İstanbul 23°
FatihAltayli

Fatih Altaylı

Diğer yazıları

Yazı İçeriği

  • Suç voleybolcu kızlarındır!

  • 500 bin dolara satılan itibar

  • Akşener’in yerel seçim kararı ne?

  • Kendine olunca afet, başkasına olunca marifet

  • NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

detail banner reklam

Suç voleybolcu kızlarındır!

Köşe Yazıları

Fatih Altaylı

Eylül 6, 2023

Yazı İçeriği

  • Suç voleybolcu kızlarındır!

  • 500 bin dolara satılan itibar

  • Akşener’in yerel seçim kararı ne?

  • Kendine olunca afet, başkasına olunca marifet

  • NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

500 bin dolara satılan itibar

Hakkari’de 11 yaşında bir kız çocuğuna 3 kişi tecavüz ediyor.

Tecavüzcüler yakalanıyor. Tutuklanıyor.

Tecavüzcüler avukat olarak muhafazakarlığın bayraktarlığını yapan partimizin, evet doğru bildiniz AK Parti’nin il başkanını tutuyorlar.

Bu arada devreye aşiret “omertası” yani sessizlik yasası sokuluyor.

Allem kallem derken, “delillerin tartışmalı olması” nedeniyle 8 aylık tutukluluğunun ardından mahkeme sanıkların serbest bırakılmasına karar veriyor.

3 kişinin tecavüzüne uğrayan ve adalet bekleyen 11 yaşındaki kız çocuğu intihar ederek hayatına son veriyor.

Ve biz bu rezaleti Timur Soykan yazınca öğreniyoruz.

“Sosyal medya adaletini” eleştiriyor kimileri. Evet sosyal medya yolu ile adalet tesis edilemez ama atadıkları bakanlar ve kurdukları bakanlıklar böyle rezil davalarda müdahil olmayı ancak sosyal medyada konu olunca akıl ediyorlar, bunu da bilsinler.

Sonuç olarak 3 tecavüzcü serbest.

11 yaşında bir kız çocuğu mezarda.

Ama sorarsanız milli marşımızı göz yaşları içinde okuyan, Türkiye’yi Avrupa’nın zirvesine taşıyan kızlarımız ahlaklarını bozuyor, dinlerine zarar veriyor.

Tecavüz sanıklarının avukatı da muhtemelen öyle diyordur. Voleybol kadın milli takımı kapatılsın diye kampanya yapılsa, sanıklarla birlikte imza verirler!

Aylardır, yıllardır bas bas bağırıyorum. “Vatandaşlık kampanyanız ülkeyi uluslararası suçlu cennetine çevirdi. Tüm dünyanın mafyası, uyuşturucu kaçakçısı artık Türk vatandaşı” diye.

Kimse tınmıyor.

İktidar zaten bu işin müsebbibi de, ana muhalefetten de ses yok. Ama belki de ses olmaması daha iyi, çünkü her an bu göçmen politikasının mimarlarından biri, CHP Genel Merkezi’nde bir odadan, genel başkanın danışmanı olarak çıkabilir, şaşırmam.

Ve artık sadece biz değil, dünya basını da bu rezaleti her gün manşetlerine taşıyor.

Bir süredir Felemenk ülkelerinde “vatandaşlık programımız” ve bu programın mafya ile ilişkisi sayesinde manşetlerdeyiz.

Belçika basını, 2020 ile 2022 yıllarında Antwerp limanından ülkeye 3 tondan fazla kokain sokan Arnavutluk uyruklu Flamur Sinanaj ve Bosna uyruklu Sani Al Murdaa’ın hikayesini yazıyor.

Belçika basınının yazdığına göre, Sırp mafyasının kontrolündeki Skaljari Karteli’nin üyesi olan bu ikilinin, Belçika yargısının kırmızı bültenle aradığı iki kriminalin Türkiye’de olduğu bilgisine ulaşan Belçika Adalet Bakanlığı Türkiye’den bu iki kişinin Belçika’ya iadesini istiyor.

Türkiye ise bu iki kişinin Türk vatandaşı olduğunu ve bir ülkenin kendi vatandaşlarını başka bir ülkeye iadesinin söz konusu olmadığını belirtiyor.

Belçika bu kişilerin Türk değil, Arnavutluk ve Bosna vatandaşı olduğunu söylüyor. Türkiye “Hayır, bizim vatandaşımız” diyor.

