
Fatih Altaylı
Yazı İçeriği
Polis 86 yaşındaki adamı trafikte vuruyorsa
“Aziz” biraz abartı olmadı mı!
Suriye’nin geleceği üzerine tahminler
NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?
Polis 86 yaşındaki adamı trafikte vuruyorsa
Fatih Altaylı
Aralık 20, 2024
Yazı İçeriği
Polis 86 yaşındaki adamı trafikte vuruyorsa
“Aziz” biraz abartı olmadı mı!
Suriye’nin geleceği üzerine tahminler
NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?
“Aziz” biraz abartı olmadı mı!
Ruh hastası bir ortamda yaşıyoruz.
Toptan delirmesine ramak kalmış bir toplumda, giderek artan bir öfke ve şiddet ortamının içinde çoluk çocuğumuzun var olmaya devam etmesini sağlamaya uğraşıyoruz.
Benim “Kurtlar Vadisi Kuşağı” dediğim bir kuşağın egemenliğindeyiz sanki.
Yıllar önce 2000’lerin ilk 10 yılı içinde Kurtlar Vadisi adlı dizi ortalığı kasıp kavururken, o dönem sürekli olarak “Bu dizi bu toplumu çok kötü bir yere sürükleyecek. Şiddeti, mafyayı, silahla hak aramayı, hukuksuzluğu, yasalar üzeri olmayı, ihkakı hakkı övüyor. Bu dizi ile büyüyen gençliği kaybederiz” diye yazıp durdum.
Dizi rating rekorları ile birlikte toplumun omurgasını da kırıyordu.
AKP iktidarının ilk 5 yılından sonra savrulmaya başladığı nokta da üzerine tuz biber ekti.
Şiddet, güce boyun eğmiş kitleler, iktidarın altında ezilen hukuk ve iktidar gücünün tek muktedir haline gelmesi ile iyiden iyiye zıvanadan çıktı her şey.
Son zamanlarda Youtube’da sürekli olarak “Aman kimse ile tartışmaya girmeyin. Aman trafikte kimse ile kapışmayın. Ortalık manyak kaynıyor. Herkesin elinde bir silah, sakın ola ki haklıyım diye sokakta kimsenin karşısına dikilmeyin.” deyip durmamın sebebi bunları görmemdi.
Kaldırımda kullandığı motosikleti üzerime süren öküze bile “Pardon birader, senin yolundan gidiyorum” diyerek yol veriyor, trafikte bir diğer sürücüyü uyarmak için yanlışlıkla kornaya basarsam hemen özür diliyordum.
Dediğim gibi, ortalık manyak kaynıyordu.
Değmezdi.
Ama emin olun ben bile bu kadarını beklemiyordum.
İstanbul Kavacık’ta mimar Turgut Toydemir aracı ile giderken bir başka araçtaki sürücü ile tartışıyor.
Diğer araçtaki sürücü Toydemir’i durdurmak istiyor.
Toydemir durmayınca diğer araçtaki sürücü silahı çekip Toydemir’i vuruyor.
Vahim değil mi!
Ama daha vahimi şu.
Turgut Toydemir 86 yaşında.
Ve kendisini vuran kişi de bir polis memuru.
Yani normal şartlar altında birisi Toydemir’e silah çekse Toydemir’i koruması gereken ve silah taşımasına vatandaşı ve asayişi koruması için izin verilen biri.
86 yaşındaki adamı, muhtemelen dedesi yaşındaki adamı çekip vuruyor.
Toplumun çıldırmasına alışmıştık ama bu kadarı artık fazla.
86 yaşındaki bir adamı, trafik tartışması nedeniyle vuran polis Türkiye için bile fazla.
Ama belli ki polislerimizde bir sorun var.
İntihar edenler, farklı suçlara karışanlar, çeteleşenler falan derken şimdi de bu.
Hani en adisinden mafya üyesinin bile yapmayacağı kadar adice bir olay.
Trafikte 86 yaşındaki adamı vuran bir devlet görevlisi, bir polis memuru.
Burada bir sorun var.
Sadece o memurda değil, sistemde.
Bunu yapabilecek birine silah verip polis memuru yapanda…
Cumhurbaşkanı Erdoğan yine Mısır’a gitti.
Ve kendisini karşılayan Mısır Devlet Başkanı Sisi’ye bu kez de “aziz dostum Sisi” dedi.
