FatihAltayli

Fatih Altaylı

Diğer yazıları

Yazı İçeriği

  • Dönemin timsali bir Bakan

  • Ortaylı’dan reddiye

  • Bankaların dolar oyunu

  • NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

detail banner reklam

Dönemin timsali bir Bakan

Köşe Yazıları

Fatih Altaylı

Kasım 29, 2024

Yazı İçeriği

  • Dönemin timsali bir Bakan

  • Ortaylı’dan reddiye

  • Bankaların dolar oyunu

  • NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

Ortaylı’dan reddiye

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkındaki fikrimi kabine ilan edildiği gün açıkladım: “Kabinenin en zayıf halkası”

Beni yanıltmayacağını biliyordum, yanıltmadı.

Çünkü başından itibaren “tatsız” bir kişilik, “utandırıcı” bir kariyeri vardı.

2009’da, FETÖ’nün emniyette en güçlü olduğu dönemde Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi’ne atanmıştı.

2011’den 2013’e kadar Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda şimdi Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan Suat Kılıç’ın bakan yardımcılığı koltuğuna oturtuldu.

Oradan Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarlığına geçirildi.

Başkanlık sistemi denen garabetle birlikte müsteşarlık makamı ortadan kalkınca üniversiteye geri döndü.

Sözde profesör yapıldı. Oldu demiyorum, “yapıldı”.

Ama bilen biliyordu ki, profesör olmak için gerekli donanıma sahip değildi.

Profesör olması bile şaibeliydi.

5 yıl doçentlik yapması gerekirken, yapmamış tepeden inme profesörlük ünvanına kavuşmuştu.

Elbette çok başarılı, çok üretici akademisyenler, bu süreyi doldurmadan profesör olabilirdi, olmalıydı da ama bu vatandaşta öyle bir parlaklık yoktu. 

Sadece siyasette, Reisi Cumhur’umuzun gözünde parlaktı.

Hiçbir utanç duygusu olmadan haksızca profesör olmuş, bunda bir beis görmemişti.

O günlerde anayasa hukukçusu Prof. Kemal Gözler, Yusuf Tekin’in ataması ile ilgili olarak “14 Eylül 2018 tarih ve 2018/181 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Yusuf Tekin’in Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde profesörlüğe atanması dahi bir kişiye özel uygulama örneği olabilir.” şeklinde bir makale kaleme alarak rezaleti anlattı.

Ama rezalet orada bitmedi.

Yusuf Tekin rektör olmalıydı ama üç yıl profesörlük şartı vardı. Şart sıradan insanlar içindi. Yusuf Tekin gibiler içinse şartlar değişkendi.

13 Eylül 2018’de kararname ile bu şart kaldırıldı.

14 Eylül’de Yusuf Tekin rektör yapıldı.

Sonra şart geri getirildi.

Tüm bunlar gizil bilgi değildi.

Her şey gözümüzün içine baka baka yapılıyordu.

Bunları Youtube’da anlattım.

Sonrasında Yusuf Tekin MEB ile tarikatları iç içe geçirdi, Milli Eğitim’in kaynaklarını cemaat ve tarikatlara aktardı.

Ve şimdi herkes bu gerçekleri öğrenip, üzerine gelmeye başlayınca, geçmişini unutarak millete ders vermeye kalkıyor.

Yusuf Tekin’in tavrı bana Ebu’l-Alâ el-Maari’nin “Ben terbiyeyi terbiyesizlerden öğrendim” sözünü hatırlatıyor.

Ya da Lokman Hekim’e atfedilen “Edebi edepsizlerden öğrendim”i…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İslamsız Türklük olmaz” iddiasını, Prof. İlber Ortaylı’ya sordum.

Pek aynı kanaatte değil.

İlber Hoca’ya göre Türkler olmasa idi İslam bu kadar yayılamaz, farklı coğrafyalarda bu kadar tutunamazdı.

İlber Ortaylı, Endülüs Emevi Devleti’nin yıkılmasını bile Türklerin o dönemdeki zafiyetine ve 2. Beyazıt’ın Cem Sultan’ın Papalık tarafından rehin tutulmasına bağladı ve “Türkler o gün güçlü olsaydı, İspanya’da Müslümanlık sona erdirilemezdi” dedi.

