İstanbul 18°
FatihAltayli

Fatih Altaylı

Diğer yazıları

Yazı İçeriği

  • Saray'da elden ele gezen anket ne anlatıyor!

  • Federasyon Hacıosmanoğlu Çiftliği mi!

  • Erdoğan yatırımcıyı çağırdı mı kovdu mu!

  • NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

detail banner reklam

Saray'da elden ele gezen anket ne anlatıyor!

Köşe Yazıları

Fatih Altaylı

Ekim 3, 2024

Yazı İçeriği

  • Saray'da elden ele gezen anket ne anlatıyor!

  • Federasyon Hacıosmanoğlu Çiftliği mi!

  • Erdoğan yatırımcıyı çağırdı mı kovdu mu!

  • NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

Federasyon Hacıosmanoğlu Çiftliği mi!

CHP lideri Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik “nispeten yumuşak” tavrı CHP’nin sertlik yanlısı tabanını ve CHP’yi evvel ezel eleştiren ulusalcı kesimi çok da mutlu etmiyor.

Onlar daha çok “Vur kır parçala, bu maçı kazan” şeklinde bir tezahürat yapmayı seviyorlar.

Ve zaten o ekibe göre Baykal da yetersizdi, Kılıçdaroğlu da zaten felaketti, Hikmet Çetin, Murat Karayalçın ve Altan Öymen de kabul görmüyordu.

1980 öncesine dönersek Ecevit de onlara göre yeterli değildi.

Bunlar öyle bir grup ki, kendilerini genel başkan yapsan kendilerini de beğenmezler, muhtemelen İnönü ve hatta bir iki din adamı ile sohbet edip, Diyap Ağa’ya maaş bağlattı diye Atatürk bile bunların bir bölümü tarafından eleştirilir. (Unutmayın ki, bunların bazıları son Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi en iyi aday olarak Sinan Oğan’ı görüyorlardı)

Peki Özgür Özel başarılı mı!

Yerel seçimlerden CHP’yi birinci parti olarak çıkarıp, rekor sayıda ilin belediye başkanlıklarının CHP’ye geçmesini sağladığına göre, ilk seçiminde başarısız sayılmaz.

Ancak şimdi eleştiriler “yerel seçim başka, genel seçim başka” şeklinde geliyor, CHP seçmeninin öfkeli olduğu, Özel’i istememeye başladığı söyleniyor.

Benim çevremdekilerin hemen hemen tamamı CHP seçmeni ve aralarında eleştiren de var, beğenen de.

Kendi adıma ben de “daha sert” olmasını istiyorum ama bir yandan da anlamaya çalışıyorum.

Gördüğüm şu.

Özgür Özel “bilime uygun” davranmaya çalışıyor.

Yani Albert Einstein’in “Aptallığın en önemli kanıtı, aynı şeyi defalarca deneyip farklı sonuç almayı beklemektir” cümlesine uygun hareket ediyor.

1979’dan sonra bir daha asla iktidar olamamış, AKP karşısında 23 yıldır yenilgiye uğramış bir yöntem yerine yeni bir yöntem deniyor.

Başarılı olur mu?

Bilmiyoruz. Göreceğiz.

Ama elimizde hiç veri de yok değil.

Mesela önceki gün Beştepe’deki Saray’ın odalarında elden ele dolaşan, konuşulan ve biraz da panik yaratan bir anketin sonuçlarını sizinle paylaşayım.

CHP’den umduğunu bulamayıp, AKP’ye doğru yanlayan ve bir ay içinde CHP aleyhine, AKP lehine 12 puanlık bir değişim olduğunu anketine yansıtan Metropoll’ün son anketi.

Burada “Yarın seçim olsa kim oy verirsiniz?” suali sorulmuş.

Verilen yanıtlarda kararsızlar dağıtıldıktan sonra AKP 31,9, CHP 31,4 görünüyor. 

Genel seçim sonucu ise AKP 35,3, CHP 25,4’tü.

MHP 9,3, İYİ Parti ise 4,9. DEM’in oyu da 9,6.

Yeniden Refah 3,9, Zafer 3,7.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise durum AKP lideri açısından iyiden iyiye felaket.