Çünkü her ikisi de, pek çok uluslararası mafya mensubu gibi, 250 bin doları bastırmış ve Türk vatandaşlığı almışlar.

Hollanda medyasında ise başka bir isim ön planda. Jos Leijdekkers.

Avrupa’nın en çok aranan adamı olduğunu yazıyorlar; Türkiye’de yaşadığını, Türkiye’de gizli bir el tarafından korunduğunu ve bu yüzden yakalanamadığını iddia ediyorlar. Yine Hollanda basınının Avrupa uyuşturucu trafiğinin tam ortasındaki en büyük isim olduğunu iddia ettiği Leijdekker de Türk vatandaşlığı satın almış ve Türk pasaportu sahibi.

Bunlar aslında Türkiye’de doğru düzgün gazetecilerin zaten yazıp, söylemiş olduğu şeyler. Ama artık tüm dünya bunları konuşuyor.

Avrupa’da Türkiye’nin 500 bin dolara her türlü suçluya, mafyaya vatandaşlık sattığı yazılıp çizilirken biz ise dev özel uçaklarla itibar satın aldığımızı zannediyoruz.  

Farkında değiliz ki, itibarımızı son zamlı tarife ile 500 bin dolara satıyoruz.

Akşener’in yerel seçim kararı ne?

Bugün Youtube kanalımda rutinin dışına çıktık ve normalde cumartesi günleri röportaj yayınlarken bu kez hafta ortasında bir röportaj yayınladık.

Kendine olunca afet, başkasına olunca marifet

İktidara ve iktidar medyasına göre seller ve doğa olayları AK Partili belediyelerin yönettiği kentleri vurup dağıttığı zaman olanlar “Allah’ın afeti”.

Aynı seller ve doğa olayları 25 yıl boyunca iktidar tarafından yönetilen ve 4 yıldır CHP’nin elinde olan İstanbul’u vurup dağıttı zaman olanlar ise “Ekrem’in marifeti”.

Dün gece yağmur ve sel Başakşehir ve çevresini vurunca Ak troller İmamoğlu’na saldırmaya başladılar ve “Hani kenti düzeltmiştin” demeye başladılar.

İmamoğlu tarihin yazdığı en mükemmel ve her şeye muktedir bir belediye başkanı diyemeyiz ama Başakşehir gibi AK Parti zamanında ortaya çıkmış ve AK Partili belediyeler tarafından yönetilip 25 yılda bu hale gelmiş bir ilçede yaşanan felakette bu ilçeyi 25 yıl yönetenlerin, belediye eliyle bu ilçeyi yoktan var edenlerin hiç mi suçu yok da, her şeyi 4 yıldır İstanbul’u iktidarın türlü engeline rağmen yönetmeye çalışan adama fatura kesiyorsunuz.

Tamam Ekrem kötü olsun ama, siz ondan da beter değil miydiniz!

İstanbul’da 2009’da sellerde 40 kişi öldüğünde Başkan kimdi!

Ben mi, Ekrem İmamoğlu mu, yoksa AK Partili Kadir Topbaş mı!

NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?

Adil olmayı başaramayanların adi olduğunu unutmadığımız zaman.

FatihAltaylı
X’te yanıtla

X’te yazı hakkında yorumlarınızı paylaşın.

  • Geçmiş yazılar

Tümü
Kesici: Kemal Bey, Özgürgiller’in ayrılmasını ister
Köşe Yazıları
Kesici: Kemal Bey, Özgürgiller’in ayrılmasını ister

Fatih Altaylı

Haziran 22, 2026

Üzülmeyin, zaten orada olmamamız lazımdı
Köşe Yazıları
Üzülmeyin, zaten orada olmamamız lazımdı

Fatih Altaylı

Haziran 21, 2026

Pahalı olan kırmızıydı beyaz değil
Köşe Yazıları
Pahalı olan kırmızıydı beyaz değil