8. yüzyıldan itibaren İslam’ın asıl gücünün Türkler olduğunu açık biçimde anlattı ve “İslam olmasaydı Türkler olurdu ama Türkler olmasaydı İslam bu kadar yaygın bir din haline gelemezdi.” diyerek Müslüman olmayan Türk kavimlerinden de örnekler verdi.

İlber Hoca’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teorisine yönelik “reddiyesini” bugün öğleden sonra Youtube kanalımda izleyebilirsiniz.

Bankaların dolar oyunu

Önce döviz bürolarının ve bankaların dolar almadığı dedikodusu yayıldı.

Sonra bunun gerekçesi olarak piyasada sahte 600 milyon dolar olduğu, bunun makinalarca bile tespit edilemediği ve bunun Suriye sınırından sokulduğu iddiası…

Sonra döviz büroları adına açıklama yapıldı, “Yok böyle bir şey. Biz işimizi yapıyoruz” dediler.

Tüm olay iktidarın yeni bir oyunu, yeni bir manipülasyonu olarak görüldü sonunda.

Bu arada bir konuyu da gündeme getirmek lazım.

Bankaların “dolar rezaletini”.

Bir bankadan dolar alıyorsunuz ve bunu götürüp bir başka bankaya yatırmaya kalkıyorsunuz.

Üstelik üzerinde aldığınız bankanın bandrolü de var.

Götürdüğünüz banka bu doları alıyor. Sayıyor ve içlerinden bazılarını kabul etmiyor.

Niye!

Belli değil.

Daha ilginci, parayı aynı bankanın bir şubesinden alıp, bir başka şubesine götürseniz bile bu başınıza geliyor.

Muhtemelen aldığınız şubeden çıkmadan geri yatırmaya kalksanız yine aynı muameleye tabi kalacaksınız.

Yurt dışında okuyan kızıma para yollarken de, yurt dışında yaptığım harcamalar için bankaya para yatırırken de sıklıkla başıma geliyor.

Sadece benim değil herkesin geliyor.

Bankaların bu rezalete bir son vermesi gerekiyor.

NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

Başkalarını kandırmaya çalışanının kendini kandırdığını anladığımız zaman.

FatihAltaylı
X’te yanıtla

X’te yazı hakkında yorumlarınızı paylaşın.

  • Geçmiş yazılar

Tümü
Virüs ve pandemi
Köşe Yazıları
Virüs ve pandemi

Fatih Altaylı

Kasım 6, 2026

Yakalanan uç tutulmayınca
Köşe Yazıları
Yakalanan uç tutulmayınca

Fatih Altaylı

Kasım 5, 2026

Sadece fonların değil, tüm kayıpların hesabını vermeliler
Köşe Yazıları
Sadece fonların değil, tüm kayıpların hesabını vermeliler