Seçimin TBMM tarafından erkene alındığı ve Erdoğan’ın da girebildiği varsayımından hareket edilmiş olmalı ki 4 aday var. Yavaş ve İmamoğlu da ayrı ayrı seçime katılıyorlar.

Buna göre Erdoğan yüzde 28,5 oy alırken Mansur Yavaş yüzde 24,2, İmamoğlu 18,2 ve Demirtaş da 9,7 oranına oy alıyor.

Seçim ikinci tura kalırsa ikinci tercihlerde İmamoğlu 27,6, Mansur Yavaş 21,9, Erdoğan ise 7,4 alıyor.

İkinci tercihlerde de Erdoğan’ın hiç şansı yok.

Peki üçlü bir yarışta durum ne oluyor yani Yavaş, İmamoğlu ve Erdoğan arasında geçecek bir yarışta.

Burada Erdoğan 28,6 alıyor. Mansur Yavaş da 28,6 ile Erdoğan ile başa baş. 

İmamoğlu’nun oyu da 24,6. Yanıt vermeyenlerin oranı ise yüzde 18.

Muhalefetin oyu Erdoğan’ın iki katı neredeyse.

Erdoğan, Yavaş ve Özel arasında bir yarışta da durum farklı olmuyor.

Erdoğan’ın oyu 28,7’de kalıyor.

Mansur Yavaş 40,3’e yükseliyor.

Özgür Özel ise 18,4’te kalıyor.

Yani Metropoll’ün aslında CHP içinde bir ikilik yaratmayı amaçlarmış gibi görünen ve İmamoğlu ile Yavaş arasında bir çekişme tetikleyerek AKP’ye avantaj sağlamayı amaçlıyormuş hissi uyandıran anketi bile aslında Erdoğan döneminin kapanmak üzere olduğunu gösteriyor.

Benim gördüğüm şu ki, Özgür Özel, Erdoğan’dan yavaş yavaş uzaklaşan muhafazakar seçmeni kırıp dökmeden karşı tarafa geçirmeye çalışıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimleri öncesi şarap tadımındaki Bektaşi gibi davranıp, “Hiçbir şey Büyükekşi Federasyonu’ndan daha kötü olamaz” demiştim ve İbrahim Hacıosmanoğlu’nun daha iyi seçenek olabileceğini söylemiştim.

Büyükekşi Federasyonu’ndan kötü mü değil mi bilmem ama Hacıosmanoğlu Federasyonu da bir felakete doğru gidiyor.

İbrahim Hacıosmanoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu’nu tam bir çiftliğe çevirmiş durumda.

Nasıl mı anlatayım.

1.     Federasyon Başkanı Hacıosmanoğlu’nun şahsi avukatı Fuat Göktaş yönetim kurulunda ve başkan vekili.

2.     Eşinin doktoru jinekolog Zehra Neşe Kavak yönetim kurulunda ve başkan vekili.

3.     Ablasının oğlu yani yeğeni Abdullah Ayaz Federasyon’da genel sekreter.

Daha var.

Federasyon Genel Sekreteri ve yeğeni Abdullah Ayaz daha önce Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı idi ve AKP’li müteahhitlerin bile yaka silktiği biriydi.

Bir diğer eski Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Abdurrahman Alp Beyaz şimdi TFF Tahkim Kurulu üyesi.

Yine eski Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Vefa Yunus Taylan şimdi TFF Denetleme Kurulu üyesi.

Ve bir başka eski Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Cihan Eroğlu TFF İnsan Kaynakları ve İdari İşler Direktörü ve Denetleme Kurulu üyesi.

Son olarak da eski Üsküdar Belediyesi İşletme Müdürlüğü çalışanı Hakkı Yıldırım da TFF Satın Alma Direktörü.

Tüm TFF Yönetim Kurulu üyelerinden daha yetkili ve daha etkili yeğen Abdullah Ayaz, neredeyse tüm Üsküdar Belediyesi’ni federasyona taşımış durumda ve bu durum TFF yönetiminde de büyük rahatsızlığa neden oluyor.

Başkanın da tam bir çiftlik sahibi gibi davranması ve her yere tek başına gitmesi, tüm kararları kendi başına alması da bir başka mesele.

