinize yarayacağını düşündüğümüz bazı bilgileri sizlerle paylaşsak da asıl işimiz “kötü haberler” vermektir.

Ama bugün bayram, Kurban Bayramı.

İnananlar ve maddi gücü de yerinde olanlar bugün kurban kesecekler.

Kurban kesenler ve kesmeyenler, inananlar ve inanmayanlar bugün hep birlikte bayram kutlayacağız.

Sevdiklerimizle beraber olacağız, beraber olamadıklarımızı arayacağız, kutlayacağız, anacağız.

Ben de bu vesile ile hepinizin bayramını kutluyor, daha güzel, daha keyifli bayramlarda yine beraber olmayı diliyorum.

NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

Ülkemizin kaynaklarını başka ülkelerin vatandaşlarını zengin etmek için kullandırtmadığımız zaman.

FatihAltaylı
X’te yanıtla

X’te yazı hakkında yorumlarınızı paylaşın.

  • Geçmiş yazılar

Tümü
Medyanın kirli zincirinde daha kimler var?
Köşe Yazıları
Medyanın kirli zincirinde daha kimler var?

Fatih Altaylı

Ağustos 7, 2026

Böyle yasalar referanduma gitmez
Köşe Yazıları
Böyle yasalar referanduma gitmez

Fatih Altaylı

Ağustos 6, 2026

İnanca stok arası caiz midir!
Köşe Yazıları
İnanca stok arası caiz midir!

Fatih Altaylı

Ağustos 5, 2026

  • Videolar

Tümü
Türk AI girişimine 4 milyon dolar! görseli
3 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Fatih Altaylı & Dr. İbrahim Ethem HamamcıTürk AI girişimine 4 milyon dolar!Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim 00:00 Giriş 01:51 İbrahim Ethem Hamamcı kimdir ve akademik çalışmaları neler? 10:54 Kendi şirketlerini kurma süreçleri 11:37 ETH Zurich'de bu araştırma fikri ile nasıl karşılandı ve neden bu araştırmayı tercih etti? 12:39 Yapay zekayı kullanarak tıpta ne geliştirmeyi amaçlıyorlar? 16:33 Yapmaya çalıştıkları gelişim için ne kadar sürede tamamlanmasını öngörüyorlar? 17:08 Kendisine gelen iş tekliflerini neden kabul etmedi? 18:38 Şirketleri nerede ve ekipleri nasıl? 19:07 Şirketlerine yatırım alabiliyorlar mı? 19:48 Şirketlerinin gelişme planları nasıl? 20:27 Şirketlerinde tam olarak ne üretiyorlar? 23:33 Üzerinde çalıştıkları yapay zekanın kişiye özel ilaç üretiminde bir faydası olacak mı? 24:36 10 yıl sonra bu geliştirdikleri iş ile kendisini nerede görüyor? 25:03 Üniversite tercihi yapacak olan gençlere tavsiyeleri neler? 30:48 Bu yaptıkları işi Türkiye'ye taşımayı düşünüyorlar mı? 31:48 Kapanış YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Ağustos 4, 2026
"Her kuruş yardımın hesabını vereceğiz!" görseli
4 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel & Fatih Altaylı"Her kuruş yardımın hesabını vereceğiz!"Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim 00:00 Giriş 01:58 Butlan kararı 05:58 Butlan kararı kimin meselesi? 11:32 Kılıçdaroğlu bu günlerin sinyalini vermiş miydi? 17:16 Halktan böyle bir destek bekliyor muydu? 25:40 CHP'den ayrılma kararı 30:09 AK Parti'ye geçişlerin duracağının garantisi var mı? 48:12 Cemil Tugay kalacak mı? 50:13 CHP'de Özgür Özel'e yakın isimler kaldı mı? 52:50 Yargıtay kararından eminken neden partiden ayrıldı? 56:53 İttifak arayışı olacak mı? 1:01:43 Seçim güvenliğini nasıl sağlayacak? 1:06:25 Ekrem İmamoğlu merkezli bir parti kuruldu? 1:10:03 Özgür Özel'in fezlekeleri ve dokunulmazlığın kalkma ihtimali 1:14:38 Anket sonuçlarına nasıl bakıyor? 1:18:30 Terörsüz Türkiye süreci 1:25:48 ASELSAN'ın özelleştirilmesi 1:26:59 Medyadaki operasyonlar 1:34:19 Bağışların sürmesi için çağrısı olacak mı? 1:41:40 Muhalif medyayla parasal ilişkileri var mı? 1:53:56 Abdest alırken yayınlanan fotoğrafı hakkında ne düşünüyor? 1:57:05 Kapanış YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Ağustos 3, 2026
Fatih Altaylı ile Pazar Sohbeti: Halef'te neler oluyor? görseli
5 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
İlhan Şen, Biran Damla Yılmaz, Mert DoğanFatih Altaylı ile Pazar Sohbeti: Halef'te neler oluyor?Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim 00:00 Giriş 02:46 Biran Damla Yılmaz dizi teklifi geldiğinde neler hissetti? 05:41 Oynadığı role nasıl büründü? 08:06 Mert Doğan nereli? 09:21 Mert Doğan'nı rolü ve şivesi 11:21 Oynadığı karaktere neler kattı? 17:52 İlhan Şen, ayakkabı eleştirisinden sonra Fatih Altaylı'ya gıcık oldu mu? 19:15 Oyuncular Urfa'yı sevdi mi? 20:40 Urfa'yı gezdiler mi? 22:22 Biran Damla Yılmaz nereli, nasıl bir ailesi var? 26:57 Şehirdışı diziler özel hayatlarını etkiliyor mu? 30:18 Mert Doğan'ın oyunculuk eğitimi nasıl? 33:52 İlhan Şen'in oyunculuk serüveni nasıl başladı? 35:47 Aziz Yıldırım mühendis olduğu için mühendisliği seçtiği doğru mu? 37:22 Best Model yarışmasına neden katıldı? 38:55 Urfa'da nasıl fit kalmayı başarıyor? 41:28 Yaşadığı ilin dışında çalışmak İlhan Şen'in özel hayatını etkiliyor mu? 44:53 Yurt dışında oyunculuk yapma fikrine nasıl bakıyorlar? 48:03 Dizide bu yıl neler olacak? 48:19 Gelecekte başka hedefleri var mı? 50:28 Verdikleri emeğin karşılığında maddi kazançları yeterli mi? 52:22 Senaryonun devamını bilmeden çalışmak zor olmuyor mu? 55:30 Kapanış YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Ağustos 2, 2026