İstanbul 26°
FatihAltayli

Fatih Altaylı

Diğer yazıları

Yazı İçeriği

  • Hulusi Bey bu köyde Allah korkusu oranı ne!

  • Her gün 20 Narin

  • NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

detail banner reklam

Hulusi Bey bu köyde Allah korkusu oranı ne!

Köşe Yazıları

Fatih Altaylı

Eylül 11, 2024

Yazı İçeriği

  • Hulusi Bey bu köyde Allah korkusu oranı ne!

  • Her gün 20 Narin

  • NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

Her gün 20 Narin

Çok bilinen bir sözdür de, bir süre önce sosyal medya kullanıcısı Con Sinov bir kez daha hatırlattı.

“Tutti colpevole, nessuno colpevole”

“Herkes suçlu, kimse suçlu değil” ya da daha anlamlı çevirisi ile “Herkes suçlu ise hiç kimse suçlu değildir”.

Bu Sicilya mafya cümlesini, bugün Türkiye’de her yere uygulamak mümkün, Dilan Polat ve ailesine de, benzeri kara paracılara da, ortalıkta imparator gibi gezen mafya bozuntularına da, bahis mafyasına da, spor kulüplerine de, siyasete de, ticarete de her yere.

Ve tabii son günlerde bir korku filmi gibi izlediğimiz Narin cinayetine de.

Zaten pek çok yazar, çizer bu cümleyi peş peşe kullandı bugünlerde.

Bütün bir köy, bütün bir aile bir cinayetin ortağı.

Kimi işleyerek, kimi izleyerek, kimi susarak.

Ve kim bilir daha kaç cinayetin.

Amcalar, ağabeyler, analar, babalar, amcalar ve son olarak köyün imamı.

Acaba “Eğitimin amacı bilgi değildir, Allah korkusu vermektir” buyuran eski Diyanet İşleri Başkanı, pardon ne Diyanet’i, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar bu köyde olanlar için ne düşünüyor merak ederim.

Oldukça muhafazakâr görünen ve bir zamanlar Hizbullah ile anılan bu köyde son seçimlerde 154 oyun 100’ünü AKP, 16’sını HÜDAPAR, 3’ünü YRP, 2’sini Saadet almış. Geri kalan 32 oy ise DEM Parti’ye gitmiş.

Hulusi Akar bu tabloya bakarak köyde eksik olanın “Allah korkusu” olduğunu hâlâ düşünüyor mu!

Ama galiba “Yeni Türkiye”yi tanımlayan söz Con Sinov’un hatırlattığı İtalyan mafya cümlesi “Herkes suçlu ise kimse suçlu değildir” değil.

AKP’nin Türkiye’sine daha çok uyan cümle “Suçlayacak kimseyi bulamadığında herkes suçlu demektir”.

Türkiye’nin durumu da budur.

Hiç kimse sorumluluğu Allah’a, Allah korkusuna yüklemesin.

Allah’ı suçlarına ortak etmesin.

Yemezler.

Ne bu dünyada, ne de varsa ötekinde…

Ona metres derler

Türkiye artık bir başka ülke oldu.

Yasa dışılık çok normal.

Narin cinayeti ile ilgili olarak bir diğer amca ve diğer amcanın “2. eşi” gözaltına alınıyor ve herkes bunu çok normal karşılıyor ve sanki ortada yasa dışı bir durum yokmuş gibi “2. eşi de tutuklandı” diye yazıyor.

Hani ilkini boşamış da yenisi ile evlendiği için 2. eş falan değil.

Pek çok eşten 2.’si.

Biz “Suriyelilerin çoklu eşlerini nüfusa nasıl kaydedersiniz kardeşim” diye kıyamet koparıyoruz meğer millet bu durumu çoktan içselleştirmiş bile.

Bakın arkadaşlar, sözde muhafazakâr kardeşler.

Bu Etiler’de, Nişantaşı’nda, Kadıköy’de olunca başka, Fatih’te, Başakşehir’de, Tavşantepe köyünde olunca başka türlü adlandırılmaz.

Yıllarca yutturduğunuz gibi kuma falan da denmez.

Buna metres denir.

İster ikinci olsun, ister üçüncü.

İmam nikahlı falan deyip de yumuşatmaya kalkışmayın.

Tavşantepe’de imam var da, Kadıköy'de yok mu!

Pardon Taşvantepe’de bugünlerde yok.

Çünkü cinayete suç ortaklığı şüphesi ile gözaltında…

Tavşantepe köyü falan diyoruz ama acaba Türkiye’nin nerelerinde daha kaç Tavşantepe benzeri yer var.

Hatırlayın yıllar önce yine büyük bir rezaleti hatta felaketi konuşmuştuk. Bu kez olay yeri Bartın idi.

Giderek lafta muhafazakarlaşan Türkiye’de cinsel suçlarda büyük artış var.

Pek çoğundan haberiniz, haberimiz olmuyor.

Yazın Google’a rasgele bir kentin adını, cinsel suç, ensest, taciz, tecavüz deyip bakın kaç haber çıkıyor büyük medyaya aksetmemiş.

Birkaç gün önce Youtube yayınımda anlattım.

Türkiye’de sadece 2023 yılında savcılıklara akseden “çocukların cinsel istismarı” ile ilgili şikayet ve dosya sayası 66 bin 138.

Aynı dönemde mahkemelerde aynı suçtan görülen dava sayısı 14 bin 919.

Ve yine 2023’de sonuçlanan davalarda bu suçtan hüküm giyenlerin sayısı 7 bin 88.

Yani günde 20 kişi bu suçtan mahkum oluyor.