Şu anda federasyon yönetiminin parçalanmamasının tek nedeni yönetim kurulu üyelerinin “TFF Yönetim Kurulu üyesi” unvanını sevmiş olmaları.

Ve sadece bu federasyonu ayakta tutmaya yetmez.

Çiftlik yakında dağılır.

Erdoğan yatırımcıyı çağırdı mı kovdu mu!

Geçen hafta “Ekrem İmamoğlu ile ilgili istinaf kararının bugün açıklanacağı ile ilgili bir dedikodu var” dediğim için bir grup borsa manipülatörü tarafından Borsa’yı düşürmekle suçlandım.

Haftalardır düşüyordu ama faturayı bana çıkarmaya çalıştılar.

Ama o gün bugündür hep düşüyor.

Haftalık düşüş yüzde 8’ler aylık düşüş yüzde 10’lar civarında.

Şimdi iktidarla birlikte hareket ettiklerini bildiğimiz bu borsa manipülatörlerine sormak isterim.

Acaba Borsa’yı benim zaten açıklanacak olan bir mahkeme kararını, hangi yönde olacağına ilişkin hiçbir bilgi veremeden “Bugün açıklanabilir” demem mi daha çok etkiler, yoksa Türkiye’deki en yetkili ve hatta tek yetkili kişinin “İsrail Türkiye’ye saldırabilir” demesi mi!

Hangi cümlenin Borsa’ya etkisi daha büyüktür.

Tabii bir hafta önce New York’ta uluslararası yatırımcılara “Türkiye’ye gelin, yatırım yapın, ülke ekonomisi iyiye gidiyor, bize güvenebilirsiniz” diyerek garanti veren bir Cumhurbaşkanı’nın bir hafta sonra “İsrail ile savaşabiliriz” şeklinde bir açıklama yapmasına kaç puan verirsiniz!

Siz ABD’li yatırımcı olsanız, hukukuna güvenmediğiniz için zaten gelmeye pek de niyetli olmadığınız ve kendini Lübnan ya da İran gibi gösteren bir liderin ülkesine yatırıma gelir misiniz!

NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

Oyundan düşen takımın uzatmalarda hezimete uğradığını unutmadığımız zaman.

FatihAltaylı
X’te yanıtla

X’te yazı hakkında yorumlarınızı paylaşın.

  • Geçmiş yazılar

Tümü
Ekrandaki şiddetin sorumlusu RTÜK zihniyeti
Köşe Yazıları
Ekrandaki şiddetin sorumlusu RTÜK zihniyeti

Fatih Altaylı

Nisan 21, 2026

Umursamazlık
Köşe Yazıları
Umursamazlık

Fatih Altaylı

Nisan 20, 2026

Modern zamanın Gertrude Bell özentisi
Köşe Yazıları
Modern zamanın Gertrude Bell özentisi