Fatih Altaylı

Kasım 4, 2026

  • Videolar

Tümü
Fatih Altaylı ile Pazar Sohbeti: "Bağımlılığı saklamak en büyük yanlış!" görseli
5 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Dr. Esra ÇavuşoğluFatih Altaylı ile Pazar Sohbeti: "Bağımlılığı saklamak en büyük yanlış!"Hayattaki gerçek lüks, kaliteli bir uykudur. Kaliteli uyku deneyimini keşfetmek için Yatsan mağazaları ve yatsan.com’a davetlisiniz. www.yatsan.com Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim 00:00 Giriş 01:29 Ayık Kafa podcast'i nasıl doğdu? 03:43 Neden çoğunlukla yabancı konuklar? 04:24 Esra Çavuşoğlu'nun bağımlılık hikayesi 05:21 Amerika'daki rehabilitasyon süreci 06:40 Bağımlılıktan psikoloji eğitimine 08:00 Bağımlılık nedir, neler bağımlılığa girer? 09:36 Antep'teki tedavi merkezi 11:27 Türkiye'de neden yeterince tedavi merkezi yok? 13:48 Bağımlılık sadece psikolojik mi? 14:43 Din ve "yüksek güç" bağımlılıktan kurtarır mı? 15:50 Bağımlılığın ilacı var mı? 16:49 "Ayık Kafa" kitabı 17:11 Biohacking nedir? 19:05 Vücudu sürekli ölçmek doğru mu? 21:37 Kadınlar neden son yıllarını hasta geçiriyor? 23:15 İnsanlar zarar gördüğünü bile bile neden bağımlı kalır? 26:27 Fatih Altaylı 40 yıllık puroyu bir günde nasıl bıraktı? 27:32 Bağımlılık beyne ne yapıyor? 27:59 Psikoterapi ne kadar sürer? 29:28 Bağımlılık genetik mi? 31:06 Anoreksiya ve beden algısı 33:07 Her bağımlılığın kökü çocuklukta mı? 34:46 Bağımlılık nasıl anlaşılır? 35:26 Bağımlılık bir aile hastalığı 37:02 Bırakmak bağımlılığın bittiği anlamına gelir mi? 39:20 En tehlikeli bağımlılık hangisi? 40:43 Bağımlılıktan longevity'ye 42:43 Uzun yaşamın psikolojik tarafı 45:35 Hedef ve plan sahibi olmak gençlik iksiri mi? 47:40 20 yıllık ayıklık 49:21 Boşanma çocukları nasıl etkiler? 50:00 Ailelere ve gençlere tavsiyeler 52:03 Kapanış YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Kasım 1, 2026
"Cumhuriyetin amacı bir millet yaratmak" görseli
FatihAltaylı
YouTube
Prof. Dr. Celal Şengör & Fatih Altaylı"Cumhuriyetin amacı bir millet yaratmak"Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim 00:00 Giriş 02:24 Cumhuriyet bize ne öğretti? 03:38 Atatürk'ü diğer paşalardan ayıran neydi? 09:36 Samsun'dan Büyük Millet Meclisi'ne 12:17 Fevzi Çakmak ve İsmet İnönü Kurtuluş Savaşı'na nasıl katıldı? 14:24 Atatürk Anadolu'ya İngilizlerin izniyle mi geçti? 18:22 Nutuk neden bu kadar önemli? 20:50 Sakarya Meydan Muharebesi 25:27 Büyük Taarruz'a hazırlık 28:41 Atatürk bir diktatör müydü? 29:21 Atatürk neden bir Türk tarihi yazdırmak istedi? 36:02 Harf devrimi 39:50 Soyadı Kanunu neden önemliydi? 43:42 Cumhuriyet iyi insan yetiştirdi mi? 44:46 Cumhuriyet Anadolu'ya ulaşabildi mi? 47:16 Tek parti dönemi daha mı iyiydi? 51:11 Cumhuriyetin en önemli devrimi hangisi? 54:14 Kadın hakları ve Medeni Kanun 56:04 Cumhuriyet Osmanlı'yı reddetti mi? 58:08 Atatürk döneminde bankacılık 1:00:44 Kapanış #işbirliği YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Ekim 29, 2026
Denizlerimizi koruyabiliyor muyuz? görseli
FatihAltaylı
YouTube
Zafer Kızılkaya & Fatih Altaylı - Teke Tek BilimDenizlerimizi koruyabiliyor muyuz?00:00 Giriş 02:48 Akdeniz'de korunan alanlar 05:10 Türkiye'de ki özel çevre koruma bölgeleri 09:34 Gökova'daki balıkçılığa kapalı alanlar 17:44 Ekosistem restorasyonu 26:50 Deniz kestaneleri de istilacı bir tür mü? 33:36 Deniz çayırı ile yosunun farkı nedir? 44:52 Mercanlar yok oluyor mu? 46:38 Bu mercanların evrim geçirip hayatta kalma ihtimalleri var mı? 47:30 Trol teknesi belgeseli 51:39 Türkiye'de tutulan hamsiler 54:09 Balık çiftliklerini açık denizlere kuramaz mıyız? 1:02:44 Norveç somonu ve orkinosların ağır metal içerdikleri doğru mu? 1:05:07 Çekilen belgeseller maliyetleri karşılayabiliyor mu? 1:06:48 Mühendislik okuyup neden bu işi yapmayı tercih etti? 1:12:10 Med Sea Alliance ne yapıyor? 1:13:33 Devlet ile nasıl işbirliği yürütüyor 1:14:56 Türkiye'de kaç deniz koruma alanı var? 1:17:04 Koruma alanlarının kıyılarında imar yasağı var mı? 1:19:02 Kapanış #işbirliği
Ekim 25, 2026