Demek ki, günde en az 20 “kanıtlanabilir” çocuk tacizi vakası gerçekleşiyor.

Kanıtlanamayan ya da aile baskısı, aşiret baskısı gibi nedenlerle mahkemeye aksettirilemeyen, suçlamaya dönüşemeyen olaylar hariç.

Günde minimum 20 çocuk bir cinsel suçun mağduru oluyor.

Biz 20 gündür Narin’i konuşuyoruz.

Kim bilir daha nerelerde ne Narin’ler var.

Kimi öldürülmüş, kimi canlı ölülere dönüştürülmüş.

NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

İnsanlıktan utananlar, utanmayanlardan korkmadığı zaman 

FatihAltaylı
X’te yanıtla

X’te yazı hakkında yorumlarınızı paylaşın.

  • Geçmiş yazılar

Tümü
Ankete inanmayın, anketsiz kalmayın
Köşe Yazıları
Ankete inanmayın, anketsiz kalmayın

Fatih Altaylı

Ağustos 13, 2026

Yumurta küfesizler ve ucuz bir barometre
Köşe Yazıları
Yumurta küfesizler ve ucuz bir barometre

Fatih Altaylı

Ağustos 12, 2026

Sözde Tribün lideri ve çevresindeki karanlık
Köşe Yazıları
Sözde Tribün lideri ve çevresindeki karanlık

Fatih Altaylı

Ağustos 11, 2026

  • Videolar

Tümü
Üniversiteye gitme isteği azalıyor mu? görseli
4 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Prof. Dr. Erhan Erkut & Fatih Altaylı - Teke Tek BilimÜniversiteye gitme isteği azalıyor mu?Shark FlexBreeze Portatif Fan - Eviniz ve Bahçeniz İçin Mükemmel Serinlik Çözümü! https://www.sharkninja.com.tr/products/shark-flexbreeze-portatif-fan-fa220eu?utm_source=fatih_altayli&utm_medium=youtube&utm_campaign=shark_fan_Jun26 00:00 Giriş 03:26 Üniversite tercihleri ve önemleri 09:49 Üniversitelerin 3 senelik eğitime düşmesi planlanması 13:00 Üniversite kontenjanlarının dolmaması ve sonrasında azaltılması 17:44 Yapay zeka ile birlikte açılan bölümler 21:48 Üniversite sınavına giren kişi sayısının azalması 26:29 Üniversite fiyatlarının artışı 38:29 Sınavlarda sıfır çeken öğrenci sayısının artması ve eğitime etkisi 41:11 Yurtdışına eğitime gidenlerin sayısı artıyor mu? 43:18 Türkiye'deki öğrenci kalitesi düşüyor mu? 49:58 Devlet üniversitelerinin düşüşü, özel ve vakıf üniversitelerinin yükselişi 53:02 Bugünkü bilgi birikimi ile bir tercih yapacak olsa hangi bölüm ve okulda okumak isterdi? 55:13 Kapanış #işbirliği
Ağustos 9, 2026
Fatih Altaylı ile Pazar Sohbeti: Atelier Rebul'un 130 senelik hikayesi görseli
4 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Kerim MüderrisoğluFatih Altaylı ile Pazar Sohbeti: Atelier Rebul'un 130 senelik hikayesiTeke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim 00:00 Giriş 02:46 Atelier Rebul nasıl kuruldu? 08:58 Beyoğlu'ndaki eczane duruyor mu? 10:20 Parfüm yapmaya nasıl başladılar? 13:01 Kokuları nasıl üretiyorlar? 16:04 Parfümörlük nedir? 16:37 Rebul parfümlerindeki oryantal havası 20:33 Bir parfüm nasıl oluşur? 23:45 İyi bir parfüm nasıl belli oluyor? 28:21 Yapay zekanın sektördeki yeri 40:30 Türkiye'de esans üretimi 43:41 Parfüm şişeleri nasıl tasarlanıyor? 47:42 Rebul parfümleri neden leke yapmıyor? 50:37 Kapanış YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Ağustos 9, 2026
Türk AI girişimine 4 milyon dolar! görseli
FatihAltaylı
YouTube
Fatih Altaylı & Dr. İbrahim Ethem HamamcıTürk AI girişimine 4 milyon dolar!Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim 00:00 Giriş 01:51 İbrahim Ethem Hamamcı kimdir ve akademik çalışmaları neler? 10:54 Kendi şirketlerini kurma süreçleri 11:37 ETH Zurich'de bu araştırma fikri ile nasıl karşılandı ve neden bu araştırmayı tercih etti? 12:39 Yapay zekayı kullanarak tıpta ne geliştirmeyi amaçlıyorlar? 16:33 Yapmaya çalıştıkları gelişim için ne kadar sürede tamamlanmasını öngörüyorlar? 17:08 Kendisine gelen iş tekliflerini neden kabul etmedi? 18:38 Şirketleri nerede ve ekipleri nasıl? 19:07 Şirketlerine yatırım alabiliyorlar mı? 19:48 Şirketlerinin gelişme planları nasıl? 20:27 Şirketlerinde tam olarak ne üretiyorlar? 23:33 Üzerinde çalıştıkları yapay zekanın kişiye özel ilaç üretiminde bir faydası olacak mı? 24:36 10 yıl sonra bu geliştirdikleri iş ile kendisini nerede görüyor? 25:03 Üniversite tercihi yapacak olan gençlere tavsiyeleri neler? 30:48 Bu yaptıkları işi Türkiye'ye taşımayı düşünüyorlar mı? 31:48 Kapanış YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Ağustos 4, 2026