Fatih Altaylı

Nisan 19, 2026

  • Videolar

Tümü
Adalet bir duygu mudur? görseli
Dün
FatihAltaylı
YouTube
Fatih Altaylı & Bedia Ceylan Güzelce - Teke Tek KitapAdalet bir duygu mudur?Kitapyurdu: https://www.kitapyurdu.com/?srsltid=AfmBOorlol9UhdW5ABYzEMpGL1N1tYeOW-RfhiwgTMoyO3DNHb2uF-Z6 📚 Teke Tek Kitap’ın bu bölümünde Adalet ve Annem Şefika kitaplarını ele aldık. Felsefe ve kişisel anlatı ekseninde farklı perspektifler sunan bu iki eserin anlattıklarını, arka planlarını ve okura sunduğu fikirleri birlikte değerlendirdik. 🔎 Teke Tek Kitap’ta her ay farklı kitapları mercek altına alıyor, yazarlarını, konularını ve tartışmaya açtıkları meseleleri konuşuyoruz. 00:00 Giriş 01:00 Spor izleyicisi olmak 06:01 Kültür-sanat takipçisi olmak 11:15 Michael J. Sandel’in “Adalet” kitabı 34:22 Nuriye Ortaylı’nın “Annem Şefika” kitabı 46:50 “Yan Yana” serileri 55:32 Artemis II 1:02:51 Kapanış
Nisan 20, 2026
"Plastik ambalajlı her ürün tehlikeli!" görseli
2 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Prof. Dr. Sedat Gündoğdu & Fatih Altaylı - Teke Tek Bilim"Plastik ambalajlı her ürün tehlikeli!"Espresso, cold brew, filtre kahve; tek cihazda. Ninja Luxe Café Premier'ı keşfedin: https://www.sharkninja.com.tr/products/ninja-luxe-cafe-premier-espresso-makinesi-es601eu?utm_source=Fatih_altayli&utm_medium=youtube&utm_campaign=shark_ninja_kahve_makinesi_April26 Shark PowerDetect Clean&Empty ile güçlü algılama ve Auto-Empty sistemiyle toza temas etmeden hijyenik temizliği keşfedin: https://www.sharkninja.com.tr/products/shark-powerdetect-clean-empty-sarjli-dikey-supurge-gold-ip3251eut?utm_source=Fatih_altayli&utm_medium=youtube&utm_campaign=shark_ninja_supurge_April26 #işbirliği 00:00 Giriş 01:59 Plastik nedir? 08:27 Plastik poşetlerin üzerindeki geri dönüşüm logoları ne anlama geliyor? 08:43 Monomer ve polimer 10:34 Plastik ve naylon farkları 13:07 Tek kullanımlık plastikler 16:13 Plastik doğada çözünebilir mi? 16:52 Plastik mikroplastiğe nasıl dönüşür? 22:58 Mikroplastiğe en çok nerelerde rastlanıyor? 26:21 Sigaralardaki plastikler 30:26 Bu plastiklerin insana zararı nedir? 37:44 Plastik barındıran en tehlikeli ürünler neler? 38:44 Çöp ithalatı 46:43 Organik çöplerin yakılarak elektriğe dönüştürülmesi 48:15 Çöpler yakılmadan ne yapılabilir? 50:14 Dünyada sıfır atık projesi uygulayan ülke var mı? 54:05 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak projeleri var mı? 55:01 Türkiye sıfır atık projesinde ne kadar başarılı? 1:01:34 Türkiye dünyada çöp üretimi ve yönetimi konusunda ne durumda? 1:03:30 İthal edilen çöpe para ödeniyor mu? 1:03:46 Çöp ithalatı ile organize suçlar bağlantılı olabilir mi? 1:04:52 Kapanış
Nisan 19, 2026
Fatih Altaylı ile Pazar Sohbeti: "Seçmediğim işler hep uzun sürdü!" görseli
2 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Rıza KocaoğluFatih Altaylı ile Pazar Sohbeti: "Seçmediğim işler hep uzun sürdü!"Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim 00:00 Giriş 01:39 İzmir’de doğmak nasıl bir his? Ailesi nasıldı? 07:07 Düşünceleri yüzünden linç yiyor mu? 08:06 Göztepe taraftarlığı nereden geliyor? 13:09 Oyunculuğa nasıl başladı? 17:30 Belediyenin tiyatro kursundan sonra ne yaptı? 17:58 İlk profesyonel sahne deneyimi neydi? 22:46 Diziye geçiş süreci nasıl oldu? 25:05 Kaçırdığı projelere üzülüyor mu? 26:54 Yılmaz Erdoğan’la çalışmak ve BKM’nin oyunculuğa katkısı 29:19 İnci Taneleri neden bitti? 30:34 Organize İşler süreci nasıl gelişti? 31:42 Çukur dizisi hakkında 33:41 Sanatçı gözüyle siyaset ve gençler 35:03 Kız kardeşi nasıl oyuncu oldu? 36:23 Fit kalmak için neler yapıyor? 40:14 Göz önünde bir hayat yaşamak rahatsız edici mi? 42:43 Gelecek planları neler? 43:36 Yeni proje veya dizi var mı? 45:42 Yargısal süreçler hakkında 46:36 Neden ayda sadece 2-3 oyun sahneliyor? 48:35 Oyunculuğun yanında yazarlık/yönetmenlik düşünüyor mu? 50:00 Gelecekteki projeleri neler? 51:07 Kapanış #işbirliği YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Nisan 19, 2026