Fatih Altaylı

Haziran 14, 2026

  • Videolar

Tümü
"Din duygusunun temelinde korku var!" görseli
2 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Prof. Dr. Ahmet Arslan & Fatih Altaylı - Teke Tek Bilim"Din duygusunun temelinde korku var!"Shark FlexBreeze Portatif Fan - Eviniz ve Bahçeniz İçin Mükemmel Serinlik Çözümü! https://www.sharkninja.com.tr/products/shark-flexbreeze-portatif-fan-fa220eu?utm_source=fatih_altayli&utm_medium=youtube&utm_campaign=shark_fan_Jun26 00:00 Giriş 02:20 Din nedir, felsefe nedir? 14:24 Hristiyanlık neden tek tanrılı bir din? 19:06 Çok tanrılı pagan dinleri neden felsefe değil de din? 25:41 Buda neden filozof değil de Thales filozof? 32:58 Filozof kimdir, Marx filozof mudur? 38:49 Sanat bir felsefe türü sayılır mı? 42:02 Einstein'ın "Tanrı'ya inanıyor musun?" sorusuna cevabı 46:40 Cübbeli Ahmet'in Göbeklitepe açıklaması 51:07 Kapanış
Haziran 21, 2026
Fatih Altaylı ile Pazar Sohbeti: "Keşke Ali Cabbar için dava açsalardı!" görseli
2 Gün Önce
FatihAltaylı
YouTube
Emir Can İğrekFatih Altaylı ile Pazar Sohbeti: "Keşke Ali Cabbar için dava açsalardı!"Teke Tek Bilim ▷ https://www.youtube.com/@TekeTekBilim 00:00 Giriş 01:54 Kilo verme süreci 05:31 Spor yapması kadınların ona ilgisini artırdı mı? 06:41 Dijitaldeki şarkılarından para kazanıyor mu? 09:18 İlk şöhreti olduğnunda kaç yaşındaydı? 09:50 Müziğe olan merakını nasıl keşfetti? 12:03 İlk müzik eğitimini nasıl aldı? 12:29 Ailesi ne yapıyor? 13:35 Ünlü olma süreci nasıl gelişti? 16:40 Yılda kaç konser veriyor? 24:07 Nasıl Galatasaray'lı oldu? 27:14 Bestelerini kendisi mi yapıyor? 31:04 Ali Cabbar müziğinin çalıntı olduğu iddiası 34:47 Fiyakalı albümü ve albüm filmi 37:05 İdol olarak gördüğü sanatçı var mı? 37:56 Rap yapmayı bıraktığı için mutlu mu? 38:35 Kanye West konseri 41:22 Sanatçıların politik görüşlerine göre sınıflandırılması 45:42 Gelecekteki hedefleri neler? 46:50 Albüm ve single'ların farkı 48:49 Yakın tarihte konserleri var mı? 49:19 Dünya Kupası'nı takip ediyor mu? 50:57 Futbola bu kadar meraklıyken ileride yöneticilik yapmayı düşünür mü? 52:29 Konser vermeyi seviyor mu? 53:05 Ya birgün beni sevmezlerse korkusu var mı? 53:36 Dinleyici profilini inceliyor mu? 56:42 Sevgilisi var mı? 57:38 Gelecek planlarında evlenmek var mı? 1:00:10 Hiç aşık oldu mu? 1:03:07 Kapanış #işbirliği YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://bit.ly/FatihAltayli Gazeteci - Yazar Fatih Altaylı, Youtube kanalına özel gündemi yorumluyor.
Haziran 21, 2026
"İstanbul bizim içim müthiş bir sahne" görseli
FatihAltaylı
YouTube
Efruz Çakırkaya & Bedia Ceylan Güzelce"İstanbul bizim içim müthiş bir sahne"Sanatın büyülü dünyasına birlikte dalıyoruz! 🎨🎬🎶 Resimden tiyatroya, müzikten edebiyata, danstan dijital sanata kadar uzanan geniş bir yelpazede, farklı bir sanat dallarına dair özgün içerikler, keyifli sohbetler ve ilham veren hikayelerle karşınızdayız. 00:00 Giriş 00:35 54. İstanbul Müzik Festivali 05:14 Festivalde bu yıl ne vardı? 06:08 Festivaldeki sipariş edilen eserler 08:53 "Rahat Konser" nedir? 12:01 Kültür ve sanat etkinlikleri kimleri ilgilendiriyor? 16:50 İstanbul Müzik Festivali'ne katılan sanatçılar 19:43 125. yılını kutlayan Viyana Senfoni Orkestrası 22:38 Festivaldeki ücretsiz programlar 26:11 İstanbul Müzik Festivali'nin konser mekanları 30:36 Disko Klasik nedir? 34:30 Tek kelimelik soru - cevap 35:37 Kapanış
Haziran 17, 2026