Merak etmeyin, yıllarca “katil, darbeci” gibi türlü sözlerle ağır hakaretler ettiği adama nasıl olur da “dostum” hatta “aziz dostum” der diyecek değilim.
Buna alıştık.
1 yıldır öyle diyor.
Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Prensi ile barıştıktan sonra onların zorlamasıyla Sisi ile de barıştı ve artık böyle diyor.
Sisi ile barışmasına da asla yanlış demiyorum.
Kendi yandaşları Sisi’ye Erdoğan ile birlikte söverken ben ve benim gibi birkaç kişi “Tamam darbeci ama eleştirin geçin. İki ülkeyi birbirine düşman etmeyin” diyorduk.
Biraz hızlı biraz fazla samimi olsa da barışa kızacak halimiz yok.
Ama benim anlamadığım AKP’liler ve AKP’li sözde yazarlar.
Yahu düne kadar siz de Sisi’ye ağzınıza gelen her türlü hakareti ediyor, Erdoğan’dan fazla Erdoğancılık yapıyordunuz.
Hadi Erdoğan devlet başkanı olarak, biraz da ekonomik şartların etkisi ile Sisi ile barışmak ve hatta “dostum” demek zorunda kaldı.
Peki siz niye hemen döndünüz.
İçinizden biri bile “Yapmayın Sayın Cumhurbaşkanım. Tamam barışın ama hemen de ‘aziz dostum’ yapmayın” demiyor mu!
Bu kadar mı yüreksizsiniz.
Bu kadar mı eziksiniz.
Olmayan fikirleriniz bu kadar mı ucuza satılık!
Suriye’nin geleceği üzerine tahminler
Suriye’de sınırımızda olan bitenin yönü belli oldu.
Ülkede iktidarı ele geçiren HTŞ Batı’ya kendini kabul ettirmek için önce biraz demokrat rolü oynayacak.
Sonra kendini sağlama aldığını düşündükçe kendisi dışındaki gruplara baskıyı arttıracak.
‘Ülke kültürüne aykırı hareket etmeyiz” diye başladığı yolda giderek Selefi bir çizgiye oturacak ve diğer grupların haklarını giderek kısıtlayacak.
Tipik bir siyasal İslamcı hareket yol haritasını izleyecek.
Suriye’nin kısa sürede istikrara kavuşmasını bekleyenler yanılır.
Diktatörlükler sona erdiğinde ülke eğer buna uygun bir fikri alt yapıya sahip olmamışsa kolay kolay dikiş tutmaz.
Sonuçta Suriye bir İspanya değil, diktatörlükten tereyağından kıl çeker gibi çıkıp sağlıklı bir demokrasiye geçsin.
Bizi asıl ilgilendiren bölge ise Suriye’nin kuzey ve doğusundaki ABD destekli terör devleti, ABD’nin IŞİD’le mücadele ediyor diyerek el üstünde tuttuğu YPG/PKK oluşumu.
Bunların varlığını gerekli kılmak için ABD IŞİD’i yeniden sahaya sürmeye başladı.
Türkiye’nin bu duruma göz yummasını sağlamak için de yeni plan hazır.
HTŞ, ABD ve İsrail’den aldığı talimatlar gereği, masa altından el sıkıştığı YPG/PKK’ya “PKK ile bağlantını kesersen uzlaşırız” diyecek.
YPG “Bizim PKK ile ilgimiz yok” diyerek birkaç teröriste “tezkere” verip Irak’a yollayacak.
ABD Türkiye’ye dönüp “Bakın, YPG artık PKK ile tüm bağını kopardı” diyecek.
Bu durum Türk medyasında “İktidarımızın zaferi, PKK Suriye’den çıktı” diye duyurulacak.
Ve yeni dizaynın ilk adımı atılmış olacak.
Bu arada ilgimi çeken ise artık Anadolu Ajansı’nın bile “Türkiyeli” kavramını kullanmaya başlamış olması.
Hayırdır inşallah diyeceğim ama hayır olmadığını biliyorum.
NE ZAMAN İNSAN OLURUZ?
Dürüstlük meziyet olmaktan çıkarılmadığı zaman.
X’te yazı hakkında yorumlarınızı paylaşın.
Geçmiş yazılar
Videolar